Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

DuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEPusryčiaiSumuštiniai

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

parašė Asta 28 Lie ’20
Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Ar mėgstat sumuštinius? Aš – LABAI!

Seniai praėjo laikai, kai sumuštiniai buvo vienodi, neįdomūs, nuobodūs. Dabar? Toli gražu! Nors riekė duonos su sviestu ir riekele fermentinio sūrio visada liks pilna vaikystės nostalgijos (kas dar su tokiais užaugo, pakelkit rankas!), šiandien sumuštiniai gali būti verti ir aplodismentų, ir karūnų.

Lengvi ir sotūs, minimalistiniai ir gausūs, saldūs ir pikantiški, subalansuoti pusryčiams, o gal net ir sotiems pietums. Visokie, visokiausi!

Žinau, kad puikiam sumuštiniui susitepti gali pakakti vos dešimties minučių. Bet jei laiko turite šiek tiek daugiau, labai kviečiu – išbandykite šį didelį, spalvingą ir labai, LABAI skanų sumuštinį!

Produktai ingredientų sąraše gali pasirodyti visai paprasti, bet dera jie tiesiog stebuklingai gardžiai: iki traškumo paskrudintos duonos riekelės, tepamasis sūris, švieži žalumynai, keptos batatų ir burokėlių riekelės, galiausiai – keli gabalėliai silkių filė. Taip, tai vienas tų sumuštinių, kuriam mielai uždėčiau karūną!

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Sumuštinius ruošiau su „SANTA BREMOR“ silpnai sūdyta atlantinių silkių filė „Maties Original“. Ši silkė – be pridėtinių skonių ir su mažu druskos kiekiu; tokia silkė šiems sumuštiniams tinka labiausiai, nes sūrumas neužgožia nei žuvies skonio, nei švelnaus batatų ir burokėlių saldumo.

Beje, ar žinojote, kad valgant silkę jaučiami smulkūs kaulai yra kokybiškos silkės požymis, kuris parodo, kad silkė buvo labai mažai mirkyta? Šiose mėlynose pakuotėse ji būtent tokia – rinktinė, stambi, riebi ir kokybiška silkių filė.

Valgiau šį sumuštinį ir galvojau, kad mielai tokį valgyčiau triskart per dieną: pusryčiams, pietums ir vakarienei. O ką manot jūs? Ar išbandysit receptą? Pasidalinkit įspūdžiais!

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Atsispausdinti
Porcijos: 3 sumuštiniai Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 vidutinio dydžio batato
1 vidutinio dydžio virto burokėlio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, raudonėlių, kt.)

2 porcijinių dvipusių duonelių
2 valg. š. tepamojo sūrio (pvz., „Philadelphia“)
2 saujų žalumynų (pvz., burokėlių lapų)
150 g „Santa Bremor“ silpnai sūdytos atlantinių silkių filė „Maties Original“

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Batatus ir virtus burokėlius supjaustykite nestoromis riekelėmis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apiberkite žiupsneliu druskos ir prieskoninėmis žolelėmis. Sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės (galite gaminti ir kepsninėje: tuomet kepkite ant grotelių virš ugnies, kartais apversdami).
3. Duoną paskrudinkite iki traškumo.
4. Visas keturias riekeles aptepkite tepamuoju sūriu. Ant dviejų riekelių paskleiskite žalumynų. Dėkite ant jų po kelias riekeles keptų batatų, ant jų – burokėlių riekeles. Ant viršaus dėkite po kelis gabalėlius silkių filė, dar saujelę žalumynų. Užvožkite likusiomis duonos riekelėmis, lengvai paspauskite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Bremor“.
„Santa Bremor“ silkės galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose.
#reklama #santabremorlietuva

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

 Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

batataiburokėliaiburokėlių lapaiduonapusryčiaisaldžios bulvėssilkėsumuštiniaisumuštinistepamasis sūrisužkandisžalumynai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Nekeptas citrininis sūrio tortas
kitas įrašas
Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

Šakšuka su morkomis

Kepta avižinė košė su obuoliais

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Moliūgų kava

SALDUMYNAI

VALENTINAS // Rikotos ir medaus keksiukai

Kokosinis obuolių pyragas

Rudeniniai sausainiai

LENGVI KĄSNELIAI

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 5

    Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21
  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21
  • Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

    8 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (242)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (497)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų