Skonis: 9/10. Čia ir vėl skonį galiu vertinti tik subjektyviai, nes labai labai mėgstu kokosus, todėl ir šis apkepas man tikras skanumynas! 🙂 Tačiau žinia, kad daug žmonių kokosai nesukelia jokių gerų emocijų. Bet jei jūs esat kaip aš – toks pats atsidavęs mėgėjas – pabandyti tikrai verta! 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kokosinis varškės apkepas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g varškės
50 g kokoso drožlių
2 kiaušiniai
25 g (2 arb.š.) cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
30 g (2 valg.š.) manų kruopų
1/2 stiklinės vandens
GAMINIMO EIGA
Manų kruopas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti. Varškę pertrinti, kiaušinius išplakti su cukrumi. Kiaušinių plakinį, kokoso drožles, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir manų kruopas sumaišyti su varške iki vientisos masės. Paruoštą masę supilti į kepimo indą ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 min.
2 komentarai
Sveika, Asta! Šiandien vakare padariau šį apkepą ir labai skaniai su tėveliais jį suvalgėm. Kadangi esu kokosų mėgėja, labai patiko! Patarimas skaitantiems: kas mėgstate saldžiau, galite dėti daugiau cukraus. Man jo netrūko, bet kai gaminsiu antrą kartą, dėsiu daugiau vanilinio cukraus : )
Karolina, smagu, kad apkepas patiko 🙂
Jis toks iš sveikuoliškesnių – labiau apkepas nei pyragas – todėl ir cukraus tiek mažai. Bet jo kiekį, žinoma, galima pasikoreguoti pagal save 🙂