Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Desertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

parašė Asta 6 Vas ’21
Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Savaitgalio popietės desertui, o gal tingiems lėtiems pusryčiams – nėra netinkamo laiko saldžiam kruasanų pudingui su šiltu vanilės padažu.

Kad ir koks paprastas receptas bebūtų, štai keli dalykai, kuriuos verta žinoti.

Pudingui geriausiai tiks kelių dienų kruasanai – todėl kai jau perkat, visada verta pirkti bent keliais daugiau!

Pamėginkite į kiaušinių plakinį įmaišyti kreminio sūrio ir migdolų plokštelių; sūris pudingui suteiks labai malonaus kremiškumo, o migdolai – turtingesnės, traškesnės tekstūros.

Vanilinį padažą gaminkite su vanilės ankštimi – jis bus kvapniausias ir gardžiausias, koks tik gali būti! Nei vanilinis cukrus, nei ekstraktas tikrai nesukurs tokio puikaus, intensyvaus, o tuo pačiu natūralaus vanilės skonio. Aš naudojau „Dr. Oetker Lietuva“ vanilės ankštį – tai naujiena jų asortimente, kuri tikrai ras vietą mano pirkinių krepšelyje.

Vanilės padažą galite patiekti ne tik su kruasanų pudingu – jis puikiai pagardins daugelį kitų saldžių kepinių, pavyzdžiui, blynus ar obuolių pyragą.

Pradedam savaitgalį? Tegul kvepia namai kepiniais!

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 35-40 min.

INGREDIENTAI

4 kruasanų
¾ stiklinės (75 g) migdolų riekučių
250 g maskarponės
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
1 stiklinės (250 ml) pieno

Vaniliniam padažui:
1 stiklinės (250 ml) pieno
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
1 vanilės ankšties
4 kiaušinių trynių
1/3 stiklinės (70 g) cukraus
žiupsnio druskos

Patiekti:
miltelinio cukraus
klevų sirupo
šviežių šilauogių
mėtų šakelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kruasanų pudingą. Kruasanus supjaustykite kubeliais, suberkite į vieną didesnį ar 5-6 mažesnius porcijinius kepimo indelius. Ant viršaus tolygiai suberkite migdolų riekutes.
2. Maskarponę išplakite elektriniu plaktuvu, kol taps puri (neperplakite!). Suberkite cukrų, sudėkite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą ir druską, supilkite pieną. Išplakite iki vientisos masės.
3. Supilkite plakinį į kepimo indą ant kruasanų. Palikite 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kol kruasanai šiek tiek sumirks.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepkite apie 35-40 minučių, kol pudingas gražiai pagels ir sutvirtės. Jei matote, kad viršus ruduoja pernelyg greitai, uždenkite viršų folija ir kepkite toliau.
5. Patiekite šiltą, su vaniliniu padažu ir kitais mėgstamais pagardais.

6. Paruoškite vanilinį padažą. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir grietinėlę. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai, išimkite sėklytes. Tiek jas, tiek vanilės ankštį sudėkite į puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol pirmieji burbuliukai ims kilti prie puodo kraštų. Vanilės ankštį išimkite.
7. Atskirame dubenyje kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir druska. Nuolat plakdami, į kiaušinių plakinį pamažu supilkite karštą pieno mišinį.
8. Perpilkite visą mišinį atgal į puodą ir gražinkite virš silpnos ugnies. Maišydami kaitinkite kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės – dar labiau jis sutirštės vėsdamas.
9. Patiekite padažą šiltą arba visiškai atvėsinkite (tuomet maistine plėvele padažą uždenkite taip, kad liestųsi prie padažo paviršiaus – taip paviršius nesukietės), ir laikykite šaldytuve, sandariame indelyje, iki 3-4 dienų.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetkerlietuva

desertasgrietinėlėkepiniai kruasanaiklevų sirupasmaskarponėmigdolaipudingaspusryčiaisaldumynaišilauogėsvanilė
2 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su mangais, avokadais ir vištiena
kitas įrašas
Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Imbierinės spurgos

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Jogurtinis rudojo cukraus keksas

Tiramisu keksiukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Sveikuoliški krekeriai

Makaronų salotos su kepta vištiena

Bananiniai – kokosiniai blynai

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sūrio – brownie tortas

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

Moliūginis sūrio tortas

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Tortas “Braškinė Svajonė”

2 komentarai

Marija 4 Geg ’21 - 3:18 pm

Dėkoju Jums už šį nuostabų receptą. Kai pgaminau, Mama dar ilgai negalėjo atitokti ir atsistebėt: kad dieviškai skanu, o kartu ir labai lengva pagaminti! Vis prašė, kad dar įdėčiau. Ir vis negalėjo patikėti, kad čia tik kruasanai ir, kad su maskarpone taip dangiškai išeina! Ačiū Jums už šį receptą! Gaminsiu kada vėl!

Reply
Asta 4 Geg ’21 - 6:53 pm

Marija, ačiū, kad išbandėte ir parašėte! Labai džiaugiuosi tokia pudingo sėkme! 💛

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 3

    Plikyti sausainėliai

    27 Kov ’11
  • 4

    Žagarėliai

    3 Kov ’11
  • 5

    Sūrio – brownie tortas

    3 Sau ’10
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų