Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiPyragaiSALDUMYNAI

Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

parašė Asta 26 Bal ’18
Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

Ar žinot, kokia apgaulinga yra laiko tėkmė? Kartais jis bėga ir lekia, kartais net negailestingai pralenkia mus pačius. Kartais maloniai arba erzinančiai sulėtėja. O dar kitais kartais sustingsta vienoje akimirkoje, kuri tęsiasi iki begalybės.

Tuo tarpu laikrodžio rodyklės muša sekundes tuo pačiu ritmu.

Į tą ritmą įsipina viskas: mūsų džiaugsmas, mūsų laukimas, mūsų skubėjimas. Abejonės ir ieškojimai. Mūsų ramybė ir mus sukaustantis skausmas, baimė, neviltis.

Pastarasis pats baisiausias. Laikas tuomet nebejuda. Laikrodžių rodyklės tiksi pro šalį, ne mums. Įsitvėrę akimirkos, bandome nesubyrėti į gabalėlius tol, kol laikas vėl pradės tekėti. Viskas aplink tampa taip trapu – atrodo, pakaktų negrabiau sujudėti, garsiau ištarti žodį ar iškvėpti visą plaučiuose susikaupusį orą; atrodo, to pakaktų, kad pasaulis po kojomis susvyruotų.

Iki šiol aš dar nežinojau, kaip stipriai skauda tada, kai skauda Tavo vaikui. Kiek daug tame skausme telpa stiprybės, kiek daug gležnos vilties ir koks stiprus tampa tikėjimas, kad tuoj viskas bus geriau. Laikui sustojus, jis išsitęsia iki begalybės – neapčiuopiamos, be pradžios ir be pabaigos, skausmingai geliančios visą kūną iki pirštų galų.

Dar labai ilgai nežinosiu visko, kas telpa į žodį „mama“, tačiau galbūt tai net nėra svarbu – atėjus laikui, aš sužinosiu. Kol kas pakanka to tikro kasdien stiprėjančio jausmo – meilė šiam kely yra kiekvienam žingsnyje, kiekvienoje akimirkoje, kiekvienoje sekundėje.

 Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

Skonis: 10/10. Ne tik labai skanus, bet ir sveikuoliškas pyragas! Be miltų, be cukraus, be riebalų! Cukinijų šokoladainis, bet jei neišsiduosite, niekas nė neįtars, kad kažkas čia ne taip, kaip įprasta, o saldžiame šokoladinio pyrago gabalėlyje slepiasi daržovės. Labai rekomenduoju!

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

Kur radau? Running with Spoons

 Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 riekelių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

130 g žemės riešutų sviesto
1 gerai prinokusio banano
1 didelio kiaušinio
80 g medaus
20 g kakavos miltelių
1/2 arb. š. sodos
1 puodelio smulkiai sutarkuotos ir gerai nusunktos cukinijos (apie 115 g)
50 g smulkintų kepintų žemės riešutų (arba kapoto juodojo šokolado)

GAMINIMO EIGA

1. Riešutų sviestą, trintą bananą, kiaušinį, medų, kakavos miltelius ir sodą gerai išplakite iki vientisos masės.
2. Sudėkite tarkuotą cukiniją, suberkite kapotą šokoladą ir išmaišykite.
3. Supilkite masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (25×11 cm) ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, yra aplipęs tešlos gabaliukais (bet ne apsivėlęs skysta tešla), pyragas yra iškepęs.

bananascukinijakakavameduspyragasriešutų sviestassaldumynaišokoladainisšokoladassveikas desertassveikesni pasirinkimaižemės riešutaižemės riešutų sviestas
9 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Perlinio kuskuso salotos su vištiena
kitas įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto padažu ir sėklomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

Tortas „Ferrero Rocher“

Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Naminiai senoviniai zefyrai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Sūrio – brownie tortas

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Trupininis pyragas su carškės ir aguonų įdaru

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Kreminis airiško viskio likeris

Šalta juodoji arbata su persikais

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

9 komentarai

Just.e 26 Bal ’18 - 7:18 am

oo., atrodo super receptas! Galbūt medų būtų galima pakeist kažkuo kitu? Arba išvis nedėti ir padvigubinti bananų skaičių?

Reply
Asta 26 Bal ’18 - 7:45 am

Juste, receptas tikrai labai puikus, nuoširdžiai rekomenduoju 🙂 Duonelė labai drėgna, minkšta, aromatinga, na, tiesiog puiki! Medų drąsiai keisčiau klevų sirupu, tiesa, jo galima pilti ir mažiau, pavyzdžiui, pusę kiekio 🙂

Reply
Indre 10 Geg ’18 - 7:16 pm

Aciu, didelis didelis, uz sio nuostabaus pyrago recepta 🙂 jis tikrai puikus ,dregnas, sokoladinis geris. Kepsiu dar ne karta.

Reply
Asta 14 Geg ’18 - 5:26 pm

Indre, ačiū, kad pasidalinote nuomone; labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
:-) 9 Rgp ’18 - 10:06 am

Kaži, nelabai saldu? Aš visada cukraus kiekį kokius 2-3 kartus mažinu, kad man būtų skanu, o čia cukraus išvis nėra! ? Nežinau, ką mažinti… ? Gal tada medų?? Help! ?

Reply
Asta 9 Rgp ’18 - 6:10 pm

Ačiū už pakeltą nuotaiką, toks nuoširdus pasimetimas dėl cukraus nebuvimo mane maloniai prajuokino! 😀 Man ši duonelė tikrai neatrodo labai saldi (mes ir patys dabar ne taip saldžiai valgome kaip prieš keletą metų), bet medaus galite ir truputį pamažinti, jei nerimaujate, kad vis tik gali būti per saldu 🙂

Reply
:-) 17 Rgp ’18 - 8:31 pm

Na, ką, išsikepiau ir galiu pasakyti, kad daiktas tikrai labai skanus (medaus dėjau beveik 50 g, manau, kad būtų užtekę ir kokio 30 g;-) ) – šokoladinis, riešutinis, drėgnas! BET…man jis gavosi toksai drėgnas, kad, tiesą sakant, ne keksas, o kekso košė su plutele… :-s Ir kepiau net ne 30 min, bet cielą valandą… 🙁 Gal dėl to, kad riešutų sviesto man pitrūko kokio 1/3…?bet juk riešutų sviestas kaip ir nekietina… Žodžiu, nežinau kas negerai, bet košė ir tiek…nors ir skani… 😉 Lengviausia viską būtų nurašyt tam, kad miltų nėra (niekada netikėjau tokiais įtartinais receptais;-)), bet… ei… kodėl tada išeina kitiems?! 😉

Reply
Asta 19 Rgp ’18 - 7:42 am

Riešutų sviestas čia ir yra pagrindinis triukas – jis nekietina, bet „suriša”. Juk iš esmės riešutai > riešutų miltai > riešutų sviestas. Net neabejoju, kad būtent tas trečdalis pritrūkusio riešutų sviesto kiekio ir pakišo koją, nes šią duonelę kepu labai dažnai ir galiu patikinti, kad laikantis visų proporcijų, ji yra minkšta, drėgna, bet tvirta – drąsiai pjaustoma riekelėmis. Iš esmės aš esu visada linkusi tikėti ir patarti kitiems tikėti receptais, ypač, kai kalbama apie konditeriją, kepinius – t.y. laikytis proporcijų. Juolab, kai receptai, kaip sakot, pasirodo įtartini 😀 Pamėginkit dar kartą, su nurodytais kiekiais, – aš tikiu, kad pavyks puikiai!

Reply
Sandra 11 Lap ’20 - 4:07 pm

Sveiki. O gal kažkuo būtų galima pakeisti tą vienatinį kiaušinį? Maltais linais?.. Ar tada visai sugrius? 🙁

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų