Jei tu ateidinėsi, pavyzdžiui, ketvirtą valandą popiet, tai jau nuo trečios valandos aš imsiu jaustis laiminga. Kuo toliau, tuo laimingesnė jausiuos. Ketvirtą valandą jau pradėsiu jaudintis ir nerimauti: sužinosiu, kiek atsieina laimė! Jei tu ateidinėsi bet kada, tai niekad nežinosiu, kada man pasipuošti širdį. Reikia laikytis apeigų…
Antuano de Sent Egziuperi. Mažasis princas
O kai tenka laukti net kelis mėnesius, kol pagaliau ateis ta stebuklinga valanda, laimė tampa tiesiog neišmatuojama. Žodžiais nenusakoma, netelpanti širdy. Bet šiandien aš žinau, kad laukti liko tiek nedaug; jaučiuosi beprotiškai laiminga, nes kas gi yra tos kelios valandos, kai lygini jas su bene puse metų? Nors eina jos kankinančiai lėtai. O širdis sulig kiekviena sekunde plaka smarkiau. Ir kažkur pilve sparnais plazdena tūkstančiai drugelių.
Pažadėjau, kad vieną savaitgalio rytą iškepsiu blynų. Tikriausiai – šitų. Tobulai purių, minkštų lyg debesėlis. Saldžių, su šokolado gabalėliais. Tokių, kuriuos gera valgyti iš vienos lėkštės, už lango šviečiant ryto saulei.
Skonis: 10/10. Kai pagaliau užrašų knygelėje atsiranda tokie receptai, imu patikėti – ir aš galiu kepti blynelius, ir aš! Jie nesvyla, neplyšta, nepersigeria aliejumi. Priešingai: yra minkšti, purūs, stori (!), tiesiog nuo-sta-būs.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt
Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 ½ puodelio (210 g) miltų
2 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 ¼ puodelio (310 ml) pieno
60 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai
1 arb. š. vanilės ekstrakto
50 g pieniško šokolado gabalėlių
Patiekimui:
gabalėlis sviesto
klevų sirupas
gabalėlis tarkuoto šokolado
GAMINIMO EIGA
1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą, kiaušinius ir vanilės ektraktą iki vientisos masės.
3. Suberkite į šį plakinį miltų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos, ant blynelių viršaus užberkite po kelis gabalėlius pieniško šokolado.
5. Kepkite ant vidutinio dydžio ugnies porą minučių, kol apskrus ir pamatysite, kad tešlos paviršiuje ima kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite ir taip pat apkepkite kitą pusę, kol gražiai apskrus.
6. Iškeptus blynelius patiekite su mėgstamais priedais: sviestu, sirupu, gabalėliu tarkuoto šokolado ar kitais.
9 komentarai
O jau nuotraukos!!!!! Seiles bega i sias vien beziurint, tai kaip dabar ramiai islaukti kito ryto? :))
Ačiū! 🙂 Kito ryto laukti nebūtina; blyneliai ne mažiau skanūs, jei valgomi pietums, pavakariams, vakarienei ir net (o gal ypač?) naktipiečiams 😀
Asta, tu ziauri . 😀
Laima, aš labai tikiuosi, kad pačia geriausia šio žodžio prasme? 🙂 Nes dabar nesu tikra, kaip gi čia tą žodį turėčiau interpretuoti 😀
Oho, amerikietiška svajonė tiesiog. :))
Taip taip, tikrai! 🙂 Dar didesnė svajonė būtų šią amerikietišką svajonę valgyti kur nors Amerikoje 😀
Sveiki, norėjau pasiteirauti, kur pirkote pienisko sokolado laselius? 🙂
O kokio tirstumo tesla turi buti nes man noretusi lyg tirstesnes.viska dejau kaip nurodyta.
Edita, labai sunku nusakyti tą tirštumą, vidutinio – nelabai ką sako 😀 Bet visada, jei norisi tirštesnės, galite įdėti papildomą šaukštą ar du miltų 🙂