Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

parašė Asta 14 Lap ’17
MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

Mamos tikriausiai mane supras – kai namuose atsiranda mažylis, atsakymo į klausimą, ką gi čia pagaminti šiandien?, ieškoma visai kitaip. Bent jau aš, jeigu seniau galvodavau apie tai, ko gi čia labiau norėčiau, šiandien kur kas labiau stengiuosi įvertinti, o kiek gi čia tam prireiks laiko? Nes kai namuose mažylis, vis dar kiekvieną dieną gyvenantis pagal kasdien skirtingą savo dienotvarkę (niekaip nesuprantu ir nesuprasiu, kaip ją galima sudėlioti pagal knygas), nueiti į virtuvę nepakanka; reikia dar ir stebuklo, kad spėtumėte supjaustyti, išmaišyti, iškepti ar išvirti viską, ką planavote.

Kartais šį žaidimą laimi mama; ir ji mėgaujasi gardžiais dar garuojančiais pietumis ką tik nuo viryklės. O kartais laimi mažylis, ir išjungus viryklę tenka pamiršti apie pusiau pagamintus pietus valandžiukei ar dviems.

Norite šį žaidimą laimėti dažniau? Mamos turi būti gudrios. Tai dar viena pamoka, kurią jau spėjau išmokti, šypt.

Todėl jau antras mėnuo, kai virtuvėje laiko (beveik) neskaičiuodama šėlstu tik savaitgaliais ir vakarais. O eilinėmis darbo dienomis, tarp visų vaikiškų pasigugavimų, internetuose, knygų puslapiuose ir fantazijos užkaboriuose ieškau idėjų, ką galiu pasigaminti greičiausiai.

Žinot, kas yra didžiausias džiaugsmas? Kad neretai drąsiai galima dėti lygybės ženklą tarp greitai ir skaniai. Šie cukinijų blyneliai – geriausias to pavyzdys. Man jiems paruošti ir iškepti užtenka trumpiausio mažylio dienos miegelio, ir tai ne vienintelė priežastis, kodėl juos per pastarąsias porą savaičių kepiau ne vieną ir ne du kartus. Jie dar ir gardūs, labai gardūs!

Galėčiau beveik lažintis, kad aštuoni iš dešimties šį tekstą šiuo metu skaitančių tiesiog neturi laiko. Tam gali būti tūkstantis ir viena priežastis, bet nei viena iš jų negali būti tokia didelė, kad pamirštumėte, jog reikia valgyti skanų, kokybišką, subalansuotą naminį maistą. Tai – meilė sau, kuri tiesiog privalo būti didesnė nei kasdien paskubomis susiteptas sumuštinis.

Žinau, kad šią savaitę šiuos blynelius tikrai kepsiu dar kartą. Išsikepkite ir jūs! Net jei visai neturite laiko, blyneliams jo beveik ir nereikia. Skanaus!

 Cukiniju blyneliai

 Cukiniju blyneliai

 Cukiniju blyneliai

Cukinijų blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 10 blynelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

1 vidutinio dydžio cukinijos (500 g)
½ arb. š. druskos
1 kiaušinio
2 valg. š. graikiško jogurto
1 stiklinės (90 g) maltų džiūvėsėlių
½ arb. š. džiovintų itališkų žolelių
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio džiovintų saldžiųjų paprikų dribsnių
2 valg. š. kokosų aliejaus kepimui

GAMINIMO EIGA

1. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka. Suberkite į dubenį, sumaišykite su puse šaukštelio druskos ir palikite pastovėti apie 15-20 minučių, kol išskirs sultis. Tuomet jas visas kuo geriau nuspauskite, cukinijos tarkius nusausinkite.
2. Nusausintus cukinijos tarkius sumaišykite su kiaušiniu, graikišku jogurtu, maltais džiūvėsėliais, džiovintomis itališkomis žolelėmis, grūstais juodaisiais pipirais ir paprikų dribsniais. Išmaišykite.
3. Keptuvėje ištirpdykite kokosų aliejų. Drėgnais delnais formuokite nedidelius cukinijų blynelius ir apkepkite kokosų aliejuje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Patiekite su graikišku jogurtu, pomidorais ar kitais mėgstamais pagardais.

 Cukiniju blyneliai

blynaicukinijosdžiūvėsėliaigraikiškas jogurtaskokosų aliejusmamos dienoraštisnesaldūs blynai
2 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Bananų duona su varškės įdaru
kitas įrašas
PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pica „Margarita“

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Neapolietiška pica „Margarita“

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Kreminis airiško viskio likeris

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Žaliasis kokteilis su persikais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mini kukurūzų blyneliai

Bulvių ir varškės blynai

Cukinijų apkepas

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Takai su kepta kiauliena

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

2 komentarai

Rūta 31 Sau ’19 - 1:54 pm

Asta, kaip manote, ar pavyktų šiuos blynus iškepti „širdelinėje” vaflių keptuvėje? Nepriliptų? Vidus perkeptų? Ieškau idėjų savo metinukui įsiūlyti daugiau daržovių :):) Ačiū!

Reply
Asta 2 Vas ’19 - 7:49 pm

Rūta, turiu nuojautą, kad šie blyneliai kur kas geriau draugauja su keptuve, jų tešla pakankamai rupi, tradicinės tešlos čia net nėra – čirvinės širdelės gali tiesiog byrėti. Žinoma, pamėginti visada galima, bet aš verčiau suplakčiau šiek tiek klasikinės blynų tešlos ir gausiai ją pagardinčiau daržovėmis 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

    23 Vas ’20
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (300)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (126)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (71)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (4)
  • LENGVI KĄSNELIAI (281)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (52)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (19)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (595)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (109)
    • Desertai indeliuose (79)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (14)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (14)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų