Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

parašė Asta 14 Lap ’17
MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

Mamos tikriausiai mane supras – kai namuose atsiranda mažylis, atsakymo į klausimą, ką gi čia pagaminti šiandien?, ieškoma visai kitaip. Bent jau aš, jeigu seniau galvodavau apie tai, ko gi čia labiau norėčiau, šiandien kur kas labiau stengiuosi įvertinti, o kiek gi čia tam prireiks laiko? Nes kai namuose mažylis, vis dar kiekvieną dieną gyvenantis pagal kasdien skirtingą savo dienotvarkę (niekaip nesuprantu ir nesuprasiu, kaip ją galima sudėlioti pagal knygas), nueiti į virtuvę nepakanka; reikia dar ir stebuklo, kad spėtumėte supjaustyti, išmaišyti, iškepti ar išvirti viską, ką planavote.

Kartais šį žaidimą laimi mama; ir ji mėgaujasi gardžiais dar garuojančiais pietumis ką tik nuo viryklės. O kartais laimi mažylis, ir išjungus viryklę tenka pamiršti apie pusiau pagamintus pietus valandžiukei ar dviems.

Norite šį žaidimą laimėti dažniau? Mamos turi būti gudrios. Tai dar viena pamoka, kurią jau spėjau išmokti, šypt.

Todėl jau antras mėnuo, kai virtuvėje laiko (beveik) neskaičiuodama šėlstu tik savaitgaliais ir vakarais. O eilinėmis darbo dienomis, tarp visų vaikiškų pasigugavimų, internetuose, knygų puslapiuose ir fantazijos užkaboriuose ieškau idėjų, ką galiu pasigaminti greičiausiai.

Žinot, kas yra didžiausias džiaugsmas? Kad neretai drąsiai galima dėti lygybės ženklą tarp greitai ir skaniai. Šie cukinijų blyneliai – geriausias to pavyzdys. Man jiems paruošti ir iškepti užtenka trumpiausio mažylio dienos miegelio, ir tai ne vienintelė priežastis, kodėl juos per pastarąsias porą savaičių kepiau ne vieną ir ne du kartus. Jie dar ir gardūs, labai gardūs!

Galėčiau beveik lažintis, kad aštuoni iš dešimties šį tekstą šiuo metu skaitančių tiesiog neturi laiko. Tam gali būti tūkstantis ir viena priežastis, bet nei viena iš jų negali būti tokia didelė, kad pamirštumėte, jog reikia valgyti skanų, kokybišką, subalansuotą naminį maistą. Tai – meilė sau, kuri tiesiog privalo būti didesnė nei kasdien paskubomis susiteptas sumuštinis.

Žinau, kad šią savaitę šiuos blynelius tikrai kepsiu dar kartą. Išsikepkite ir jūs! Net jei visai neturite laiko, blyneliams jo beveik ir nereikia. Skanaus!

 Cukiniju blyneliai

 Cukiniju blyneliai

 Cukiniju blyneliai

Cukinijų blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 10 blynelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

1 vidutinio dydžio cukinijos (500 g)
½ arb. š. druskos
1 kiaušinio
2 valg. š. graikiško jogurto
1 stiklinės (90 g) maltų džiūvėsėlių
½ arb. š. džiovintų itališkų žolelių
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio džiovintų saldžiųjų paprikų dribsnių
2 valg. š. kokosų aliejaus kepimui

GAMINIMO EIGA

1. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka. Suberkite į dubenį, sumaišykite su puse šaukštelio druskos ir palikite pastovėti apie 15-20 minučių, kol išskirs sultis. Tuomet jas visas kuo geriau nuspauskite, cukinijos tarkius nusausinkite.
2. Nusausintus cukinijos tarkius sumaišykite su kiaušiniu, graikišku jogurtu, maltais džiūvėsėliais, džiovintomis itališkomis žolelėmis, grūstais juodaisiais pipirais ir paprikų dribsniais. Išmaišykite.
3. Keptuvėje ištirpdykite kokosų aliejų. Drėgnais delnais formuokite nedidelius cukinijų blynelius ir apkepkite kokosų aliejuje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Patiekite su graikišku jogurtu, pomidorais ar kitais mėgstamais pagardais.

 Cukiniju blyneliai

blynaicukinijosdžiūvėsėliaigraikiškas jogurtaskokosų aliejusmamos dienoraštisnesaldūs blynai
2 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Bananų duona su varškės įdaru
kitas įrašas
PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Bandelės su picos įdaru

Enčilados su vištiena ir sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Karšti skrebučiai su lašiša

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

Biscotti su šokoladu ir migdolais

Pyragas su svarainių įdaru

2 komentarai

Rūta 31 Sau ’19 - 1:54 pm

Asta, kaip manote, ar pavyktų šiuos blynus iškepti „širdelinėje” vaflių keptuvėje? Nepriliptų? Vidus perkeptų? Ieškau idėjų savo metinukui įsiūlyti daugiau daržovių :):) Ačiū!

Reply
Asta 2 Vas ’19 - 7:49 pm

Rūta, turiu nuojautą, kad šie blyneliai kur kas geriau draugauja su keptuve, jų tešla pakankamai rupi, tradicinės tešlos čia net nėra – čirvinės širdelės gali tiesiog byrėti. Žinoma, pamėginti visada galima, bet aš verčiau suplakčiau šiek tiek klasikinės blynų tešlos ir gausiai ją pagardinčiau daržovėmis 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų