Ar mėgstat sumuštinius? Aš – LABAI!
Seniai praėjo laikai, kai sumuštiniai buvo vienodi, neįdomūs, nuobodūs. Dabar? Toli gražu! Nors riekė duonos su sviestu ir riekele fermentinio sūrio visada liks pilna vaikystės nostalgijos (kas dar su tokiais užaugo, pakelkit rankas!), šiandien sumuštiniai gali būti verti ir aplodismentų, ir karūnų.
Lengvi ir sotūs, minimalistiniai ir gausūs, saldūs ir pikantiški, subalansuoti pusryčiams, o gal net ir sotiems pietums. Visokie, visokiausi!
Žinau, kad puikiam sumuštiniui susitepti gali pakakti vos dešimties minučių. Bet jei laiko turite šiek tiek daugiau, labai kviečiu – išbandykite šį didelį, spalvingą ir labai, LABAI skanų sumuštinį!
Produktai ingredientų sąraše gali pasirodyti visai paprasti, bet dera jie tiesiog stebuklingai gardžiai: iki traškumo paskrudintos duonos riekelės, tepamasis sūris, švieži žalumynai, keptos batatų ir burokėlių riekelės, galiausiai – keli gabalėliai silkių filė. Taip, tai vienas tų sumuštinių, kuriam mielai uždėčiau karūną!
Sumuštinius ruošiau su „SANTA BREMOR“ silpnai sūdyta atlantinių silkių filė „Maties Original“. Ši silkė – be pridėtinių skonių ir su mažu druskos kiekiu; tokia silkė šiems sumuštiniams tinka labiausiai, nes sūrumas neužgožia nei žuvies skonio, nei švelnaus batatų ir burokėlių saldumo.
Beje, ar žinojote, kad valgant silkę jaučiami smulkūs kaulai yra kokybiškos silkės požymis, kuris parodo, kad silkė buvo labai mažai mirkyta? Šiose mėlynose pakuotėse ji būtent tokia – rinktinė, stambi, riebi ir kokybiška silkių filė.
Valgiau šį sumuštinį ir galvojau, kad mielai tokį valgyčiau triskart per dieną: pusryčiams, pietums ir vakarienei. O ką manot jūs? Ar išbandysit receptą? Pasidalinkit įspūdžiais!
Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 vidutinio dydžio batato
1 vidutinio dydžio virto burokėlio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, raudonėlių, kt.)
2 porcijinių dvipusių duonelių
2 valg. š. tepamojo sūrio (pvz., „Philadelphia“)
2 saujų žalumynų (pvz., burokėlių lapų)
150 g „Santa Bremor“ silpnai sūdytos atlantinių silkių filė „Maties Original“
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Batatus ir virtus burokėlius supjaustykite nestoromis riekelėmis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apiberkite žiupsneliu druskos ir prieskoninėmis žolelėmis. Sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės (galite gaminti ir kepsninėje: tuomet kepkite ant grotelių virš ugnies, kartais apversdami).
3. Duoną paskrudinkite iki traškumo.
4. Visas keturias riekeles aptepkite tepamuoju sūriu. Ant dviejų riekelių paskleiskite žalumynų. Dėkite ant jų po kelias riekeles keptų batatų, ant jų – burokėlių riekeles. Ant viršaus dėkite po kelis gabalėlius silkių filė, dar saujelę žalumynų. Užvožkite likusiomis duonos riekelėmis, lengvai paspauskite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Bremor“.
„Santa Bremor“ silkės galite įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose.
#reklama #santabremorlietuva