Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

PAVASARĮ PASITINKANT // Graikiško jogurto tortas su avietėmis

parašė Asta 15 Bal ’17
PAVASARĮ PASITINKANT // Graikiško jogurto tortas su avietėmis

Ir štai, atėjo. Man tikrai atrodo, kad dar ką tik visi gyvenome Kalėdų laukimu, o šiandien norėdami galėtume skaičiuoti paskutines valandas iki Velykų ryto. Tas pačiu bjauriausiu dažnai tituluojamas laikas tarp sausio ir balandžio man šiais metais prabėgo neįtikėtinai greitai. Nespėjau net padoriai pabumbėti dėl blogo oro, ką labai mėgstu (žinoma, nėra čia kuo didžiuotis).

Šiandien ar visa širdim jaučiu pavasarį, ir rūšiuoju spintoje sukneles. Ne prūdai jų, iš tiesų vos kelios, bet taip gera pavasariui įsibėgėjant įsileisti į mintis, namus ir planus (taip, ir į spintą!) tą sunkiai žodžiais nusakomą lengvumą. Velykos – lyg ataskaitos taškas, kai norisi galutinai nuo pečių nusipurtyti ne tik storą žieminį paltą, bet ir visas niūresnes mintis, tamsesnius vakarus, neramius sapnus, kūną užvaldžiusį tingulį. Priešingai: atverti langus, įkvėpti gryno oro, šypsotis be priežasties, vaikščioti pradėjusiais žaliuoti miško takeliais ir tikėti pačiomis laimingiausiomis pabaigomis. Ir pradžiomis, žinoma.

Jau rytoj. Kažkas, apsivyniojęs kaklą storiausiu šaliku, ryte keliaus į bažnyčią. Kažkas juoksis, ridendamas margučius. Kažkas patirs smagų pergalės džiaugsmą, išsirinkęs iš pintinės stipriausią kiaušinį ir nugalėjęs prie stalo susėdusius konkurentus. Kažkas susitiks su seniai matytais ir pasiilgtais artimaisiais, skaičiuos ant skruostų nutupiančius bučinius, skęs šiltuose apkabinimuose ir mažą stebuklą kuriančiose šypsenose. O visame tame šurmulyje, vieną akimirką visų akys nukryps viena linkme – jau nebe į žaviuosius margučius, bet į šventinį desertą.

Daug kartų šią savaitę girdėjau klausimą, tai ką gi skanaus gaminsiu Velykų stalui? Tokios jau susiklostę tradicijos, kad dažniausiai aš pasirūpinu desertu. Paprastai tai būna tortas, porą paskutinių metų kepiau ir minkštutėlę mielinę pynę. Šiemet, vėl gi įkvėpta to širdyje gyvenančio pavasario, panorau nustebinti kažkuo lengvu. Tiesa, nustebinti tikriausiai nepavyks – šį tortą, graikiško jogurto tortą, gaminau jau eilę kartų. Uoliau dalijausi receptu, todėl pagal šį receptą tortą kepa ir mano mama, ir ne viena draugė. Bet jis toks geras, patikėkite, kad verta receptą juodu ant baltu užrašyti dar kartą. Jei dar nespėjot pasirūpinti kuo nors skaniu, šiam tortui reikia visai nedaug – nedaug produktų, nedaug laiko, nedaug pastangų. O rezultatas – tobulas!

Mielieji, nuostabiai gražių Jums šv. Velykų! Ryškiausių margučių, plačiausių šypsenų, mylimiausių žmonių šalia!

 Graikisko jogurto tortas su avietemis

Graikiško jogurto tortas su avietėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 35 min. Gaminimo laikas: 60 min. + 4 val. šaldymas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
200 g avižinių sausainių
2-3 valg. š. smulkintų kepintų žemės riešutų
½ puodelio (115 g) tirpinto sviesto

Įdarui:
4 kiaušiniai
¾ puodelio (150 g) cukraus
1 valg. š. (12 g) kukurūzų krakmolo
¼ arb. š. druskos
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 puodeliai (600 g) tiršto graikiško jogurto
1/2 citrinos sulčių
1 valg. š. tarkuotos citrinos žievelės

Papuošimui:
400 g šaldytų aviečių
1/4 puodelio (50 g) cukraus
1/2 citrinos sulčių
1 valg. š. kukurūzų krakmolo

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite torto pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 150˚C temperatūros.
2. Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Suberkite į dubenį kartu su smulkintais kepintais riešutais. Supilkite į tą patį dubenį ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės.
3. Kepimo popieriumi išklokite ar sviestu ištepkite 22 cm skersmens apvalią kepimo formą. Pirštais ir delnais išklokite paruoštą sausainių masę taip, kad tolygiai padengtų kepimo formos dugną ir sieneles.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas bus tvirtas ir sausas. Po šio laiko išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
5. Paruoškite torto įdarą. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Elektriniu plaktuvu šiek tiek paplakite. Suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite tirštą jogurtą. Plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę supilkite ant iškepto sausainių pagrindo.
6. Įdėkite kepimo indą į įkaitintą iki tos pačios 150˚C temperatūros orkaitę, į patį orkaitės centrą. Kepkite 50 minučių ir tuomet patikrinkite. Praverkite orkaitės dureles ir lengvai pajudinkite kepimo formą. Kepinio kraštai turi būti tvirti, o pats centras šiek tiek virpėti, būti kreminės konsistencijos. Jeigu matote, kad masė dar per skysta, kepkite toliau, vis patikrindami kas 5-10 minučių. Kai matysite, kad kepinio konsistencija yra reikiama, išjunkite orkaitę ir perkelkite kepimo indą ant grotelių. Nesijaudinkite dėl kreminės konsistencijos torto centro – vėsdamas jis sutvirtės.
7. Atvėsinkite graikiško jogurto tortą iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite jame mažiausiai 4 valandas ar per naktį.
8. Paruoškite torto papuošimą. Atšildytas avietes sudėkite į nedidelį puodą, ten pat suberkite cukrų. Kaitinkite, kol užvirs. Nedideliame dubenėlyje citrinų sultis sumaišykite su kukurūzų krakmolu iki vientisos masės. Lėtai supilkite į verdančias avietes. Sumažinę ugnį maišykite, kol masė pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
9. Prieš patiekdami, tortą aptepkite avietėmis. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

 Graikisko jogurto tortas su avietemis

avietėscitrinosgraikiškas jogurtasriešutaisaldumynaisausainiaitortasžemės riešutai
23 komentarai
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė
kitas įrašas
TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta šonine

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Migdolinis aguonų pyragas

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Ledų sumuštiniai su avietėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Graikiško jogurto tortas

Apelsininiai sausainiai

Tortas „Ferrero Rocher“

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Jogurtinis rudojo cukraus keksas

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Pievagrybių pyragas

Vištienos kotletukai su varške

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

23 komentarai

Rūta 15 Bal ’17 - 5:32 pm

Kokius avižinius sausainius naudojate?

Reply
Asta 15 Bal ’17 - 5:38 pm

Rūta, pačius paprasčiausius fasuotus avižinius sausainius iš parduotuvės 🙂 Esu naudojusi įvairių gamintojų, tačiau nei vieno iš jų pavadinimo, deja, neprisimenu. Tačiau tikrai didesnėse parduotuvėse būna labai panašių apvalių sausainių bent kelių gamintojų 🙂

Reply
Gintarė 19 Bal ’17 - 10:30 am

Šis tortas mano favoritas 🙂

Reply
Asta 20 Bal ’17 - 4:52 pm

Gintare, smagu girdėti! Sutinku – jis visiškai vertas tokiu būti 🙂

Reply
Rasa 26 Bal ’17 - 2:14 pm

Pasitikslinimas – ar supylus įdarą, kepti kaip ir pagrindą 150c karštumo orkaitėje?

Reply
Asta 26 Bal ’17 - 3:34 pm

Taip, Rasa 😉

Reply
Agne 25 Geg ’17 - 2:33 pm

Sveiki! norejau paklausti, ar galima butu vietoj uogu deti sokolada? ar kazkoki sokolado krema ant virsaus daryt?

Reply
Asta 29 Geg ’17 - 10:00 am

Agne, žinoma – viršų skaninkite ir dekoruokite pagal savo norus, skonį ir fantaziją! 🙂

Reply
Ramunė 15 Bir ’17 - 9:48 pm

Gaminau šį tortą tėvo dienos proga. Gavosi nuostabiai! Labai subtilus ir lengvas tortukas. Labai ačiū už receptą!

Reply
Asta 21 Bir ’17 - 4:27 pm

Ramune, labai džiaugiuosi! Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais 🙂

Reply
Benita 7 Rgs ’17 - 9:10 am

Koks superinis ! Pagaminti taip paprasta, bet skonis… mmmm …kartosiu 🙂

Reply
Asta 9 Rgs ’17 - 9:50 am

Benita, labai džiaugiuosi, kad patiko! Mums jis taip pat superinis 🙂

Reply
Akvilija 10 Gru ’17 - 5:38 pm

Labai patiko!!! Lengvai gaminamas, skonis puikus!

Reply
Asta 11 Gru ’17 - 7:48 pm

Akvilija, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Jurga 8 Sau ’18 - 9:08 am

Nuostabiai geras tortas. Dėkui:)

Reply
Asta 8 Sau ’18 - 10:16 pm

Visiškai sutinku! Nėra už ką; labai džiaugiuosi, kad išbandėte 😉

Reply
Gintarė 4 Geg ’19 - 10:16 am

Norėjau pasitikslinti, kiek dėti citrinos sulčių?

Reply
Asta 4 Geg ’19 - 10:20 am

Gintare, 1/2 citrinos sulčių reiškia, kad citrinos sultys išspaudžiamos iš pusės citrinos 😉

Reply
Goda 13 Bir ’20 - 8:30 pm

Ar galima vietoj kukurūzų krakmolo naudoti bulvių? 🙈

Reply
Asta 16 Rgs ’21 - 12:26 pm

Goda, jei neturite galimybės naudoti kukurūzų krakmolo, keiskite jį baltais kvietiniais miltais 🙂

Reply
Samanta 16 Rgs ’21 - 11:50 am

Nežinau kaip kitiems, bet man neužteko pagrindo padengti skardos sienelėms

Reply
Asta 16 Rgs ’21 - 12:28 pm

Samanta, tokio sausainių kiekio tikrai pakanka 22 cm skersmens formos dugnui ir sienelėms, tačiau galbūt jūs padengėte dugną storesniu sluoksniu – tuomet krašteliams ir nebeliko. Sluoksnis tikrai turi būti plonas (galima matyti nuotraukose, kur nufotografuotas pjūvis). Kad jau taip šįkart nutiko, tiesiog pasismulkinčiau sausainių papildomai. Tikiuosi, kad nepaisant nesklandumo tortas pavyks puikiai! 🙂

Reply
Gre 2 Gru ’21 - 6:59 am

TO-BU-LAS!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų