Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

parašė Asta 4 Bal ’12
Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Dar niekada nebuvau ragavusi šamo. Todėl kai gavau pasiūlymą ir galimybę paragauti, tikrai jos neatsisakiau.
Už šį pasiūlymą dėkoju Merkio šamui – tai jie parašė man laišką ir pasiūlė šią didelę dovaną. Didelė ji buvo ne vien todėl, kad žuvį aš labai mėgstu, bet ir dėl to, kad šamą gavau tikrai didelį tiesiogine to žodžio prasme. Sakė, dovanos turi būti didelės. O aš alpėjau iš džiaugsmo. Kadangi šamukas pasirodė dar ir labai skanus, žinoma, dėl to tik dvigubai džiugiau.
„Žuvis auginama švariai, ekologiškai ir be streso, be antibiotikų, hormonų ir kitų augimą skatinančių priedų” – teigia šamukų augintojai. Be to, vardija dar daug šios žuvies pliusų ir privalumų: žuvis auginama čia pat, Lietuvoje, ji maitinama tik natūraliu pašaru ir, žinoma, auginama su daug meilės ir priežiūros. Jums nereikia bijoti, kad ilgai kankinsitės su žuvies paruošimu, nes šamas neturi nei žvynų, nei daug kaulų, o pati žuvis yra liesa, tačiau gausiai maistinga. Ir jokio nemalonaus dumblo kvapo, tikrai, galiu patvirtinti.  Kas dar? Ak, taip, šamukas tikrai labai skanus. Labai labai. Man patiko taip, kad tikrai drąsiai rekomenduoju visiems – lengvai paruošiamas ir gardus. Ir visada šviežias.

Jei jau susiviliojote – o susivilioti nuoširdžiai linkėčiau – galite keliauti arba į internetinį puslapį, arba skambinti telefonu +370 624 60866, arba rašyti el. paštu noriu.samo@gmail.com
Kad ir kurį kelią pasirinksite, neabejoju, kad būsite maloniai aptarnauti ir patenkinti būsite nuo pat pirmų akimirkų. Matyt, tai šeimos verslams būdingas bruožas – čia tiek šilumos, atidumo ir malonaus dėmesio, kiek niekada negausi jokiose masinės prekybos vietose.

Na, o mano pirmoji draugystė su šamuku prasidėjo nuo citrininio šamo su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais. Apsivalgymas…

Skonis: 10/10. Šamas minkštutis, sultingas ir labai skanus – tam, kad prisigertų prieskonių jam tikrai nereikia daug laiko. O kuskusas su šviežiais vyšniniais pomidoriukais čia puikiai dera. Tikrai labai skanu!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Rebel without a sauce

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

250 g kuskuso
1 citrina
½ raudonojo svogūno, smulkiai kapoto
12 vyšninių pomidoriukų, supjaustytų ketvirčiais
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
4 gabalėliai (~ 300-400 g) šamo filė
1 arb.š. paprikos miltelių
druskos ir pipirų pagal skonį
1 valg.š. šviežio rozmarino, kapoto
1 valg.š. saulėgrąžų aliejaus

GAMINIMO EIGA

1. Kuskusą paruoškite pagal instrukcijas ant dėžutės.
2. Citrinos žievelę sumaišykite su paprikos milteliais, druska ir pipirais.
3. Prieskonių mišiniu įtrinkite šamo filė, atidėkite į šalį.
4. Kitame dubenyje sumaišykite pakepintus ir atvėsintus svogūnus, pomidorus, alyvuogių aliejų ir pusės citrinos sultis. Atidėkite į šalį.
5. Į keptuvę pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitinkite.
6. Šamo filė kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
7. Paruoštą kuskusą šiek tiek pamaišykite šakute, tuomet sudėkite daržoves ir išmaišykite. Įmaišykite šviežią kapotą rozmariną. Keletą lapelių palikite papuošimui.
8. Kuskusą su daržovėmis dėkite į lėkštę, šalia ar ant viršaus dėkite iškeptą šamo filė. Viršų apibarstykite kapotais rozmarinais.
9. Skanaus!

citrinoskuskusaspomidorairaudonasis svogūnasrozmarinaišamasžuvis
12 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu
kitas įrašas
Biskvitinis medaus tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuoliniai varškėčiai

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

Enčilados su vištiena ir sūriu

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Tiramisu blynų tortukai

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananinis sūrio tortas

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

Sviestinis cinamoninis keksas

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Svarainių sausainiukai su saldžiarūgščiu glajumi

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tešloje keptas vištienos pyragas

Naminė pica

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Vištienos kaselės

Švediški mėsos kukuliai

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

12 komentarai

oditele 4 Bal ’12 - 6:44 pm

tikrai labai gardžiai atrodo:) planavau skanauti jo velykoms, bet pasikeitus planams teks atidėti kitam kartui:)

Reply
Asta 7 Bal ’12 - 7:56 pm

Oditėle, tik neatidėliok labai labai tolimiems laikams – žinoki, jis tikrai labai skanus! 🙂

Reply
Odeta 4 Bal ’12 - 6:58 pm

Žuvys ir jūros gėrybės, mano stichija…Nerealiai atrodo…Kai grįšiu į LT, būtinai pirksiu ir gaminsiu. Nors aš dažniausiai apsiperku žuvies krautuvėlėje Antakalnio 32, Vilniuje…didelis pasirinkimas ir labai malonus aptarnavimas

Reply
Asta 7 Bal ’12 - 7:56 pm

Odeta, ačiū 🙂
Aš, deja (?), kaunietė, ir man Vilniaus įvairūs kampeliai neatrasti ir neištyrinėti… 🙂

Reply
Ineta 4 Bal ’12 - 7:53 pm

ši žuvis tikrai superinė:) atradau žuvį iš naujo po šios žuvies paragavimo:))

Reply
Asta 7 Bal ’12 - 7:57 pm

Ineta, taip taip taip! Galiu tik pritarti 🙂

Reply
kristina 4 Bal ’12 - 8:02 pm

samas kaip samas.. niu bet as nemoku isvirti kuskuso kad butu birus.. patarkit.

Reply
Asta 7 Bal ’12 - 7:57 pm

Kristina, na, aš verdu pagal instrukcijas ant pakelio. Ir pavyksta. Tik, aišku, kai jau jis atvėsta ir reikia šildyti, tada sušoka į gabalėlius.

Reply
Reda 5 Bal ’12 - 5:06 pm

Kaip keista ir įdomu pas Tave rasti tokio tipo patiekaliuką Astule 🙂 Bet užtat atrodo tai nesvietiškai skaniai! Gal kada ir aš turėsiu progą nustebinti namiškius išskirtine vakariene 🙂

Reply
Asta 7 Bal ’12 - 7:58 pm

Reda, man pačiai keista 🙂 Bet taip, va ir visiems įrodymas – ir aš normalų maistą gaminu 😛 🙂
Ir ačiū už komplimentus patiekaliukui. Jis tikrai jų šimtu procentų vertas 🙂

Reply
Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais | Saulėta virtuvė 10 Bal ’12 - 7:04 pm

[…] man namiškiai baltą Velykų popietę, kalbėdami apie pirmąjį Merkio šamą pristatantį įrašą. Kas, ką, kodėl?… ” Juk jau esi ragavus šamo, nebuvo tikrai tai pirmas […]

Reply
Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių padažu | Saulėta virtuvė 24 Bir ’13 - 3:46 pm

[…] puslapyje, jų Facebook paskyroje (jų tikriausiai daugiau nei viena) ar žvilgtelėti į mano įrašą, kurį rašiau prieš kiek daugiau nei metus. Kaip ir tuomet, taip ir dabar Merkio Šamo […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų