Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiTroškiniai

Jautienos ir makaronų troškinys

parašė Asta 12 Lap ’23
Jautienos ir makaronų troškinys

Jei jaukumas turi skonį, jis – panašus į šį troškinį. Švelnus, minkštas, šildantis. Pripildytas sodrių kvapų ir gardus iki pirštų galiukų. Pastaruoju metu rudens vakarienes ruošiu be jokio plano, svarbiausia – kad būtų jaukios.

Maltos jautienos ir orzo makaronų troškinys – gal ir nelabai fotogeniškas, bet labai skanus. Paruošti jį paprasta kaip dukart du – nedidelis glėbys ingredientų viename kunkuliuojančiame puode per pusvalandį virsta fantastiškai skaniu patiekalu.

Pradėkite nuo jautienos. Rinkitės ją kokybišką, geriausia – sausai brandintą. Tokia jautiena bus sultinga ir minkšta, malonaus, švelnaus skonio. Jei kada galvojote, kad jautieną paruošti skaniai yra sudėtinga, galiu tik patikinti iš savo asmeninės patirties – viskas priklauso nuo to, kokią ją naudojate. Grynas malonumas gaminti iš kokybiškos jautienos! Tokia į mano virtuvę šįkart atkeliavo iš „Pilno puodo“ – internetinės parduotuvės, prekiaujančios mažųjų Lietuvos ūkininkų produkcija. Jautienos pasirinkimas jų asortimente tikrai platus, ir visa ji – aukščiausios kokybės, užauginta Lietuvos ūkiuose.

Ruošdama troškinį, maltą jautieną sunkiame ketaus puode pakepiau, kol išskyrė sultis. Subėriau svogūnus, česnakus, prieskonius, pagardinau pomidorų pasta. Supyliau trintus pomidorus, sultinį ir kremiškumo suteikiančią grietinėlę, subėriau mažučius orzo makaronus. Kai makaronai išvirė, įmaišiau tarkuoto kietojo sūrio ir špinatų lapelių. Uždengiau dangčiu ir palikau dešimčiai minučių pastovėti, kol iš spintelės ant stalo išdėliojau lėkštes. Per tą laiką visi skoniai susijungė į vieną harmoningą visumą – į tobulą, jaukumo pilną skonį.

Vakarienė buvo labai gardi. Išbandykite ir jūs!

Jautienos ir makaronų troškinys

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

500 g maltos jautienos
1 svogūno
6 česnako skiltelių
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. rūkytos paprikos
1 valg. š. pomidorų pastos
1 stiklinės (250 g) orzo makaronų (ar kitokių smulkių makaronų)
1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
1 stiklinės (250 ml) jautienos sultinio
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
50 g tarkuoto kietojo sūrio
70 g špinatų lapelių
1 valg. š. citrinos sulčių

Patiekti:
grietinės (ar natūralaus jogurto)
tarkuoto kietojo sūrio
šviežių prieskoninių žolelių
paprikos dribsnių

GAMINIMO EIGA

1. Į didelį storadugnį puodą sudėkite maltą jautieną ir šiek tiek pamaišykite, kad išskaidytumėte gabalėliais. Nemaišydami kepkite virš vidutinės ugnies 5-6 minutes.
2. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir išmaišykite. Kepkite dar kelias minutes, kol svogūnas suminkštės.
3. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir prieskonius. Įmaišykite šaukštą pomidorų pastos.
4. Suberkite makaronus, supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, jautienos sultinį, grietinėlę. Leiskite užvirti ir virkite dar apie 10 minučių, vis pamaišydami (kad makaronai neprikibtų prie puodo dugno).
5. Nuimkite puodą nuo ugnies. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį ir pasmulkintus špinatų lapelius. Uždenkite dangtį, leiskite pastovėti kelias minutes, kol troškinys šiek tiek sutirštės.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pilnas puodas“.
#reklama #pilnaspuodas

Recepto šaltinis: Salt & Lavender

česnakaicitrinosjautienaMakaronų patiekalaiorzopomidoraišpinataisultinyssūrissvogūnaitroškinys
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladiniai sluoksniuotos tešlos sukučiai
kitas įrašas
Bananų duona su lazdynų riešutais ir šokolado gabalėliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Bulvių ir menkės paplotėliai

Daržovių apkepas

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Varškės apkepas su moliūgais

Paprasčiausi kepti varškėčiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Lazanija su moliūgais ir vištiena

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Grybų lazanija

Moliūgų tyrė

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Migdoliniai pyragėliai „Financier“

Tiramisu blynų tortukai

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Obuoliniai keksiukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (362)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (173)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (697)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (142)
    • Desertai indeliuose (98)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų