Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

parašė Asta 27 Rgs ’20
Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

Nėra patiekalo, kurio nepagardintų dosnus gabalėlis sviesto, – tikrai esu tą girdėjusi kažkokiame romantiškame prancūziškame filme.

Taip pat ir su šia bulvių koše. Sviestas jai tinka ir patinka, bet bus dar gardžiau, jei prieš tai jame pakepinsite kelias česnako skilteles, dar – ryšelį šviežių šalavijų, raudonėlių, čiobrelių. Sviestas įgaus nuostabų prieskonių aromatą, jį suteiks ir bulvių košei. Pagardinta ne tik pienu, bet ir šlakeliu grietinėlės, košė bus dar turtingesnio skonio ir tekstūros.

Galiausiai, bulvės. Šalin nuobodulį, – dalį tradicinių bulvių pakeiskite saldžiosiomis. Kuo daugiau saldžių bulvių naudosite, tuo daugiau natūralaus saldumo turės košė; atraskite sau gardžiausią proporciją.

 Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis

Kad tokio paprasto patiekalo ruošimas būtų smagesnis, pabandžiau ją sutrinti su KitchenAid pastatomu plaktuvu. Girdėjau kalbant šen ir ten, kad tiek plokščias antgalis (angl. paddle attachment), tiek šluotelė tam tinka tiesiog puikiai. Kilsčiojau antakius nepasitikėdama, o dabar manau, kad gal kitaip košės daugiau ir neberuošiu: darbas vyksta greičiau, paprasčiau, o elektriniu plaktuvu sutrinta košė yra labai malonios, purios tekstūros.

Mes valgėm vieną ir su karbonadais – tuo, kaip ir daug kasdienių akimirkų, dalinausi savo Instagram paskyroje. Skanu ir vienaip, ir kitaip, ir dar dešimtis kitų būdų, kad ir kokius juos sugalvotumėt!

 Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

1 kg bulvių
400-500 g saldžiųjų bulvių (batatų)
dosnaus žiupsnio druskos
100 g sviesto
3-4 skiltelių česnako
ryšelio šviežių šalavijų, raudonėlių, čiobrelių
¾ stiklinės (190 ml) pieno
½ stiklinės (125 ml) grietinėlės
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Bulves ir saldžiąsias bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Suberkite į puodą, užpilkite vandeniu tiek, kad semtų, ir pagardinkite dosniu žiupsniu druskos. Virkite apie 20 minučių, kol bus labai minkštos. Nukoškite vandenį ir nugarinkite (kad būtų sausos). Aš tą darau taip: nukošusi vandenį, puodą su bulvėmis statau atgal ant kaitlentės ir šiek tiek pakaitinu, vis pakratydama bulves, kad neprisviltų, kol drėgmė nugaruoja.
2. Kol bulvės verda, nedideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite nuluptas perpus perpjautas česnako skilteles, šviežias žoleles. Pakaitinkite, kol prieskoniai paskleis savo aromatą. Išgriebkite juos iš sviesto. Supilkite pieną, grietinėlę ir pakaitinkite, kol beveik užvirs. Pagardinkite žiupsniu grūstų juodųjų pipirų.
3. Išvirusias bulves sudėkite į didelį dubenį. Šiek tiek patrinkite. Dalimis pilkite karštą pieno, grietinėlės ir sviesto mišinį, vis trindami, kol gausite mėgstamos konsistencijos bulvių košę. Jei naudojate pastatomą plaktuvą, iš pradžių bulvėms sutrinti naudokite plokščią antgalį (angl. paddle attachment), vėliau – šluotelę, kad bulvių košę išplaktumėte lygios ir purios tekstūros.
4. Paragaukite. Jei trūksta, įmaišykite žiupsnį druskos ar pipirų.
5. Bulvių košę patiekite pagardinę dar gabalėliu sviesto, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, grūstais juodaisiais pipirais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „KitchenAid Lietuva“.
#reklama #kitchenaid #kitchenaidlietuva

 Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis

 Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis

batataibulvėsbulvių košėčesnakaičiobreliaigarnyrasgrietinėlėpagardaipienasraudonėliaišalavijaisaldžiosios bulvėssviestas
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais pomidorais, su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais
kitas įrašas
Paprasčiausi kepti varškėčiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Šaltibarščiai

Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Varške įdaryti kepti obuoliai

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23
  • Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

    24 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų