Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalai

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

parašė Asta 5 Bir ’10
Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Ką veikia maisto tinklaraštininkai, pagaliau sulaukę vasaros?

Dabar, pasibaigus mokslams ir vis dar neatsiradus darbui, aš akimirkomis pagaunu save šiek tiek pasimetusią? Ką man dabar nuveikti? Kaip keista, kai nieko neprivalai daryti. Bet teisus yra tas, kuris nuolat kartoja – kuo daugiau laiko, tuo mažiau spėji. Taigi, taip, tai tiesa. Absoliučiai.

Rytoj iškepsiu tą jau bene pusantro mėnesio „kepamą“ pyragą, tikrai. Tuomet paskambinsiu draugei ir pakviesiu pasivaikščiot. Tikiuos, oras bus geras.
Žinoma, dar rytoj susitvarkysiu spintelę. Tą, kur atidarius viskas krenta lauk, tik spėk gaudyt. Ir užrašus, lapais-lapeliais išsibarsčiusius po visą pasaulį, tvarkingai susidėliosiu rytoj. Dar rytoj pagaliau pasižiūrėsiu „The time traveller‘s wife“, kuris manęs laukia tikriausiai nuo Kalėdų. Arba „Dear John“, kuris, palyginti, dar visai nepatyrė laukimo džiaugsmo.
Rytoj atrašysiu į laiškus! Bet visų pirma rytoj išsiųsiu dar dvidešimt CV, kurie tikriausiai ir vėl nuskries lyg į orą, be menkiausio atsako, bet vis tik. Vėliau, saulei nusileidus šiek tiek žemiau, rytoj nuvažiuosiu į parduotuvę ir nupirksiu kalną ledų. Tuomet iškart rytoj vienus iš jų – vanilinius, mhm – maišysiu su riešutais, šokoladais ir klevų sirupais, tuomet šaldysiu šiek tiek, o tada, vėlai vakare, apsikabinus banalų romaną, kabinsiu šaukštais ir šūkčiosiu, kaip skanu!

Aš taip mėgstu planuoti. Sudarinėti ilgus sąrašus, dėlioti punktus ir dailyraščiu įrašyti vis naują eilutę. Baltu ant juodo ar tiesiog mintyse. Planuotoja, pažadukė, svajotoja. Naivuolė. Bet man taip patinka, man patinka! 🙂
Aš viską padarysiu rytoj. Arba, gerai, poryt, nes rytoj… juk sekmadienis.

O šiandien pavaišinsiu avižiniais blyneliais su vištienos padažu. Skaniais, rimtais, sočiais. Tiems, kam reikia daug energijos planuojant, ką gi reiks nuveikti rytoj 😉

Skonis: 8,5/10. Gaminkite, jei mėgstate avižas. Gaminkite, jei mėgstate sotų maistą. Gaminkite, jei iš pietų nesitikite stebuklų, netikėtų skonių derinių ar dar kažko ypatingo, o tiesiog… lėkštės paprasto, skanaus maisto. Gaminkite net tuomet, jei vištienos padažas jūsų nevilioja – lengvai jį pakeisite grybų, daržovių ar paprasčiausiu grietinėlės padažu.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Darbštuolė. Gardžios košės. 2010/specialus numeris

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 stiklinės (225 g) avižinių dribsnių
2 valg.š. (40 g) manų kruopų
mėgstamų prieskonių
300 ml pieno
2 kiaušiniai

Padažui:
1 svogūnas
gabalėlis sviesto
215 g vištos krūtinėlės
šlakelis grietinėlės
druska ir pipirai
saujelė krapų

GAMINIMO EIGA

1. Avižinius dribsnius, manų kruopas ir prieskonius sumaišyti.
2. Pieną pakaitinti, užpilti mišinį ir išmaišyti. Pabrinkinti 20 minučių.
3. Į tešlą įmušti kiaušinius ir labai gerai išmaišyti.
4. Formuoti blynelius ir kepti įkaitintame aliejuje.
5. Padažui smulkintą svogūną pakepinti svieste, kol suminkštės.
6. Suberti kubeliais pjaustytą vištieną, pakepinti ir įpilti grietinėlės.
7. Pagardinti druska, pipirais, krapais ir išmaišyti.
8. Blynelius patiekti su paruoštu padažu. Skanaus!

avižiniai dribsniaiblynaigrietinėlėmanų kruoposnesaldūs blynaisvogūnaivištiena
11 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu
kitas įrašas
Marmurinis pieniško šokolado keksas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Naminiai makaronai su marinara padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukai su šokolado gabalėliais

NAUJI PAŽADAI // Spanguolių tiramisu su apelsinais

Kokosinis pyragas su varškės kremu ir uogomis

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Nekeptas citrininis sūrio tortas

Pyragėliai su obuoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

Blynų tortas su šokoladu

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

11 komentarai

Mademoiselle 6 Bir ’10 - 12:10 am

Aš irgi labai mėgstu planuoti, tik stengiuosi niekada neplanuoti svarbių dalykų. Dėlioju, rūšiuoju, klasifikuoju viską ir visada, bet vos tik mintys ima suktis apie labai svarbius dalykus (ypač besipildančias svajones) iškar uždraudžiu sau apie tai net mintyse pagalvoti.

Žinai, vaikiška, bet aš labai stipriai tikiu, kad jeigu kažką planuoji, taip niekada nebūna. Todėl aš ir planuoju tik tai, kas nesvarbu. ir netgi tai niekada nebūna taip kaip aš noriu 🙂 betr vistiek smagu planuoti…

Reply
Asta 6 Bir ’10 - 10:01 pm

Neeee, neliūdink manęs. Aš noriu tikėti, kad planai kartais susidėlioja taip, kaip nori. Jei tik labai labai laaaabai nori ir labai tiki 🙂
Nors ką aš kalbu – su mano planais dažniausiai vienodai baigias… Vos spėju sudėliot taškelius ant i, kitą dieną/savaitę jie būna pamiršti. Ir tikriausiai gerai tu sakai – jei be proto kruopščiai planuotume svarbiausius dalykus, būtų pernelyg skaudu kaskart kristi, suvokus, kad jiems nelemta išsipildyti.

Reply
Ruta 6 Bir ’10 - 6:10 pm

Oj, kokie skanuoliai atrodo :)) Aš kažkaip vis noriu naujų rūšių blynų paragauti, todėl, manau, šituos irgi išmėginsiu 🙂 Ir būtinai su vištienos padažu 🙂
p.s. o su mokslais pabaiga – tai jau visai visai..? 🙂

Reply
Asta 6 Bir ’10 - 10:03 pm

Rūta, išmėgink. Jie skanūs ir Sotūs iš didžiosios S 😀
Su mokslais ne ne ne, pabaiga tik iki rugsėjo pirmosios – o tada… tada ketvirtas (paskutinis) kursas 🙂

Reply
Twiggy 6 Bir ’10 - 11:16 pm

Koks smagus įrašas, skaičiau ir šypsojausi, nes mano gyvenime vyksta lygiai tas pats, milijonas popieriukų su sąrašais, darbų planais, receptais 😀
Bet argi nesmagu taip gyventi? Koks žmogus be plano? Žlugęs!

Sekmės planuojant gyvenimą 😉

P.S. turiu skanaus šokoladinio torčiuko (kekso (?)) receptą, nori, pasidalinsiu? 🙂

Reply
Asta 8 Bir ’10 - 12:13 pm

Twiggy, ką gi ką gi – telieka pastebėti, kad ir šituo mes esame panašios :)) Smagu! 🙂
O torčiuko-keksiuko rezeptu žinoma, kad pasidalink – kur jau aš nenorėsiu 😀 Ačiū! 🙂

Reply
Twiggy 8 Bir ’10 - 1:06 pm

Va receptukas, paprastas, aš dėjau mažiau cukraus, nes pagal receptą labai daug pasirodė 😀
Torto sudėtis:
6 kiaušiniai;
600ml cukraus (dėjau apie 300ml)
8 v. š. kakavos
250gr sviesto
300ml miltų

Eiga:
Išplakti kiaušinius su sukrumi iki purumo, atsargiai įmaišyti kakavą, miltus ir ištirpintą kambario temperatūros sviestą. Masę supilti į kepimo indą ir kepti LYGIAI 26 minutes įkaitintoje iki 200 laipsnių viduryje orkaitės.

Glaistui reikia:
100gr sviesto
200ml cukraus
2 v.š. kakavos
2 v.š. miltų
5 šokoladukų DAIM

Eiga:
Susmulkinti šokoladukus juostelėmis. Inde ant ugnies ištirpinti sviestą ir nuolat maišant suberti cukrų, kakavą, miltus, pieną. Pavirti kelias minutes ir užpilti glaistą ant atvėsusio pyrago bei apibarstyti DAIM gabaliukais.
Laikyti šaldytuve, skaniausias kitą dieną 🙂
SKANAUS 🙂

Reply
Asta 8 Bir ’10 - 1:30 pm

Daim’ai! Šokoladas! Man jau patinka :))) Būtinai išbandysiu ir apskelbsiu, kaip patiko, ačiū labai už receptuką, Twiggy! 🙂
P.S. Koks griežtas kepimo laikas – LYGIAI 26 minutės 😀

Reply
Dovilyte 8 Bir ’10 - 11:21 am

Koks energingas ir smagus įrašas! 🙂 Skaičiau su didele šypsena 🙂 Nepatikėsi, bet dabar mano gyvenimas lygiai toks pat 😀 Mokslai jau galutinai baigti, CV išsiuntinėti, vakar, bakalauro apsigynimo proga, suvalgiau kalną ledų, sekmadienį su brangiuoju žiūrėjom Dear Jonh 😀 Daugybė sutapimų 😀 Beje planų planelių taip pat turiu absčiai 😀

Reply
Asta 8 Bir ’10 - 12:16 pm

Oho, Dovilyt 😀 O lyg ir nesitarėm, ania? :))) Man visada labai linksma surasti tokių sutapimų ar atsitiktinumų, ar didelių panašumų… 🙂 Todėl ir tavo komentarą perskaičiau su didžiule šypsena ir mintimi – čia tai bent! 😀
Tiesa, Dear John aš vis dar nepažiūrėjau… 🙂

Reply
Dovilyte 8 Bir ’10 - 3:51 pm

Na tikrai nesitarėm 😀 O tą filmą būtinai pažiūrėk 😉
Beje blynelių receptas jau įtrauktas į sąrašiuką 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų