Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

DuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAISumuštiniaiŽuvis

Karšti skrebučiai su lašiša

parašė Asta 8 Bir ’15
Karšti skrebučiai su lašiša

Nelaukti savaitgalių tiesiog neįmanoma. Ypač, kai jie tokie šilti ir saulėti, lepinantys vasarišku oru, gaiviu plaukus veliančiu vėju ir mėlynu dangumi. Viliojantys galimybe nusispirti batus ir basomis kojomis pajausti kvepiančią žolę…

Todėl ir aš, nors dar tik pirmadienis, jau tyliai mintyse svajoju apie dar vieną savaitgalį. Apie dar daugiau tikros vasaros.

Nes savaitgaliais visas laikas yra tik mano. Nes savaitgaliais neskamba žadintuvas. Nes savaitgalių naktimis galiu žiūrėti filmus be sąžinės priekaištų. O rytais, išsimiegojus iki soties, galiu mėgautis išskirtiniais savaitgalio pusryčiais. Plakti kokteilį, jei norisi kažko labai lengvo ir gaivaus. O gal net kepti prancūziškus skrebučius su lašiša, jei netyčia pabundu besijausdama išbadėjus.

Kadangi „Viči“ nudžiugino glėbiu dovanų, tokiems sotiems pusryčiams buvo ideali proga: šviesios duonos su moliūgų sėklomis riekelės, kiaušinių ir pieno plakinys su dosniu žiupsniu šviežių kapotų žalumynų. Ir kelios riekelės rūkytos lašišos. Didelis puodelis arbatos, saulė už lango, šypsena veide. Viskas. Tiek ir tereikia tobuliems savaitgalio pusryčiams!

Karšti skrebučiai su lašiša (2)

Skonis: 10/10. Puikūs sotūs pusryčiai! Ir šiek tiek netikėti, – kaip dažnai valgote ne saldžius prancūziškus skrebučius? Visiems prancūziškų skrebučių ir lašišos gerbėjams – labai rekomenduoju.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? What Should I Eat For Breakfast Today

Karšti skrebučiai su lašiša (4)

Karšti skrebučiai su lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Skrebučiams:
2 kiaušinių
½ stiklinės (125 ml) pieno
1 valg. š. kapotų petražolių
1 valg. š. kapotų krapų
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio druskos
4 riekelių šviesios duonos

Kepti:
gabalėlio sviesto

Patiekti:
100 g rūkytos lašišos
ryšelio svogūnų laiškų
ryšelio šviežių petražolių
graikiško jogurto

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinius išplakite su pienu, kapotomis petražolėmis, krapais, grūstais juodaisiais pipirais ir druska iki vientisos masės.
2. Duonos riekeles merkite į plakinį ir palaikykite porą minučių, kad duona sugertų plakinį.
3. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Dėkite išmirkytas duonos riekeles. Kepkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite riekeles ir kepkite dar porą minučių.
4. Iškeptas duonos riekeles išimkite į lėkštę. Patiekite su lašiša ir graikišku jogurtu, apibarstykite kapotais svogūnų laiškais ir petražolėmis.

Karšti skrebučiai su lašiša (3)

duonagraikiškas jogurtaskiaušiniaikrapailašišapetražolėspusryčiaisvogūnų laiškai
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis
kitas įrašas
Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kavos chia pudingas

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Lavašo suktinukai

Sveikuoliški batonėliai

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Mažieji migdoliniai sausainėliai

Plikyti sausainėliai

Tortas „Katinėlis”

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Moliūginės cinamoninės bandelės

Neriebi bananų duona

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

4 komentarai

Indrė 10 Bir ’15 - 1:38 pm

Super derinys. Manau jau žinau, ką valgysiu pusryčiams šį savaitgalį. Kažkoks lašišos-avokadų periodas man dabar. Nuolat noriu šių dviejų produktų.

Reply
Asta 17 Bir ’15 - 6:50 pm

Indre, ar išbandei skrebučius? 🙂 Tikiuosi, kad patiko 😉

Reply
Viktorija 10 Bir ’15 - 6:47 pm

Nu nežinau, taip gera skaityti jūsų įrašus. 🙂 nors mažai gaminu, bet skaitau receptus ir pasakojimus….. Tiesiog šiaip, šiluma sklinda. 🙂 Ačiū.

Reply
Asta 17 Bir ’15 - 6:51 pm

Viktorija, man labai gera skaityti tokius žodžius; be galo smagu žinoti, kad mano žodžiai bei pasakojimai pasiekia tinklaraščio skaitytojus. Ačiū! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų