Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiSRIUBOS

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

parašė Asta 4 Spa ’17
KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Tyliai mintyse atsiprašinėju rudens už tai, kad dar visai neseniai taip gailėjau jam gerų žodžių. Mane erzino šaltis, lietus, drėgmė, trumpėjančios dienos ir tamsėjantys vakarai, nuo saulės atskirianti stora debesų paklodė, visa apimantis rūkas ir pilkuma. Nežinau, kaip ir kodėl, bet šiemet ruduo yra kitoks. O gal tai aš šiemet kitokia?

Lietaus lašai skamba lyg romantiška melodija, viliojanti rytais ilgiau užsibūti pataluose. Vakarais uždegtų žvakių šviesa namus pripildo jaukumo, kaip ir kepamų pyragų ar verdamų tirštų sriubų aromatai. Stori megztiniai ir šalikai pasitinka lyg namai, o namai tampa vieta, kurioje taip gera būti, kad niekur nesinori eiti.

Jei vasarą šildančias sriubas labai lengva pamiršti, atėjęs ruduo visada atneša jų ilgesį. Nesipriešindama iš stalčiaus traukiu didžiausią mūsų turimą puodą, iš kito stalčiaus – samtį. Gardi sriuba ne tik sušildo, ji yra kuo tikriausias comfort food. Kai nusipurtęs lietaus lašus žengi pro namų slenkstį ir čia pasitinka sriubos aromatas, dar kartą supranti ir tyliai sau pakartoji: nėra geresnės vietos nei namai. Ypač, kai į kasdienybę su visomis savo spalvomis ir skoniais atslenka ruduo…

 Trinta ziediniu kopustu sriuba

 Trinta ziediniu kopustu sriuba

Ši trinta žiedinių kopūstų sriuba yra itin švelnaus skonio, be to, priešingai nei dažniausiai būdinga trintoms daržovių sriuboms, – pakankamai skysta. Jei mėgstate ar norisi tirštesnės, laikykitės taisyklės, būdingos visoms trintoms sriubos – sumažinkite sultinio kiekį ar pridėkite daugiau daržovių. Skaitydami receptą tikriausiai pastebėsite, kad sūrio aš nepagailėjau. Galite naudoti ir mažiau; man labai knietėjo sunaudoti visą šaldytuve užsistovėjusį sūrio gabalėlį. Tiesa, sūris čia (kaip ir beveik visur) labai tinka, nors jo dėka sriuba iškart iškrenta iš dietiškų ar super-sveikuoliškų kategorijos. Kita vertus, juk ruduo. Metas, kai norisi šiek tiek šiltesnių ir sotesnių pietų. Taigi, skanaus!

 Trinta ziediniu kopustu sriuba

Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 6-7 Paruošimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. kokosų aliejaus
1 svogūno
5 skiltelių česnako
1 didelio žiedinio kopūsto
1 bulvės
4 stiklinių vištienos sultinio
1 stiklinės pieno
3 valg. š. lydyto natūralaus sūrelio
130 g tarkuoto fermentinio sūrio*
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

1 valg. š. kokosų aliejaus
kelių žiedinio kopūsto žiedyno griežinėlių
žiupsnio džiovintų saldžiųjų paprikų dribsnių

GAMINIMO EIGA

1. Puode ištirpinkite kokosų aliejų. Suberkite smulkintą svogūną, kapotas česnako skilteles ir pakaitinkite maišydami, kol gražiai apskrus.
2. Suberkite žiedinio kopūsto žiedynus, gabalėliais supjaustytą bulvę, supilkite sultinį, pieną, sudėkite lydytą sūrelį. Kaitinkite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį ir virkite dar apie 20-25 minutes, kol žiediniai kopūstai ir bulvės bus minkšti.
3. Nukelkite nuo ugnies ir maisto smulkintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
4. Suberkite fermentinį sūrį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, kol sūris ištirps. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
5. Papuošimui keptuvėje ištirpinkite kokosų aliejų. Jame po porą minučių iš abiejų pusių apkepkite žiedinio kopūsto žiedyno griežinėlius, kol gražiai apskrus.
6. Į dubenėlius pilkite po keletą samčių sriubos. Ant viršaus dėkite po apkepintą žiedinio kopūsto griežinėlį, apibarstykite žiupsneliu paprikų dribsnių ir nedelsiant patiekite.

 Trinta ziediniu kopustu sriuba

bulvėsčesnakaikokosų aliejuslydytas sūrelissriubasultinyssūrissvogūnaižiediniai kopūstai
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Bananiniai keksiukai su šilauogėmis
kitas įrašas
TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Porų pyragas

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Saldieji piršteliai

Graikiško jogurto tortas

Pyragėliai su „Nutella“ puodeliuose

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Risotto su lašiša

Šaltibarščiai

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Enčilados su vištiena ir sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų