Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsPyragaiSALDUMYNAI

Tinginių skruzdėlynas

parašė Asta 12 Lie ’10
Tinginių skruzdėlynas

Be nesibaigiančių kalbų ir be ilgų įžangų. Mažasis broliuk, čia tau 🙂

 Tinginiu skruzdelynas

Skonis: 9,5/10. Nerastume mažutėje Lietuvėlėje žmogaus, kuris nežinotų tinginio, ar ne? Ar nebūtų jo ragavęs. O čia šiek tiek kitaip – kitoks tinginys. Skanesnis. Labai skanus. Ania, broliuk? 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Moters savaitgalio virtuvė. Greitos vaišės. 2010 m. gegužė Nr. 5 (74)

 Tinginiu skruzdelynas

Tinginių skruzdėlynas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 gabalėlių Paruošimo laikas: 10 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

1 skardinė (400 g) “Rududu”
100 g minkšto sviesto
300 g nesūdytų krekerių

GAMINIMO EIGA

1. Išplakite kambario temperatūros “Rududu” ir sviestą (geriausia juos pernakt palaikyti kartu kambaryje) iki vientisos masės.
2. Įmaišykite krekerius.
3. Kelias valandas palaikykite kambario temperatūroje, kad krekeriai suminkštėtų. Tuomet padarykite norimos formos tinginį ir valandą palaikykite šaldytuve. Aš maistine plėvele išklojau 20 x 13 cm. dydžio indą, supyliau tinginio masę, šiek tiek paspaudžiau ir dėjau į šaldytuvą.
4. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!

krekeriaipyragasrududu
14 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pievagrybių pyragas
kitas įrašas
Saldūs rageliai su šokoladu

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Sluoksniuoti pyragėliai

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

KARŠTIEJI PATIEKALAI

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Varškės apkepas su moliūgais

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

LENGVI KĄSNELIAI

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

14 komentarai

Egle 12 Lie ’10 - 7:03 pm

Super!! mano „stiliaus“ receptas 😉

Reply
Asta 12 Lie ’10 - 9:31 pm

Egle, o aš galvojau, kad daržovės ir salotos yra tavo stilius 😀 Juokauju, smagu pataikyti ir parodyti kitus viliojantį skanumyną :))

Reply
Egle 12 Lie ’10 - 11:29 pm

Nu jooo, tu teisi iš dalies 😉 Bet aš kalbėjau apie paprastumą 🙂

Reply
Asta 14 Lie ’10 - 9:48 pm

A, šitas tai tiesa. Paprasčiau nebūna 🙂

Reply
Neringa 12 Lie ’10 - 9:23 pm

Astule, aciu uz recepta, reiks isbandyti!

Reply
Asta 12 Lie ’10 - 9:31 pm

Neringa, nėra už ką 🙂 Būtiniausiai papasakok, kaip patiko, kai išbandysi 😉

Reply
egle 12 Lie ’10 - 9:26 pm

Esu dariusi, tikrai labai paprasta ir labai skanu :))

Reply
Asta 12 Lie ’10 - 9:32 pm

Egle – visiškai pritariu 🙂

Reply
Živilė 13 Lie ’10 - 10:18 am

Va, čia man patinka 🙂 Turiu nereikalingą rududu skarbonkę, bus kur sukišti :))

Reply
Asta 14 Lie ’10 - 9:49 pm

Živile, žinok, skanus čia “sukišimo” būdas, todėl iškart linkiu skanaus! 😉 Malonu būti laiku ir vietoje :)))

Reply
julė 19 Lie ’10 - 7:55 pm

noooo kąąą, kaip tariau, taip ir padariau – stovi jau anas kambario temperatūroj, mirksta, tik man kol kas tos apveliamosios masės mažokai rodosi. tėtis nulaižė šaukštą, sučepsėjo, sako, ‘snikersą gamini?’, šypt.

o tai man primena – regisi, skaičiau SM, kad kai kam būna problemų su snikerso (torto šįsyk) kremu. atseit, nesusiplaka sviestas ir rududu ar pan. ar tikrai? bo man labai noriai ir gražiai iškart susiplakė.

Reply
Asta 19 Lie ’10 - 10:31 pm

Man irgi mažokai atrodė iš pradžių, net sunerimus kiek buvau, pamenu, bet aš juos paskui, jau padrėkusius, geroookai paspaudžiau prieš šaldytuvan dėdama, ir viskas čiki buvo. Na, va taip, kaip nuotraukoj. Pats tas, bent jau mums 🙂

Na, o sviestas su rududu turi būti, sako, identiškos temperatūros, bet parą kartu ant kokios virtuvės palangės draugiškai pastovėję – tada jau viens du ir susiplaka. Kadangi visi taip sako, aš irgi taip sakau. Beeet… ne kartą būdavau iš vakaro pamiršus, ir kažkaip vis tiek jokių problemų nekilo 🙂

Reply
julė 20 Lie ’10 - 8:00 pm

nu vo, išragautas 🙂 šeimyna smarkiai gyrė (valioooo!!!), o man kiek saldokas ir, na, “vienaplanis”. bet svarbiausia, kad anie pirščiukus laižėsi!

tikrai kartosimas. o man atrodo, akd ir su sūdytais – ne svogūniniais tik, mirkt mirkt, – krekeriais visai nieko būtų.

Reply
Asta 20 Lie ’10 - 8:05 pm

Aha, kad vienaplanis tai teisingai pastbėta – bet ko čia norėti iš trijų sumaišytų produktų, aniaa 😀 Smagu už tavo šeimą, už tuos pirščiukus nulaižytus 🙂
Kaip su sūdytais nežinau, bet kai buvau vakar vakare pas šeimą, brolis buvo padaręs tokį, tik kelis lašus citrinos įlašinęs – puikiai ragaujas ji čia 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu

    14 Bal ’21
  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (243)
    • Apkepai (42)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (113)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (210)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (114)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (498)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (79)
    • Desertai indeliuose (59)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų