Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Varškės apkepas su brokoliais

parašė Asta 19 Rgs ’09
Varškės apkepas su brokoliais

Skonis: 8,5/10. Labai dažnai susiduriu su nuomone, kad varškės apkepas – desertas, valgomas po pagrindinio patiekalo ar tiesiog užkandžiui. O aš juos valgau tiesiog pietums ar vakarienei. Todėl ir cukraus pas mane juose būna kukliai – pora šaukštų. O šiame išvis nėra nė trupinėlio, tai tiesiog antidesertiškas apkepas 😀 Su daržovėmis, česnakais, druska.. Tikrai skanus 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Varškės apkepas su brokoliais

Varškės apkepas su brokoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

360 g varškės
25 g manų kruopų
2 kiaušiniai
100 g brokolio
1/2 didelio svogūno
druska, česnakinė druska
bazilikas

GAMINIMO EIGA

Brokolius išskaidyti žiedynėliais ir apvirti pasūdytame vandenyje. Manų kruopas užpilti trupučiu vandens ir palikti, kad išbrinktų. Varškę pertrinti, išmaišyti su kiaušinių tryniais, išbrinkusiomis manų kruopomis, smulkintu svogūnu, česnakine druska ir trupučiu džiovinto baziliko. Baltymus išplakti ir įmaišyti į varškės masę. Į kepimo indą sukrėsti pusę varškės, išdėlioti brokolių žiedynelius ir ant viršaus užpilti likusią dalį varškės masės. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

apkepasbrokoliaimanų kruopossvogūnaivarškė
7 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės blyneliai
kitas įrašas
Silke įdarytos bulvės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žuvies pyragas su bulvių koše

Grikių blyneliai

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

Grybų lazanija

Vištienos kaselės

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Braškių ir citrinų limonadas

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinė Helovyno sangrija

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Belgiški pusryčių vafliai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

7 komentarai

Milda 9 Lap ’09 - 10:08 pm

Vau, dėkui už tokias paprastas idėjas 🙂

Reply
Asta 9 Lap ’09 - 10:28 pm

Nėra už ką, prašom naudotis 🙂 Gėris kartais slypi visiškame paprastume… 🙂

Reply
Inga 3 Vas ’10 - 10:54 pm

Labai labai skanus apkepas. Aciu Jums 🙂

Reply
Asta 4 Vas ’10 - 4:42 pm

Inga, labai prašom, džiaugiuos, kad buvo skanu 😉

Reply
Jurga 3 Bal ’15 - 3:14 pm

aciu!super apkepas.ir paprastas ir lengvas ir tuo paciu skanus 🙂

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 6:54 pm

Jurga, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Monika 14 Lie ’18 - 12:41 pm

gaminimo eigoje neparašyta įdėti manus į varškę

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (362)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (173)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (697)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (142)
    • Desertai indeliuose (98)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų