Savaitgalio popietės desertui, o gal tingiems lėtiems pusryčiams – nėra netinkamo laiko saldžiam kruasanų pudingui su šiltu vanilės padažu.
Kad ir koks paprastas receptas bebūtų, štai keli dalykai, kuriuos verta žinoti.
Pudingui geriausiai tiks kelių dienų kruasanai – todėl kai jau perkat, visada verta pirkti bent keliais daugiau!
Pamėginkite į kiaušinių plakinį įmaišyti kreminio sūrio ir migdolų plokštelių; sūris pudingui suteiks labai malonaus kremiškumo, o migdolai – turtingesnės, traškesnės tekstūros.
Vanilinį padažą gaminkite su vanilės ankštimi – jis bus kvapniausias ir gardžiausias, koks tik gali būti! Nei vanilinis cukrus, nei ekstraktas tikrai nesukurs tokio puikaus, intensyvaus, o tuo pačiu natūralaus vanilės skonio. Aš naudojau „Dr. Oetker Lietuva“ vanilės ankštį – tai naujiena jų asortimente, kuri tikrai ras vietą mano pirkinių krepšelyje.
Vanilės padažą galite patiekti ne tik su kruasanų pudingu – jis puikiai pagardins daugelį kitų saldžių kepinių, pavyzdžiui, blynus ar obuolių pyragą.
Pradedam savaitgalį? Tegul kvepia namai kepiniais!
Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
4 kruasanų
¾ stiklinės (75 g) migdolų riekučių
250 g maskarponės
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
1 stiklinės (250 ml) pieno
Vaniliniam padažui:
1 stiklinės (250 ml) pieno
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
1 vanilės ankšties
4 kiaušinių trynių
1/3 stiklinės (70 g) cukraus
žiupsnio druskos
Patiekti:
miltelinio cukraus
klevų sirupo
šviežių šilauogių
mėtų šakelių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite kruasanų pudingą. Kruasanus supjaustykite kubeliais, suberkite į vieną didesnį ar 5-6 mažesnius porcijinius kepimo indelius. Ant viršaus tolygiai suberkite migdolų riekutes.
2. Maskarponę išplakite elektriniu plaktuvu, kol taps puri (neperplakite!). Suberkite cukrų, sudėkite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą ir druską, supilkite pieną. Išplakite iki vientisos masės.
3. Supilkite plakinį į kepimo indą ant kruasanų. Palikite 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kol kruasanai šiek tiek sumirks.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepkite apie 35-40 minučių, kol pudingas gražiai pagels ir sutvirtės. Jei matote, kad viršus ruduoja pernelyg greitai, uždenkite viršų folija ir kepkite toliau.
5. Patiekite šiltą, su vaniliniu padažu ir kitais mėgstamais pagardais.
6. Paruoškite vanilinį padažą. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir grietinėlę. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai, išimkite sėklytes. Tiek jas, tiek vanilės ankštį sudėkite į puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol pirmieji burbuliukai ims kilti prie puodo kraštų. Vanilės ankštį išimkite.
7. Atskirame dubenyje kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir druska. Nuolat plakdami, į kiaušinių plakinį pamažu supilkite karštą pieno mišinį.
8. Perpilkite visą mišinį atgal į puodą ir gražinkite virš silpnos ugnies. Maišydami kaitinkite kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės – dar labiau jis sutirštės vėsdamas.
9. Patiekite padažą šiltą arba visiškai atvėsinkite (tuomet maistine plėvele padažą uždenkite taip, kad liestųsi prie padažo paviršiaus – taip paviršius nesukietės), ir laikykite šaldytuve, sandariame indelyje, iki 3-4 dienų.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetkerlietuva
2 komentarai
Dėkoju Jums už šį nuostabų receptą. Kai pgaminau, Mama dar ilgai negalėjo atitokti ir atsistebėt: kad dieviškai skanu, o kartu ir labai lengva pagaminti! Vis prašė, kad dar įdėčiau. Ir vis negalėjo patikėti, kad čia tik kruasanai ir, kad su maskarpone taip dangiškai išeina! Ačiū Jums už šį receptą! Gaminsiu kada vėl!
Marija, ačiū, kad išbandėte ir parašėte! Labai džiaugiuosi tokia pudingo sėkme! 💛