Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

parašė Asta 20 Bir ’11
Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

Kad ir kaip būtų gaila, liūdna ir kartais net pikta, kartais geri norai lieka.. gerais norais. Dideliais norais, beprotiškais ir svaiginančiais. Norais. Neapčiuopiamais ir neįgyvendintais, vis dar. Net juokinga prisiminti, kaip paskutinę savaitę prieš bakalaurą viską viską sėkmingai nukėlinėjau „po gynimo”.

Sugrįšiu atgal į saulėtą virtuvę. Kepsiu daug sausainių, daug pyragų, daug keksiukų ir kitų mielų kepiniukų. Perskaitysiu knygą. Susitvarkysiu savo „bardaką”. Susitiksiu su drauge. Ir dar daug mažų ir didelių, visiškai nereikšmingų ir labai svarbių darbelių… Bet kaip sėkmingai viską turėjau daryti „po gynimo”, dabar viską sėkmingai (??) darysiu „po diplomų įteikimo”. Nors, neapgaudinėkim savęs – iš tiesų „po atostogų”.

Bet aš sugrįžiu. Pažadu.

Dar pažadu, kad mano sugrįžimas bus skanus. Labai skanus.


Skonis: 10/10. Tikrai puikūs, gardūs, be galo trapūs ir tiesiogine to žodžio prasme tirrrpstantys burnoje sviestiniai sausainiukai. Paprasti, tačiau labai neprasti.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? D. Stevens “Naminė duona”

Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 30 sausainių Paruošimo laikas: 30 min. +1 Gaminimo laikas: 7-10 min.

INGREDIENTAI

175 g minkšto sviesto
90 g cukraus
geras žiupsnis druskos
2 vidutinio dydžio kiaušinių tryniai
200 g aukščiausios rūšies miltų

Prieskoniai (pasirinktinai):
1 arb.š. natūralaus vanilės ekstrakto
tarkuota vienos citrinos arba apelsino žievelė
1 arb.š. cinamono (geriausia šviežiai malto)

GAMINIMO EIGA

Plakikliu vidutiniu greičiu plakite sviestą su cukrumi, kol masė taps beveik balta ir labai puri. Plakdami nepamirškite mentele nubraukti likučių nuo indo šonų.
Sumažinkite plakimo greitį ir supilkite kiaušinių trynius, įberkite druskos ir pasirinktus prieskonius. Paplakite dar pusę minutės. Su mentele įmaišykite miltus. Turi išeiti labai minkšta ir lipni tešla.
Miltuotomis rankomis iškrapštykite tešlą ant maistinės plėvelės, suplokite ją į platų apskritimą ir susukite į maistinę plėvelę. Valandą tegul pastovi šaldytuve, nes kočioti šią tešlą reikia tik atšaldytą.
Įkaitinkite orkaitę iki 140 °C temperatūros. Išvyniotą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, kad būtų 3 mm storio. 6 cm skersmens formele iš tešlos išpjaukite norimo dydžio sviestainius. Su mentele juos atsargiai perkelkite ant nelipnios kepimo skardos arba kepimo popieriaus*.
Kepkite 7 – 10 minučių**, kol paruduos tik krašteliai – vidurys turi likti šviesus. Praėjus 7 minutėms, tikrinkite kas minutę. Ką tik ištraukti iš orkaitės sviestainiai bus dar minkšti, bet aušdami sukietės. Ištrauktus iš orkaitės gausiai apibarstykite smulkiu cukrumi***. Dar kelioms minutėms sviestainius palikite aušti skardoje, paskui atsargiai perkelkite ant grotelių.
Sviestainius dar porą dienų galima laikyti sandariame inde.

* galite tešlą iš karto kočioti ir sausainius formele išspausti ant kepimo popieriaus, tuomet praleisite pakankamai sudėtingą sausainių kilnojimo dalį.
** man sausainiai kepė gerokai ilgiau – apie pusvalandį.
*** cukrumi barstyti nebūtina. Kadangi sausainiai ir patys gana saldūs, šį žingsnį aš praleidau.

cinamonascitrinossaldumynaisausainiaisviestasvanilė
9 komentarai
24
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Duonos lazdelės
kitas įrašas
Citrininis varškės pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Bananų pudingas su vaniliniais sausainiais

Imbieriniai keksiukai su kreminio sūrio kepurėlėmis

Keksas su spanguolėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrinų kvadratėliai

Trispalvis varškės tortas

Sviestinis cinamoninis keksas

Marmurinis trijų šokoladų keksas

Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis

Riešutų ir datulių batonėliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

GĖRIMAI

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Moliūgų kava

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Žaliasis avokadų kokteilis

9 komentarai

Indrė 28 Bir ’11 - 7:12 pm

Žavūs pasikeitimai, tiesa kol kas kaip matau be lietuvybės 🙂

Reply
Paulius 18 Gru ’16 - 9:11 am

Pradžiai klaidelė: sausainius reikia kepti ne 140, o 170-180 ‘C temperatūroje, tad tokioje ir išbandžiau šį receptą. Pavyko puikiai- trapūs, skanūs, tik ateityje dėsiu geresnius miltus…

Reply
Rūta 15 Lap ’17 - 5:47 am

Sveiki, gal galite patikslinti, kokioje temperatūroje juos kepti? Jūs parašėte, kad 140 laipsnių, Paulius komentaruose tikina, kad aukštesnėje temperatūroje. Kaip yra iš tiesų? Iš anksto dėkoju už atsakymą.

Reply
Asta 15 Lap ’17 - 6:30 pm

Rūta, aš kepiau recepte nurodytoje temperatūroje 🙂 Bet man jie kepė gerokai ilgiau, apie pusvalandį. Jei kepsite Pauliaus minėtoje aukštesnėje temperatūroje, jie iškeps per 7-10 minučių. Matyt, knygoje, iš kurios yra receptas, buvo padaryta klaidelė 🙂

Reply
Aw 27 Gru ’19 - 5:49 pm

Nesamoningas receptas

Reply
Aw 27 Gru ’19 - 6:09 pm

Cukraus ryškiai per daug, tik nesugalvokite barstyti ir kepti reikia 180°C temperatūroje

Reply
Lina 11 Kov ’20 - 10:48 am

O baltymus mesti lauk? Dėkoju.

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:06 am

Lina, aš mieliau renkuosi juos sunaudoti kitiems patiekalams, bet čia jau jūsų asmeninis sprendimas 🙂

Reply
Liucina 24 Kov ’20 - 12:05 pm

Sviesto tai ryškiai per daug, tešlos iškočioti praktiškai neįmanoma, ir valgant riebalai veliasi burnoje. Cukraus irgi pamažinčiau.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23
  • Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

    24 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų