Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAISausainiaiVALGOMOS DOVANOS

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

parašė Asta 13 Sau ’14
Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

Praėjęs savaitgalis buvo labai lietingas, pilkas ir niūrus, prisimenate? Nė iš tolo nepanašus į baltą žiemą; greičiau – į purviną rudenį. Ryte taip ir neprašvito, visas savaitgalis skendėjo kiek slegiančioje pilkumoje. Nežinau, kaip jus, bet mane toks oras veikia katastrofiškai blogai. Neturiu nei ūpo kažką daryti, nei nuotaikos, nei jėgų. Todėl, jei neturiu kažkokių svarbių darbų, savaitgalį dažnai praleidžiu nekaip. Slankiodama iš kampo į kampą, guosdamasi, kaip nėra ką veikti, bet – oi, kvailume – nė nepajudindama piršto, kad kažką pakeisčiau. Žinau, tai blogai, bet ilgainiui aš šito bjauraus įpročio atsikratysiu. Na, o kol kas – yra kaip yra. Ir būtent toks savaitgalis buvo praėjęs savaitgalis.

Be galvos trankymo į sieną, buko televizoriaus žiūrėjimo ir beprasmio telefono mygtukų spaudaliojimo, nuveikiau dar šį tą. Vietoje to, kad daryčiau kažką dabar, kūriau spalvotus planus, ką darysiu ryt, poryt ar vasarą. O į sausio 11 dienos puslapį darbo kalendoriuje įrašiau: MACARONS. 

Trumpai apie mane ir macarons. Man jie labai patinka. Nežinau, kas labiau: ar jų skonis, ar idėja, ar tai, kad jie prancūziški, o aš gi dėl Prancūzijos lengvai pamišusi. Kartą jų ragavau būtent ten, Paryžiuje – sėdėjome Liuksemburgo soduose ant suoliuko ir laužėm kiekvieną macaron’ą į tris dalis, kad kiekvieno paragautume. Skaniausias buvo žalias, pistacijų. Šiandien jau nesugebėčiau nupasakoti skonio, bet nuotaika – ji buvo labai pakili! Aš buvau Paryžiuje ir valgiau macarons. Tokiomis akimirkomis supranti, kad svajonės pildosi.

Vieną kartą prieš keletą metų bandžiau juos iškepti ir pati, bet, deja… nuo kepimo popieriaus nugramdyti plonyčiai blyneliai visiškai niekuo nepriminė to dailaus prancūziško deserto. Ir nors esu pakankamai užsispyrusi, tos vienintelės nesėkmės man tuomet užteko, kad nuleisčiau rankas. Pamačiusi įrašus tinklaraščiuose, lyg ir pajausdavau įkvėpimą, tačiau labai greitai vėl išsigąsdavau ir numodavau ranaka. Na, klausdavau savęs, kam gi gaišti laiką, kai tikimybė nesusimauti yra tokia maža?

Aišku, taip buvo iki praėjusio savaitgalio. Praėjusį savaitgalį mano darbo knygoje atsirado tos aštuonios stebuklingos raidės ir aš supratau, kad mano baimės (beveik) išsisklaidė. Laikas ieškoti pačio išsamiausio recepto, pirkti produktus, sendinti kiaušinių baltymus, malti migdolus (ar pirkti migdolų miltus). Pasiruošimui turėjau visą gražią savaitę ir pradėjau jau nuo pirmadienio.

Nežinau, kas čia kaltas – ar mano didelis ryžtas, ar mano netikėtas optimizmas – bet… ar galite patikėti? Man pavyko, man dar ir kaip pavyko! Kaip mažas vaikas, palinkusi ties orkaitės durelių stiklu stebėjau kylančius macarons sijonėlius. Plojau rankomis tiesiogine to žodžio prasme!

Žinau, kad jie toli gražu nėra tobuli ir jau žinau savo klaidas, žinau, kad tešla buvo kiek per tiršta ir kad migdolų miltus reikėjo išsijoti dar stropiau – tada manieji macarons būtų dar gražesni ir puikesni. Bet ištobulėti aš dar spėsiu – o kol kas jau ir šie prancūziški morenginiai sausainėliai yra didelis žingnis į prekį, tikrai.  Iš to džiaugsmo visus namus norėjau sukelti ant kojų; puikiai prisimenu, kad lygiai taip pat jaučiausi tada, kai iš orkaitės traukiau savo nuostabiuosius prancūziškus sviestinius ragelius. Ir tada, kai man pavyko iškepti kuo nuostabiausias kaneles. Na, o dabar – dar ir macarons. Oi, koks tai geras jausmas! Fantastiškas!

Skonis: 10/10. Turiu pripažinti, kad šis vertinimas – visiškai subjektyvus ir toli gražu pagrįstas ne vien skoniu, bet ir kitais dalykais: pastangomis, lūkesčiais, meile Prancūzijai. Bet jei mėgstate riešutus ir morengus, jums tikrai labai patiks bet kokiu atveju; juk tai – riešutiniai morengiukai su šokoladiniu pertepimu!

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Receptų medis

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

Atsispausdinti
Porcijos: 25 maži macarons

INGREDIENTAI

110 g migdolų miltų*
225 g miltelinio cukraus
125 g sendintų kiaušinių baltymų**
50 g cukraus

Šokoladiniam pertepimui:
105 ml riebios grietinėlės
100 g juodojo šokolado
12 g sviesto

GAMINIMO EIGA

IŠKEPKITE MORENGINIUS SAUSAINIUS

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Migdolų miltus* sumaišykite su milteliniu cukrumi. Sudėkite į maisto smulkintuvą ir permalkite – smulkintuvą ijungę laikykite porą minučių.
3. Permaltus miltus su milteliniu cukrumi išsijokite į dubenį per pakankamai smulkų sietelį.
4. Paruoštą mišinį tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Džiovinkite įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
5. Iš orkaitės išimtus miltus palikite atvėsti. Tuomet dar kartą išsijokite į didelį dubenį.
6. Kitame dubenyje išplakite sendintus kiaušinių baltymus**. Elektriniu plaktuvu paplakite, kol baltymai suputos. Tuomet suberkite cukrų ir plakite iki standžių, blizgančių putų. Baltymus išplakite labai stropiai ir sąžiningai – išėmus plakiklio šluotelę iš dubens su baltymais, ant jos turi likti standi baltymų kepurė. O, dubenį su baltymais apvertus „aukštyn kojom”, baltymai turi tvirtai laikytis dubenyje.
7. Išplaktus baltymus sudėkite į dubenį su išsijotais migdolų miltais.
8. Silikonine mentele ar mediniu šaukštu išmaišykite baltymus su migdolų miltais. Maišykite iš apačios į viršų – atsargiais, bet tvirtais judesiais. Tešlos negalima permaišyti – jai sumaišyti turi užtekti iki 50 judesių. Kai tik matote, kad baltymai su migdolų miltais susimaišė ir masė tapo vientisa, nustokite maišyti. Nuo to, kaip išmaišėte tešlą, priklausys jos tirštumas. Šaukštelį tešlos padėkite ant kepimo popieriaus; jos paviršius turi išsilyginti ir paviršiaus plotas tik šiek tiek išsiplėsti į šonus. Jei tešla per tiršta, pamaišykite ją dar porą kartų. Jei tešla per skysta, reiškia, kad tešlą permaišėte (to pataisyti, sako, jau nebeįmanoma).
9. Paruoštą tešlą supilkite į konditerinį maišelį paprastu apvaliu antgaliu (arba į paprastą maišelį, o jo kampą prakirpkite). Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išspauskite maždaug 3 cm pločio apvalius sausainius.
10. Palikite juos pastovėti kambario temperatūroje 60 minučių.
11. Įkaitinkite orkatę iki 155°C temperatūros.
12. Kepkite macarons įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, 13 minučių.
13. Iškepusius macarons išimkite iš orkaitės. Kelias minutes atvėsinkite kambario temperatūroje, o tuomet perkelkite ant grotelių.

PARUOŠKITE PERTEPIMĄ

1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).

SUTEPKITE MACARONS

1. Suporuokite iškeptus migdolinius morengus į poras pagal dydį.
2. Į konditerinį maišelį sudėkite šokoladinį kremą. Ant vieno morenginio sausainio pusės išspauskite maždaug arbatinį šaukštelį kremo. Uždenkite kitu morenginiu sausainiu ir lengvai paspauskite.
3. Laikykite macarons sandarioje, orui nepralaidžioje dėžutėje ar indelyje.
4. Skanaus!

* Migdolų miltus naudojau pirktinius. Jų galite rasti parduotuvėse „Sveiki produktai”. Jei norite, galite patys pasigaminti migdolų miltus. Jų gamybos procesas labai detaliai aprašytas tiek pas Viktoriją, tiek štai čia, pas Kristiną.

** Sendintus kiaušinių baltymus pasiruoškite taip: pamatuokite tikslų reikiamą kiaušinių baltymų kiekį. Sudėkite į sandariai užsidarantį indelį (pavyzdžiui, stiklainį) ir laikykite uždarytą šaltuve 3-7 dienas. Prieš gamindami macarons, išimkite indą su baltymais iš šaldytuvo ir palaikykite valandą kambario temperatūroje.

dovanosgrietinėlėmigdolaimigdolų miltaimorengaiprancūzijariešutaisaldumynaisausainiaišokoladasvalgomos dovanos
23 komentarai
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trintų bulvių blynai su sūriu
kitas įrašas
Šokoladinė cinamoninė duonelė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Ledų sumuštiniai su avietėmis

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas

Tiramisu sūrio tortas

Citrininiai biscotti su aguonomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

23 komentarai

Indrė 13 Sau ’14 - 1:00 pm

Ir aš jiems pamažu ruošiuos ir vis paskaitau Viktorijos įrašą – sutapimas? 😀

Reply
Asta 13 Sau ’14 - 1:08 pm

Lemtingas sutapimas! 😀 Vadinasi, būtiniausiai kepk 😉

Reply
Viktorija 13 Sau ’14 - 9:22 pm

Atrodo tiesiog puikiai! Smagu, kad mano receptas padėjo pasiryžti antram bandymui! 🙂

Reply
Asta 14 Sau ’14 - 7:09 am

Viktorija, taip, tikrai, didelis AČIŪ tau už įkvėpimą! 🙂 Turiu migdolų miltų dar trims bandymams – dabar bus jau gerokai drąsiau 🙂

Reply
Gintarė 13 Sau ’14 - 9:29 pm

kokie tobuli! Aš tai prisipažinsiu bijau, nes čia yra per daug vietų susimauti 😀 Labai norėčiau padaryti, bet jaučiu, kad tai dar ne mano jėgoms 😀

Reply
Asta 14 Sau ’14 - 7:11 am

Gintare, aš manau, kad macarons – pakankamai mistiškas desertas. Nes tikrai yra daug žmonių, kuriems pavyksta iš pirmo karto, net be didelių pastangų. O yra tokių, kurie turi daug skaityti, žiūrėti, ruoštis ir tik tada, po kažkiek nesėkmių, pagaliau ir jiems nusišypso laimė 🙂 Bet juk nepabandžius – nesužinosi. Todėl jei tik yra noro, linkiu rasti drąsos ir išmėginti! 🙂

Reply
Daiva 14 Sau ’14 - 7:21 pm

Asta, sveikinu! Gražučiai! TO tas jausmas, kai pučiasi sijonėliai ir ploji katučių prie orkaitės durelių – aš jį puikiai pamenu , kai man pirmieji sijonėliai tik per penktą bandymą pavyko! 🙂

Reply
Asta 15 Sau ’14 - 6:21 am

Daiva, ačiū! 🙂 Tikrai, fantastiškas jausmas, labai labai 🙂

Reply
Donata 23 Vas ’14 - 1:49 pm

Nesuprantu dėl ko man tešla gavosi per tiršta (kaip ir praeitą kartą, kai bandžiau kepti…). Absoliučiai viską dariau pagal receptą gramų tikslumu… Pamaišius 50 kartų tešla dar buvo labai tiršta, bet kad ir kiek dar maišiau, niekas nepaskystėjo. Jau prarandu viltį bebandyti juos išsikepti… :/

Reply
Asta 26 Vas ’14 - 7:29 am

Donata, jei viską sveriate lygiai taip pat gramų tikslumu (net kiaušinių baltymus – tai labai svarbu), tada net neįsivaizduoju, kaip tešlos tirštumas gali būti kitoks. Labai gaila, kad nepavyksta 🙁 Gal tuomet vertėtų pabandyti keliais gramais sumažinti miltų ar miltelinio cukraus svorį? Gaila, kad negaliu patarti objektyviai, nes šių mažųjų kepinukų dar nesijaučiu labai gerai įvaldžiusi. Bet kokiu atveju linkiu nepasiduoti ir sėkmės! 🙂

Reply
Simona 16 Bal ’14 - 5:07 pm

Sveiki, kepu jau kelintą kartą ir man ne visada išeina padaryt su “sijonėliais”. Gal žinote kodėl? Kokius migdolų miltus naudojate?

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 6:03 am

Simona, naudoju šiuos migdolų miltus: http://www.sveikiproduktai.lt/katalogas/smulkus-migdolu-miltai-ekologiski-500-g
Nesijaučiu esanti labai kompetetinga dalinti patarimus dėl macarons gamybos, tačiau visiems, susiduriantiems su problemomis, rekomenduoju paskaityti šį strapsnelį: http://foodnouveau.com/2011/12/destinations/europe/france/a-macaron-troubleshooting-guide-useful-tips-and-advice-to-master-the-french-delicacy/
Čia išvardinta ne viena galima priežastis, sėkmės ieškant tos, kuri sutrukdė sėkmei 😉

Reply
nvrm 13 Geg ’14 - 5:43 am

oho, kokie stori – dar tokių nemačiau 🙂

Reply
Asta 13 Geg ’14 - 9:12 am

Na, taip, putlučiai tokie 😀 Žinau, kad ne idealūs, bet vis dar mokaus ir tobulėju 🙂

Reply
Rasa 20 Spa ’14 - 7:46 pm

Viska dariau gramu tikslumu..taciau virsus patrukinejo ir viduj oras.na gavos tiesiog morengai…nesuprantu ka ne taip padariau 🙁
Bet as nepasiduosiu 🙂

Reply
Asta 23 Spa ’14 - 4:15 am

Rasa, man panašu, kad orkaitės temperatūra buvo per aukšta. Pabandykit kepti žemesnėje 😉

Reply
Sonata 3 Rgp ’15 - 10:14 pm

Jeigu sutrūkinėja viršus – per mažai maišyta tešla 🙂

Reply
Sigita 12 Bal ’15 - 2:39 pm

Sveiki,
Ar galima juos išsikepti iš šaldytų baltymų? Turiu nemažai užsišaldžius ir galvoju ar eksperimentuoti ar ne 🙂

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 8:23 pm

Sigita, tokios patirties neturiu ir negaliu atsakyti, bijau suklaidinti 🙂 Tik viena galiu pasakyti: kiek patyriau aš, šis kepinys tikrai yra velniškai lepus 🙂

Reply
zivile 31 Rgp ’16 - 4:30 pm

Sveiki, o čia tuos migdolų miltus su cukrumi malti blenderiu turima omenyje? 🙂

Reply
Greta 5 Kov ’20 - 7:29 am

Man gavosi tuščias vidus, kodėl taip atsitiko?

Reply
Gitana 20 Geg ’20 - 11:34 am

O kaip suprasti paskutinį sakinį „perkelti ant grotelių”? Tai juos išimti ar tiesiog vėl dėti į orkaitę ant grotelių ar kaip?

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 6:57 am

Gitana, aš macarons kepu ne ant grotelių, o ant skardų. Groteles laikau padėtas ant stalviršio, šaltas. Ant jų ir perkeliu iškepusius macarons, kad cirkuliuojant orui, gerai atvėstų 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų