Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

parašė Asta 17 Vas ’21
Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

Kai nevalgau pyragų (galit patikėti, šypt?), būna, maišau salotas. Vadinu tai balansu ir švelniai save pagiriu visais tais kartais, kai pavyksta neskirstyti maisto į gerą ir blogą, kai triukšmingoje kasdienybėje pavyksta išgirsti tylų sotumo balsą, kai saiko jausmas tampa draugiškas. Galiausiai – kai pavyksta išgirsti save pačią ir savo tikruosius norus. Net jei tai senas kaip pasaulis ir kartais beprotiškai įgrisęs klausimas, ką valgyti šiandien?

Iš tiesų viskas labai paprasta, kai šaldytuve laukia rutuliukas buratos. Šalin pyragus, NORIU šiandien tobulai gardžių salotų!

Dalinuosi receptu ir čia, nes tikiu, kad tikrai ne aš viena negaliu ramiai gyventi, kol šaldytuve yra buratos. Skanaus!

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Keptoms daržovėms:
2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių (batatų)
250 g virtų burokėlių
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovinto česnako miltelių
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Padažui:
½ citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. garstyčių

Salotoms:
70 g gražgarsčių
200 g „Burrata“ sūrio
saujos kepintų sūdytų pistacijų
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite keptas daržoves. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Saldžiąsias bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Burokėlius taip pat supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais (jei nenorite, kad saldžiosios bulvės nusidažytų raudonai, maišykite daržoves atskiruose dubenėliuose). Suberkite vienu sluoksniu ant kepimo skardos.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol suminkštės.

4. Kol daržovės kepa, paruoškite padažą. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai jį užsukite ir gerai supurtykite, kol gausite vientisos konsistencijos padažą.

5. Į lėkštes paskirstykite gražgarstes, ant jų sudėkite keptus burokėlius ir saldžiąsias bulves. Rankomis suplėšykite ir išdėliokite „Burrata“ sūrį.
6. Apiberkite kapotomis pistacijomis, apšlakstykite padažu ir užberkite žiupsnį šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

7. Patiekite iš karto, kol keptos daržovės dar šiltos.

batataiburataburokėliaiburratadaržovėsgražgarstėspistacijossaldžiosios bulvėssalotossūris
4 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais
kitas įrašas
Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Naujametinis užkandžių vainikas

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Svogūnų pica

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas

Obuolių pyragas su maskarpone

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Šilauogių „clafoutis“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Pomidorų ir rikotos galetė

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

4 komentarai

Gintarė 31 Kov ’21 - 5:42 pm

Gaminom, nes turėjom visko šaldytuve ir galiu pasakyt, kad rezultatas tobulas! Nesitikejom tokio gero balanso ir burata atsiskleidė visame gražume.
Ačiū už gerą receptą 😉

Reply
Asta 1 Bal ’21 - 9:28 am

Sveiki, Gintare, be galo gera girdėti, kad salotos pranoko lūkesčius! Ačiū, kad išbandėte ir pasidalinote įspūdžiais 🙂

Reply
Aneta 14 Bal ’21 - 2:47 pm

Laaabai skanios salotos!! Tiek daug skonių. Bus tikrai kartojamos. Ačiū už receptą 🙂

Reply
Asta 14 Bal ’21 - 2:48 pm

Aneta, labai džiaugiuosi, kad jums patiko, ačiū! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 5

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (310)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (76)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų