Nieko naujo nepapasakosiu – kugelis vis dar yra jaukiausias namų maistas (na, ar bent jau vienas iš jaukiausių), o rudeniop, kai prasideda šviežių bulvių derlius, jis dar skanesnis – ta pusantros valandos orkaitėje visada trupučiuką prailgsta, nes labai laukiam, kol iškeps, šypt.
O gal šį tą naujo vis tik ir papasakosiu – ar bandėt kada kugelį kepti su skilandžiu? Taip, kalbu apie tą patį, kuris toks skanus ant sumuštinių su juoda duona ir šviežiais agurkais, – kugeliui pagardinti jis tinka labai, labai gardžiai!
Skilandis kugeliui suteikia sodraus, pikantiško dūmo skonio, o skilandžio riebaliukai padaro kugelį dar sultingesnį. Skamba gerai, tiesa?
- Nuostabiai skanaus, pagal autentišką lietuvišką receptą šaltai rūkyto skilandžio ieškokite „Rokiškio mėsinės“ asortimente;
- Prieš įmaišydami skilandžio gabalėlius į tarkius, apkepkite juos sausoje keptuvėje. Skonis ir aromatas bus dar sodresni!
- Skilandis yra gana sūrus, todėl tarkius sūdykite labai saikingai arba nesūdykite išvis (ypač, jei naudojamų bulvių prieskonių sudėtyje yra druskos).
Pasiruošę paragauti? Kviečiu išsikepti!







Bulvių plokštainis (kugelis) su skilandžiu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 kg šviežių bulvių
2 didesnių svogūnų
2 valg. š. prieskonių mišinio bulvėms
½ arb. š. druskos
1 arb. š. maltų pipirų
2 kiaušinių
2 stiklinių (500 ml) pieno
50 g sviesto
300 g skilandžio
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formą (23×33 cm) ištepkite gabalėliu sviesto.
2. Bulvių tarkavimo mašina sutarkuokite nuskustas bulves ir svogūnus. Pagardinkite prieskoniais, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
3. Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps ir pienas užvirs. Karštą pieno ir sviesto mišinį supilkite į bulvių tarkius ir gerai išmaišykite.
4. Nedideliais gabalėliais supjaustytus skilandžio gabalėlius pakepinkite sausoje keptuvėje, vis pamaišydami, kelias minutes, kol išsiskirs riebalai. Keptus gabalėlius ir išsiskyrusius riebalus supilkite ir įmaišykite į tarkius.
5. Paruoštą masę supilkite į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 30 min. Patiekite su grietine.
Receptas paruoštas drauge su „Rokiškio mėsine“.
#reklama #rokiskiomesine #skilandis