Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

parašė Asta 6 Bir ’22
Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Graikija – saulės, svaiginančiai mėlynos jūros ir skanaus maisto kraštas. Kol apie pirmuosius du galiu pasvajoti, pasiilgtus skonius nesudėtinga atkurti ir namuose. Vakar į pirkinių krepšelį pačiupusi halumio sūrio, dalijuosi receptu, kurį pamėgau jau praeitą vasarą. Paprasta, greita ir labai skanu!

Halumis (Halloumi) – kiprietiškas sūris, populiarus Viduržemio jūros virtuvėje. Gaminamas iš avių, ožkų ir karvių pieno, ypatingas jis ne tik savo skoniu, bet ir tuo, kad yra puikiausiai tinkamas kepimui tiek keptuvėje, tiek ant grotelių. Kepdamas sūris neišsilydo, išlaiko savo formą; išorėje gardžiai apskrunda, o viduje sušyla, tampa minkštas. Dažniausiai halumis patiekiamas su salotomis ar su keptomis daržovėmis, gali papildyti nesaldžių pusryčių lėkštę (išbandykite derinyje su skystai keptu kiaušiniu ir avokadais) arba – galite jį kepti ant grotelių, virš kaitrių žarijų.

Mano iešmeliai – su halumiu, vištiena, cukinijomis ir raudonaisiais svogūnais, bet čia pat galite pridėti ir įvairiaspalvių paprikų, ir pievagrybių. Paruošę lengvą marinatą, vištienos ir sūrio gabalėliams leiskite jame pailsėti bent pusvalandį, o iškeptus iešmelius patiekite su gaiviu tzatziki padažu. Visiškas vasaros maistas!


Graikijos skonių savaitė šią savaitę vyksta „Lidl Lietuva“ parduotuvėse. Ten rasite ir halumio sūrį, ir daug kitų produktų, skoniais kviečiančių keliauti po Viduržemio jūros virtuvę: alyvuogių aliejų, alyvuogių, jūros gėrybių, sūrių, įvairiausių graikiškų desertų ir dar daug visko – asortimentą peržiūrėti galite čia.

O dabar – receptas. Išbandykite, skanaus!

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 10-15 min.

INGREDIENTAI

Iešmeliams:
1 vištos krūtinėlės
225 g halumio („Halloumi“) sūrio
1 mažos cukinijos
1 didelio raudonojo svogūno

Marinatui:
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ nutarkuotos citrinos žievelės
2 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. agavų sirupo
1 tarkuotos česnako skiltelės
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
½ arb. š. saldžiosios paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Tzatziki padažui:
1 trumpavaisio agurko
1 česnako skiltelės
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
1 valg. š. citrinos sulčių
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
ryšelio kapotų krapų
ryšelio kapotų mėtų

GAMINIMO EIGA

1. Medinius iešmelius užpilkite vandeniu ir pamirkykite apie pusvalandį.
2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais, halumio sūrį – taip pat.
3. Marinatui sumaišykite visus ingredientus. Užpilkite ant vištienos ir halumio gabalėlių. Išmaišykite ir palikite pasimarinuoti kambario temperatūroje 30 minučių.
4. Cukiniją supjaustykite išilgai juostelėmis, raudonąjį svogūną – skiltelėmis.
5. Ant medinių iešmelių pakaitomis suverkite raudonuosius svogūnus, vištienos ir halumio gabalėlius, armonikėlėmis sulankstytas cukinijų juosteles.
6. Groteles, ant kurių kepsite, papurkškite aliejumi. Kepkite ant grotelių virš įkaitintų žarijų apie 10-15 minučių, vis paversdami. Vištienos temperatūra turi pasiekti 74 ᵒC.
7. Patiekite iešmelius su tzatziki padažu. Tzadziki padažui sumaišykite dubenėlyje sumaišykite smulkiai tarkuotą agurką, tarkuotą česnako skiltelę, graikišką jogurtą, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, žiupsnį druskos, kapotus krapus ir mėtas. Galite paruošti anksčiau ir iki patiekiant laikyti šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Eridanous

agurkaiant groteliųčesnakaicitrinoscukinijagraikiškas jogurtashalloumihalumisiešmeliaimaistas gamtojeraudonasis svogūnasraudonėliaisūrisvištiena
1 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Jogurtinis braškių ir želė tortas
kitas įrašas
Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Cukinijų ir ryžių apkepas

Neapolietiška pica „Margarita“

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

REKLAMA

GĖRIMAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Saldžios dovanos Mamai

Kreminis airiško viskio likeris

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Marinatas šašlykams

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Bulviniai blynai su vištiena

1 komentaras

Deimantė 31 Rgp ’22 - 5:47 pm

Ar galima kepti orkaitėje? Jeigu taip, kiek laiko?:)

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų