Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Daržovių patiekalaiSRIUBOS

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

parašė Asta 4 Spa ’17
KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Tyliai mintyse atsiprašinėju rudens už tai, kad dar visai neseniai taip gailėjau jam gerų žodžių. Mane erzino šaltis, lietus, drėgmė, trumpėjančios dienos ir tamsėjantys vakarai, nuo saulės atskirianti stora debesų paklodė, visa apimantis rūkas ir pilkuma. Nežinau, kaip ir kodėl, bet šiemet ruduo yra kitoks. O gal tai aš šiemet kitokia?

Lietaus lašai skamba lyg romantiška melodija, viliojanti rytais ilgiau užsibūti pataluose. Vakarais uždegtų žvakių šviesa namus pripildo jaukumo, kaip ir kepamų pyragų ar verdamų tirštų sriubų aromatai. Stori megztiniai ir šalikai pasitinka lyg namai, o namai tampa vieta, kurioje taip gera būti, kad niekur nesinori eiti.

Jei vasarą šildančias sriubas labai lengva pamiršti, atėjęs ruduo visada atneša jų ilgesį. Nesipriešindama iš stalčiaus traukiu didžiausią mūsų turimą puodą, iš kito stalčiaus – samtį. Gardi sriuba ne tik sušildo, ji yra kuo tikriausias comfort food. Kai nusipurtęs lietaus lašus žengi pro namų slenkstį ir čia pasitinka sriubos aromatas, dar kartą supranti ir tyliai sau pakartoji: nėra geresnės vietos nei namai. Ypač, kai į kasdienybę su visomis savo spalvomis ir skoniais atslenka ruduo…

 Trinta ziediniu kopustu sriuba

 Trinta ziediniu kopustu sriuba

Ši trinta žiedinių kopūstų sriuba yra itin švelnaus skonio, be to, priešingai nei dažniausiai būdinga trintoms daržovių sriuboms, – pakankamai skysta. Jei mėgstate ar norisi tirštesnės, laikykitės taisyklės, būdingos visoms trintoms sriubos – sumažinkite sultinio kiekį ar pridėkite daugiau daržovių. Skaitydami receptą tikriausiai pastebėsite, kad sūrio aš nepagailėjau. Galite naudoti ir mažiau; man labai knietėjo sunaudoti visą šaldytuve užsistovėjusį sūrio gabalėlį. Tiesa, sūris čia (kaip ir beveik visur) labai tinka, nors jo dėka sriuba iškart iškrenta iš dietiškų ar super-sveikuoliškų kategorijos. Kita vertus, juk ruduo. Metas, kai norisi šiek tiek šiltesnių ir sotesnių pietų. Taigi, skanaus!

 Trinta ziediniu kopustu sriuba

Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 6-7 Paruošimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. kokosų aliejaus
1 svogūno
5 skiltelių česnako
1 didelio žiedinio kopūsto
1 bulvės
4 stiklinių vištienos sultinio
1 stiklinės pieno
3 valg. š. lydyto natūralaus sūrelio
130 g tarkuoto fermentinio sūrio*
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

1 valg. š. kokosų aliejaus
kelių žiedinio kopūsto žiedyno griežinėlių
žiupsnio džiovintų saldžiųjų paprikų dribsnių

GAMINIMO EIGA

1. Puode ištirpinkite kokosų aliejų. Suberkite smulkintą svogūną, kapotas česnako skilteles ir pakaitinkite maišydami, kol gražiai apskrus.
2. Suberkite žiedinio kopūsto žiedynus, gabalėliais supjaustytą bulvę, supilkite sultinį, pieną, sudėkite lydytą sūrelį. Kaitinkite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį ir virkite dar apie 20-25 minutes, kol žiediniai kopūstai ir bulvės bus minkšti.
3. Nukelkite nuo ugnies ir maisto smulkintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
4. Suberkite fermentinį sūrį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, kol sūris ištirps. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
5. Papuošimui keptuvėje ištirpinkite kokosų aliejų. Jame po porą minučių iš abiejų pusių apkepkite žiedinio kopūsto žiedyno griežinėlius, kol gražiai apskrus.
6. Į dubenėlius pilkite po keletą samčių sriubos. Ant viršaus dėkite po apkepintą žiedinio kopūsto griežinėlį, apibarstykite žiupsneliu paprikų dribsnių ir nedelsiant patiekite.

 Trinta ziediniu kopustu sriuba

bulvėsčesnakaikokosų aliejuslydytas sūrelissriubasultinyssūrissvogūnaižiediniai kopūstai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Bananiniai keksiukai su šilauogėmis
kitas įrašas
TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Žiedinių kopūstų blyneliai

Cukinijų apkepas

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Grikių sriuba su vištiena

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

SALDUMYNAI

Šokoladinis cukinijų keksas

Tortas “Mėnulis”

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21
  • Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

    17 Vas ’21
  • Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

    14 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (240)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (489)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų