Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Kokosiniai sausainėliai

parašė Asta 22 Lie ’10
Kokosiniai sausainėliai

Taip, karšta, aš žinau. Taip, labai karšta. Jau girdėjau, kad sunku net vietoje ramiai išsėdėti, ką bekalbėt apie kažko veikimą. Girdėjau. Kaip ir tai, kad jau pabodo. Kad kasryt pykstiesi su termometro stulpeliu ir maldauji debesų šiek tiek užstoti kaitrius saulės spindulius. Beveik jaučiau, kaip sapnuoji vėsą ir lietų, nes – žinau žinau – tau nusibodo šitas karštis.

O dabar, žmogau, ššš… patylėk. Baik verkšlent ir baik vieną kartą keikt visus už tuos trisdešimt kažkiek laipsnius. Nes, žinai ką? Praeis dar kelios dienos, kelios savaitės, nespėsi mirktelt ir.. žinai kas bus? Žiema. Sniegas. Šaltis. Žieminiai paltai. Šąlantys pirštų galiukai, laukiant vėluojančio autobuso, skaudžiai paraudę žandai ir varvekliukai ant nosies. O tada tu ir vėl verksi, kaip gi čia šalta, kaip čia baisu. Kaip norisi vasaros ir verčiau jau tie trisdešimt kažkiek plius, o ne minus. Aš žinau, kad taip bus, žinai ir tu.

Todėl prašau nutilti, nusišypsoti ir pamilti. Tai, ką turi dabar ir tai, kuo gyveni šią akimirką. Nes – oi, tu net neįsivaizduoji! – kiek daug visko pražiopsai per tas trumpas minutes ir ilgas valandas, kol burbuliuoji nepatenkintas visu pasauliu.

Kartais šypsotis padeda skanūs sausainiai. Paprasti, bet labai skanūs.

Skonis: 10/10. Va čia tai sausainiai tikriems ir ištikimiems kokoso mėgėjams – jei apie juos pagalvoję, mintyse tik numykiate, jog būna ir skaniau, verčiau rinkitės kitą desertą. Nes šis – labai kokosinis. Kas mums dar laaabai patiko? Jų konsistencija. Lyg ir sakytum, kad sausi, bet jie tokie… visai nesausi. Ir ne drėgni, kita vertus. Na, tiesiog kokosiniai. Tūkstančiai skanių baltų drožlyčių sausainyje 🙂

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Neringos blogas

Kokosiniai sausainėliai

Atsispausdinti
Porcijos: 30 sausainių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušiniai
120 g cukraus
200 g kokoso drožlių
1 valg.š. miltų
1 arb.š. vanilinio cukraus

GAMINIMO EIGA

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Toliau plakant, palaipsniui supilti cukrų bei kiaušinių trynius. Į masę suberti kokoso drožles, miltus ir vanilinį cukrų. Paruoštą masę šaukštu ar drėgnomis rankomis formuoti nedidelius sausainiukus ir dėti juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
Kepti iki 160 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol gražiai parus. Iškeptus sausainėlius šiek tiek atvėsinti ir skanauti.

kokosaikokosų drožlėssaldumynaisausainiaivanilė
36 komentarai
71
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas mėlynių desertas
kitas įrašas
Žemės riešutų sviesto ledai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

Sluoksniuotos tešlos galetė su obuoliais, migdolais ir ledais

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

Kavos panna cotta su šokoladu

Bananiniai biscotti su šokolado gabalėliais

Karamelinis ledų ir kavos desertas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

Riešutinis brownie su kreminiu varškės sluoksneliu

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Varškės ir obuolių pyragas

Karamelinis tiramisu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Silke įdarytos bulvės

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Brokolių ir varškės blyneliai

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

36 komentarai

Neringa 23 Lie ’10 - 9:08 am

Dziaugiuosi, kad patiko!!!!!!! Atrodo labai gardziai 😛

Reply
Asta 24 Lie ’10 - 11:59 pm

Neringa, ačiū 🙂 Tikrai laaabai patiko, jau ne kartą ir ne du kepiau :))

Reply
Simona 23 Lie ’10 - 3:10 pm

Šituos ir aš pas Neringą nusižiūrėjusi, jau kokosų nuspirkau, tikrai bandysiu 🙂

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 12:00 am

Būtinai išbandyk, Simona, jei tik mėgsti kokosus 🙂 Tuomet garantuoju, jog patiks 😉

Reply
julė 23 Lie ’10 - 8:15 pm

o man žiemoj patinka tai, kad jei prireikia greit atvėsinti skardas – išneši į balkoną, ir ŠTAI!

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 12:01 am

Oi, būdas geras, bet net niekad nepagalvotas – mat mano balkonas buvo (o dabar irgi yra) tolimiausiam namo kampe nuo virtuvės, ir dar kitam aukšte 😀 Kažkaip nepatogu 🙂

Reply
Virtuali užrašų knygelė 25 Lie ’10 - 1:55 pm

[…] Liepa 25, 2010 http://sauletavirtuve.wordpress.com/2010/07/22/kokosiniai-sausaineliai/ […]

Reply
kantas 25 Lie ’10 - 2:48 pm

šis daiktas tai tikrai skanus turėtų būti.. O man pvz patinka BCC.co.uk per ONE kanalą rodomą šou, kur atrankos būdu atrenka kas geresnis gaminimo srityje

o šeštadieniais per tą patį kanalą rodo daug įdomių receptų ir gana greitai bei paprastus

O kodėl video neįdėda niekas į youtube, jeigu kas nors iš tikrųjų gamins pagal šį receptą ?

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 6:15 pm

kantai, aš labai nedaug draugauju su televizoriumi, todėl į diskusijas apie minimas laidas tiesiog negaliu veltis 🙂
O dėl video youtubėj – ar nėra tai daugeliui per daug sudėtinga? Aš jau su fotoaparatu vargstu, kol bent kiek padori nuotrauka pavyksta, o jei dar kamerą tektų prisijaukint… kurios, beje, net neturiu 🙂 Žinoma, smagi būtų tokia iniciatyva, negaliu prieštarauti 🙂
Ir, jei įdomu – Brigita iš Tasty Art tikrai yra keletą savo receptų ne tik aprašiusi, nufotografavusi, bet ir nufilmavusi 🙂 Jos tinklapyje tikrai surasi 😉

Reply
kotry 11 Rgp ’10 - 1:02 pm

o gal šitie sausainiukai geriau dovanom tinka? (think)

P.S. įdomu dar tai, kad žymių juostoj, prie dovanojimui skirtų skanumynų vien jūsų receptai. :DD Viskas taip gražiai pateikta, negaliu, kaip man patinka šitas blog’as…

Reply
Asta 12 Rgp ’10 - 9:20 pm

kotry, čia jau priklauso nuo to, ką žmogus labiau mėgsta :)) Bet bet kokiu atveju manau, kad saldus skanumynas, pagamintas iš širdies, yra nuostabi dovana – ar tai sausainiai, ar pyragas, ar dar kas.. 🙂

P.S. Labai glosto širdį tokie faktai.. :)) Ačiū!

Reply
Kristina 11 Rgp ’10 - 8:09 pm

Kepiau, labai skanus. Tik gal norejos, kad vidus butu siek tiek dregnesnis, gal reikejo siek tiek trumpiau kepti, nes kepiau apie 20 min., tik tada apskrudo.

Reply
Asta 12 Rgp ’10 - 9:40 pm

Kristina, na, čia kaip apibūdinsi… kaip ir aš sakiau, nėra jie drėgni, bet sunku ir sausais pavadinti – nes jie visi lyg daug sulipusių kokoso drožlių. Tiesiog tokie. Čia jau, matyt, skonio reikalas 🙂 Aišku, galima eksperimentuoti ir bandyti kepti trumpiau 😉

Reply
Ivona 1 Spa ’10 - 4:18 pm

Mmm, ką tik pagaminau. Nuostabus skonis. Nei sausi, nei drėgni :)))

Reply
Asta 2 Spa ’10 - 6:00 pm

Ivona, džiaugiuosi, kad sausainėliai patenkino lūkesčius 🙂 O jų sausumą/drėgnumą tai tikrai labai taikliai apsakei 😀

Reply
altajar 2 Spa ’10 - 10:26 am

As taip dziaugiuosi radusi si bloga 🙂 Na sausainiukai nuostabus, paprasta gaminti, bet nepaprastas skonis 🙂 Kokosinis malonumas,:) Aciu uz puikius receptus 🙂

Reply
Asta 2 Spa ’10 - 6:05 pm

altajar, tai man labai džiugu sulaukti dar vieno saulėtos virtuvės svečio, kuriam čia gera užsukti ir kuris čia randa sau mielų receptų 🙂 Todėl ačiū tau, kaip ir visiems kitiems skaitytojams :))

Reply
Ruta 10 Kov ’11 - 2:03 pm

Labai skanusssssssss

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 5:42 pm

Rūta, džiaugiuosi 🙂

Reply
Kristina 14 Lie ’11 - 5:26 pm

Sveika , per klaida nusipirkau tik 75 g . kokoso drožlių ar labai blogai jei įdėčiau tik tiek , ar pirkt daugiau ? 🙂

Reply
Asta 14 Lie ’11 - 5:35 pm

Kristina, būtiniausiai pirk daugiau arba tiesiog visus produktus mažink tiek pat, kiek sumažinai ir kokoso drožles 🙂 Nes kokoso drožlės čia vaidina pagrindinį vaidmenį, ir jei sumažinsi tokiu kiekiu tik kokoso drožles, sausainėliai tikrai nesigaus.

Reply
Kristina 16 Lie ’11 - 11:24 am

Labai skanūs sausainukai 🙂

Reply
Asta 17 Lie ’11 - 1:55 pm

Kristina, smagu girdėti 🙂

Reply
Aigustė 8 Bir ’12 - 8:33 am

Labai patiko šie sausainėliai! Ačiū už puikų receptą! :))

Reply
Asta 8 Bir ’12 - 8:44 pm

Nėra už ką, smagu girdėti 🙂

Reply
Raimonda 11 Rgs ’13 - 6:41 pm

O man kazkodel nesigavo..Toks saldus kokosinis oras, nes vos palietus sausainius, jie sutrupa..

Reply
Asta 16 Rgs ’13 - 12:23 pm

Raimonda, gal kiaušiniai buvo labai labai mažyčiai? Tikrai neturėtų jie trupėti; priešingai – yra pakankamai tvirti.

Reply
Indrė 26 Rgs ’15 - 2:43 pm

Mmm, tikrai puikūs sausainėliai, lengvai pagaminami. Tikrai kepsiu dar kart.
Maniškiai gavosi drėgni, gal todėl kad aš formavau rutuliukus. Kitą kart gal dėčiau 1,5 v. Š. Miltų ir mažiau cukraus.

Reply
Asta 27 Rgs ’15 - 11:00 am

Indre, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Lina 26 Lie ’16 - 2:38 pm

Labai skanus išejo 🙂 dar dejau šaukšteli kokosu nerafinuoto aliejaus 😉 kuris labai tiko šiems sausainiams

Reply
ieva 12 Lap ’16 - 1:49 pm

Man kepant jie labai issileido ir tokie blynukai patapo. Ka galejau padaryt negerai? Kiausinio baltyma iki morengo isplakiau su cukrum, tada ipyliau trynius ir dar plakiau. Tada tolimesni ingerientai. Kepiau 20min 160°.

Reply
aleksandrija 23 Lap ’16 - 11:44 am

labukas 😉 labai skanu gaminom per techno

Reply
Viktorija 4 Kov ’20 - 7:40 am

Puikus skonis! Dariau dvigubą normą, bet dėjau daugiau miltų t.y. 3 šaukštus, 2 būtų per mažai. Greita ir labai skanu!

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:13 am

Viktorija, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
renata 29 Kov ’20 - 2:20 pm

nesigavo :(( o kaip juos reikejo formuot? i paplokscias formas? as rutuliukais formavau, tai rutuliukais ir iskepe, beje labai ilgai kepe, per 15 min nei vienas kokoso trupiniukas neparudavo, beveik valanda laikiau orkaiteje, jungiau ir vejalio funkcija paskui. dejau ryziu begliuteninius miltus. visa kita pagal instrukcija.

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:56 pm

Sveiki, Renata, labai apgailestauju 🙁 Aš lygiai taip pat formuoju rutuliukus, šiek tiek plokštesnius, ir kepdami jie pamažu dar kiek išsiplečia ir apskrunda. Tiesa, niekada nesu bandžiusi jų kepti su begliuteniais miltais, todėl nelabai žinau, kokią įtaką galėjo turėti šis pakeitimas. Ar iškepę sausainiukai nebuvo pernelyg birūs ir sausi?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų