Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsPyragaiSALDUMYNAI

Tinginių skruzdėlynas

parašė Asta 12 Lie ’10
Tinginių skruzdėlynas

Be nesibaigiančių kalbų ir be ilgų įžangų. Mažasis broliuk, čia tau 🙂

 Tinginiu skruzdelynas

Skonis: 9,5/10. Nerastume mažutėje Lietuvėlėje žmogaus, kuris nežinotų tinginio, ar ne? Ar nebūtų jo ragavęs. O čia šiek tiek kitaip – kitoks tinginys. Skanesnis. Labai skanus. Ania, broliuk? 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Moters savaitgalio virtuvė. Greitos vaišės. 2010 m. gegužė Nr. 5 (74)

 Tinginiu skruzdelynas

Tinginių skruzdėlynas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 gabalėlių Paruošimo laikas: 10 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

1 skardinė (400 g) „Rududu”
100 g minkšto sviesto
300 g nesūdytų krekerių

GAMINIMO EIGA

1. Išplakite kambario temperatūros „Rududu” ir sviestą (geriausia juos pernakt palaikyti kartu kambaryje) iki vientisos masės.
2. Įmaišykite krekerius.
3. Kelias valandas palaikykite kambario temperatūroje, kad krekeriai suminkštėtų. Tuomet padarykite norimos formos tinginį ir valandą palaikykite šaldytuve. Aš maistine plėvele išklojau 20 x 13 cm. dydžio indą, supyliau tinginio masę, šiek tiek paspaudžiau ir dėjau į šaldytuvą.
4. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!

krekeriaipyragasrududu
14 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pievagrybių pyragas
kitas įrašas
Saldūs rageliai su šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Mielinė cinamoninė plėšoma duonelė su migdolais

Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

Karamelinis tortas su maskarpone ir obuoliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Jautienos troškinys

Grikių blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

14 komentarai

Egle 12 Lie ’10 - 7:03 pm

Super!! mano „stiliaus“ receptas 😉

Reply
Asta 12 Lie ’10 - 9:31 pm

Egle, o aš galvojau, kad daržovės ir salotos yra tavo stilius 😀 Juokauju, smagu pataikyti ir parodyti kitus viliojantį skanumyną :))

Reply
Egle 12 Lie ’10 - 11:29 pm

Nu jooo, tu teisi iš dalies 😉 Bet aš kalbėjau apie paprastumą 🙂

Reply
Asta 14 Lie ’10 - 9:48 pm

A, šitas tai tiesa. Paprasčiau nebūna 🙂

Reply
Neringa 12 Lie ’10 - 9:23 pm

Astule, aciu uz recepta, reiks isbandyti!

Reply
Asta 12 Lie ’10 - 9:31 pm

Neringa, nėra už ką 🙂 Būtiniausiai papasakok, kaip patiko, kai išbandysi 😉

Reply
egle 12 Lie ’10 - 9:26 pm

Esu dariusi, tikrai labai paprasta ir labai skanu :))

Reply
Asta 12 Lie ’10 - 9:32 pm

Egle – visiškai pritariu 🙂

Reply
Živilė 13 Lie ’10 - 10:18 am

Va, čia man patinka 🙂 Turiu nereikalingą rududu skarbonkę, bus kur sukišti :))

Reply
Asta 14 Lie ’10 - 9:49 pm

Živile, žinok, skanus čia „sukišimo” būdas, todėl iškart linkiu skanaus! 😉 Malonu būti laiku ir vietoje :)))

Reply
julė 19 Lie ’10 - 7:55 pm

noooo kąąą, kaip tariau, taip ir padariau – stovi jau anas kambario temperatūroj, mirksta, tik man kol kas tos apveliamosios masės mažokai rodosi. tėtis nulaižė šaukštą, sučepsėjo, sako, ‘snikersą gamini?’, šypt.

o tai man primena – regisi, skaičiau SM, kad kai kam būna problemų su snikerso (torto šįsyk) kremu. atseit, nesusiplaka sviestas ir rududu ar pan. ar tikrai? bo man labai noriai ir gražiai iškart susiplakė.

Reply
Asta 19 Lie ’10 - 10:31 pm

Man irgi mažokai atrodė iš pradžių, net sunerimus kiek buvau, pamenu, bet aš juos paskui, jau padrėkusius, geroookai paspaudžiau prieš šaldytuvan dėdama, ir viskas čiki buvo. Na, va taip, kaip nuotraukoj. Pats tas, bent jau mums 🙂

Na, o sviestas su rududu turi būti, sako, identiškos temperatūros, bet parą kartu ant kokios virtuvės palangės draugiškai pastovėję – tada jau viens du ir susiplaka. Kadangi visi taip sako, aš irgi taip sakau. Beeet… ne kartą būdavau iš vakaro pamiršus, ir kažkaip vis tiek jokių problemų nekilo 🙂

Reply
julė 20 Lie ’10 - 8:00 pm

nu vo, išragautas 🙂 šeimyna smarkiai gyrė (valioooo!!!), o man kiek saldokas ir, na, „vienaplanis”. bet svarbiausia, kad anie pirščiukus laižėsi!

tikrai kartosimas. o man atrodo, akd ir su sūdytais – ne svogūniniais tik, mirkt mirkt, – krekeriais visai nieko būtų.

Reply
Asta 20 Lie ’10 - 8:05 pm

Aha, kad vienaplanis tai teisingai pastbėta – bet ko čia norėti iš trijų sumaišytų produktų, aniaa 😀 Smagu už tavo šeimą, už tuos pirščiukus nulaižytus 🙂
Kaip su sūdytais nežinau, bet kai buvau vakar vakare pas šeimą, brolis buvo padaręs tokį, tik kelis lašus citrinos įlašinęs – puikiai ragaujas ji čia 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų