Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Grybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiNesaldūs pyragai

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

parašė Asta 22 Kov ’10
Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Nes gyvenimas yra toks gražus!

Nes jau pamažu (ne)mažais žingsneliais į mūsų kiemus ateina pavasaris, nedrąsiai perbraukdamas melsvu teptuku per platų dangų, švelniai paliesdamas skruostą šiltu vėjo gūsiu ir leisdamas giliai giliai įkvėpti savo kiekvienais metais ir vėl kaip niekad gaivaus ir tyro oro… pavasario.

Nes žmonės šypsosi.
Nežinia, kodėl? Gal užuodę tą magiško pavasario kvapą, o gal tik kvapą, sklindantį nuo bandelių prekystalio netoliese…

Aš irgi šypsausi. Juk užtenka tokių mažų dalykų, kurie daro mūsų dienas gražias. Laimingas. Prasmingas ir apčiuopiamai tikras. Mažų dalykų, kurie uždega švieselę akyse, užaugina sparnus, prikelia iš miego svajones, paima už rankos ir dovanoja dangų. Platų ir neaprėpiamą, šviesų pavasario dangų…
Pavasaris – it įsimylėjimas – prikelia gyvenimui
. Dar kartą.
Tereikia atsimerkti. Apsidairyti. Nusišypsoti, mirktelėti, įkvėpti ir pajausti.

~~~

Planavau šiandien pasakoti apie vakar valgytą tortą, bet… atidėjau kitam kartui. Nes, pirma, tortas palauks – baisu, kiek pas mane saulėtoj virtuvėj paskutiniu metu saldumynų ir kiek mažai kažko rimtesnio. Reik taisytis, ką žmonės pagalvos?! Chi-chi-chi. Ir, antra, aplinkybės šiandien nepalankios – kavinėje neplanuotai suvalgius milžinų milžiniškiausią kalną saldžios plaktos grietinėlės, dabar tikrai negaliu galvoti apie kažką saldaus. Oi, ne, tikrai negaliu.

Taigi, atidėkim kitam kartui, kaip jau sakiau, o šiandien vaišinu prieš porą dienų pagal planą (!) kepta tarta su vištiena pievagrybiais. Ir su žiupsneliu pavasario. Skanaus!

Skonis: 9,5/10. Sunku man vertinti tartas – na, beveik neįmanomai sunku. Kaip jau sakiau vardindama savo Saulėtos virtuvės tiesas, veik galėčiau būti gyva vien pyragais – saldžiais ir nesaldžiais. Jokių problemų. Nes man taip skanu! Šis nesaldus pyragas – taip pat ne išimtis. Galbūt tik vienas trupučiuką koreguotinas dalykas – man patinka, kai įdaro sluoksnelis būna kiek storėlesnis, aukštesnis, lyginant su tešla. Na, bet užtat mano brolis turėjo daug džiaugsmo, galėdamas įsivaizduoti, kad štai, sesė jam beveik picą siūlo 😀

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? La vida en Buenos Aires. Cook, Eat & Live

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
200 g rupių kvietinių miltų
1 arb.š. druskos
100 g šalto sviesto
1 kiaušinis, lengvai išplaktas
1 valg.š. šalto vandens

Įdarui:
250 g vištienos, pjaustytos labai mažais kubeliais
½ svogūno
100 g pievagrybių, pjaustytų griežinėliais
3 valg.š. aliejaus
2 valg.š. miltų
100 ml pieno
1 kiaušinis
1 valg.š. grietinėlės
Druska, juodieji pipirai

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE TEŠLĄ

Miltus sumaišyti su druska. Sudėti šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštais trinti tol, kol susidarys smulkūs trupiniai. Viduryje padaryti duobutę, ten įpilti šaukštą vandens ir įmušti kiaušinį. Išminkyti lygią, vientisą tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 20 minučių. Tešla iškloti kepimo popieriumi ištiestą indą ir vėl dėti į šaldytuvą.

PARUOŠKITE ĮDARĄ

Įkaitintoje keptuvėje pakepinti smulkintą pusę svogūno. Jam suminkštėjus, sudėti vištieną ir pievagrybius. Apkepus, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Supilti pieną, kad masė sutirštėtų, grietinėlę ir įmušti kiaušinį. Pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti.

IŠKEPKITE

Supilti paruoštą įdarą į tešla išklotą kepimo indą ir kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus, apie 30 minučių.

grietinėlėgrybainesaldus pyragaspievagrybiaisvogūnaivištiena
23 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu
kitas įrašas
Varškės tortas su braškėmis ir bananais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Pievagrybių pyragas

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

Neapolietiška pica „Margarita“

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Mini kukurūzų blyneliai

Kokosinis varškės apkepas

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Avižiniai blynai

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

23 komentarai

Viktorija 22 Kov ’10 - 7:41 pm

Dievinu pievagrybius (vištieną taip pat), todėl greičiausiai šis receptas bus išmėgintas:)) O pagrindą galima gaminti TIK iš rupių kvietinių miltų?

Reply
Asta 22 Kov ’10 - 10:06 pm

Viktorija, būtinai išbandyk 😉 O pagrindas gali būti iš kokių tik nori miltų – čia jau pasirinkimo teisė 🙂

Reply
aguonele 22 Kov ’10 - 9:04 pm

aha, dabar man aisku, kas tu tokia sm: ))) grietinele isdave 😀

Reply
Asta 22 Kov ’10 - 10:07 pm

Va va, kaip išsidaviau 😀 Na, iš tikro ir be grietinėlės, manau, tiek slapyvardis, tiek parašas pakankamai išdavikiški 😀

Reply
duonosirzaidimu 22 Kov ’10 - 9:05 pm

Aš tai tikiu, kad skanu buvo. Pati mėgstu nesaldžius pyragus panašiai kaip ir saldžius, tik kažkodėl retai bekepu. Reik taisytis 🙂

Reply
Asta 22 Kov ’10 - 10:08 pm

Aišku, kad reikia! Juk čia paprasta kaip du kart du, improvizacijoms galimybės beribės ir šiaip… skanu skanu 🙂

Reply
Indre 22 Kov ’10 - 10:01 pm

Hmm o vištieną dėjai žalią ar apvirtą?

Reply
Indre 22 Kov ’10 - 10:02 pm

Oi supratau, ne iki galo receptą „daskaičiau”, tik ingredientus permečiau akim :> shame on me

Reply
Asta 22 Kov ’10 - 10:08 pm

Nieko nieko, Indre, būna 😀

Reply
aguonele 22 Kov ’10 - 10:23 pm

nesu is tu , kuri iskart lenda i profili zmogaus … tik veliau viska radau 😉 taigi, sveika prisijungus !

Reply
Asta 23 Kov ’10 - 1:11 am

Ačiū ačiū 🙂 Bandysiu sėkmingai įsilieti į didelę bendruomenę ir atrasti kamputį sau 😀

Reply
Eglė 23 Kov ’10 - 7:27 am

Vištiena ir pievalgrybiai tobulas derinys. Aš praėjusią savaitę lazaniją su vištiena ir pievagrybiais kepiau. Apsivalgymas kažkoks. Tik labai jau nefotogeniška… + sugalvojau ‘patobulinti receptą’ 😀 tai gal kada nors…

Bet žiauriai panašus reikalas kaip tavo tarta, tik vietoj tešlos lasagne makaronai 🙂

Šitą irgi kada tikriausiai pabandysim..

Reply
Asta 25 Kov ’10 - 6:28 pm

Egle, dėl derinio tobulumo visiškai absoliučiai pritariu. Neįtikėtinai tobulas tiesiog 🙂
Tavo lazanija irgi skamba oi, kaip skaniai skaniai, reikės būtinai išmėginti 🙂 Ir tikiuosi vis tiek kažkada išvysti šitokį gėrį ir tavoj žaidimų aikštelėj.. 😉

Reply
Forelle 23 Kov ’10 - 3:39 pm

Mėgstu tokius pyragus. Irgi traukiu į kilometrinius sąrašus, kol kas tenkinsimės toliau panašiais pyragais tik su malta mėsa ir daržovėmis bei lauksim kada mažoji paaugs ir galėsiu tokius skanėstus valgyt. Ech…

Reply
Asta 25 Kov ’10 - 6:29 pm

Forelle, na, kažkaip neišeina linkėti, kad tas laikas greičiau praeitų ir ateitų.. 😀 Bet juk ateis, tikrai ateis, o tada jau ir šitus skanėstus, kaip sakai, galėsi drąsiai dėt ant šeimos stalo 😉

Reply
julė 25 Kov ’10 - 8:58 pm

ak, aš irgi pyragais galėčiau maitintis – saldžiais nesaldžiais.
na ir quiche ten pat įrašyčiau, šypt šypt .)

man gal vištiena neaktualu :D, bet.. bet.. bet laukiu laukiu grįžimo ir pietų orkaitėj.

Reply
Asta 26 Kov ’10 - 12:37 am

Jule, aš irgi quiche įrašyčiau – mmm, skanu 🙂 Na, ir šiaip – juk irgi pyragas, tik kitoks kiek 🙂
Vištiena ne bėda, gi čia pakeist galima kuo tik širdis geidžia, taip kad… greičiau tie namai ir orkaitė 🙂

Reply
AIRINA 2 Bal ’10 - 11:49 am

Pagaminau! Ir buvo puiku. Nemaniau, kad nuo tokios mažos porcijos būsiu soti… O brolis koks patenkintas buvo!

Reply
Asta 2 Bal ’10 - 3:16 pm

Airina, džiaugiuosi 🙂 Už brolį – taip pat 😀 Mano broliui irgi tokios tartos labai patinka, su sąlyga kad ne vien daržovių įdaras 🙂

Reply
Lina 3 Bir ’10 - 10:04 am

labai labai skanu, tikrai geras nesaldus pyragas, puikiai tiko isvykai i gamta, net ir saltas jis buvo nuostabus 🙂 Aciu uz recepta 🙂

Reply
Asta 11 Spa ’13 - 5:58 am

Lina, nėra už ką 😉 Džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Greta 9 Spa ’13 - 10:55 am

Sveiki, norėjau paklausti, o ar galima tešlą pasidaryti iš vakaro? Tokiu atveju ją reiktų šaldytuve laikyti?

Reply
Asta 11 Spa ’13 - 6:00 am

Taip, Greta, galite per naktį tešlą palaikyti šaldytuve. O kitą dieną, prieš naudojant, išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje kokias 10 minučių, kad šiek tiek atšiltų 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų