Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiLENGVI KĄSNELIAISalotos

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

parašė Asta 10 Geg ’12
Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Ši savaitė – ne iš lengvųjų. Kartais emocijos, kurios sklando aplink tave, ir emocijos, kurios slepiasi tavyje, ima smaugti. Ir taip stipriai norisi nuo visko pabėgti. Bet bėgiojimo aš negaliu pakęsti, todėl lieku, kur esu, ir gyvenu toliau. Nes jau vakaras, o ryt – nauja diena. Švies saulė, bus šilta ir gyvenimas bus spalvotas.

O savaitgalį kepsiu rabarbarų pyragą, nes visą savaitę apie jį svajoju. O dar kai yra erzinančių… Šypt. Ir mini mėsainius savaitgalį gaminsiu (šitai sau kartoju jau bent trečią savaitgalį iš eilės, bet tikiuosi, kad šis bus lemtingas). Tada pasiimsiu naują skanią knygą, dar kvepiančią knygynu, ir darysiu pikniką balkone. Saulės spinduliai glostys mano veidą, danguje nebus anei debesėlio, paukščiai čiulbės gražiausias melodijas, bus taip tylu, ramu… ir gera.

O jei prakalbau apie gerus dalykus, tai salotos taip pat yra didelis gėris. Reikėjo nemažai metų, kol pagaliau tai supratau, bet pagaliau tiesiog agurką ar tiesiog pomidorą pakeičiau dubeniu šviežių salotų. Kartais jos – puikus garnyras prie pagrindinio patiekalo, kartais – tobulas pagrindinis patiekalas šiltai dienai. Ir tai tikrai pačios pirmosios salotos, kurios atkeliauja į saulėtą virtuvę. Nors itin paprastos ir daugeliui, gali būti, žinomos kaip dukart du, vis tiek dalinuosi – nes skanu. Ypač pavasarį. Kai šviečia saulė. Kai norisi lengvo gyvenimo.

Skonis: 10/10. Salotos iš tiesų yra puikus maistas pavasarį – gaivios, neapsunkinančios, tačiau – su vištiena ir sūriu – sočios. O ridikėliai… pavasariška silpnybė. Iškepusi pamarinuota vištiena yra labai minkšta ir skaniai apskrudusi, o apskrudę krašteliai maloniai trupučiuką aštroki. Citrininis padažas salotoms suteikia dar daugiau lengvumo – maloni rūgštelė labai puikiai tinka pavasariškoms salotoms pagardinti.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 30 min. + vištienos marinavimas

INGREDIENTAI

1 nedidelė ledinė (Iceberg) salota
7 pievagrybiai
8 ridikėliai
130 g mocarelos sūrio
saujelė kapotų krapų
5 valg.š. citrinų padažo („Valdorfo”)

2 vištos krūtinėlės puselės
žiupsnis česnakinės druskos
druska, pipirai
3 valg.š. citrinų padažo (naudojau „Spilva”)

GAMINIMO EIGA

1. Vištos krūtinėlių puseles įtrinkite druska, pipirais, česnakine druska. Užpilkite citrinų padažu ir porai valandų palikite šaldytuve pasimarinuoti.
2. Ledinę salotą suplėšykite vidutinio dydžio gabalėliais.
3. Pievagrybius ir ridikėlius supjaustykite ketvirčiais, o šiuos ketvirčius – plonomis riekelėmis.
4. Mocarelos sūrį suplėšykite mažais gabalėliais.
5. Dubenyje sumaišykite salotas, ridikėlius, pievagrybius ir mocarelą.
6. Supilkite citrinų padažą, suberkite krapus ir išmaišykite.
7. Keptuvėje įkaitintame šlakelyje aliejaus iškepkite vištos krūtinėlės puseles. Apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir visa krūtinėlė bus iškepusi. Patikrinkite, perpjaudami krūtinėlę per storiausią vietą – jei visa mėsa balta, ji jau iškepė. Neperkepkite, nes vištiena bus sausa.
8. Paruoštas salotas padalinkite į tris dubenėlius ar lėkštes.
9. Iškepusią vištieną nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite nestoromis riekelėmis.
10. Riekeles sudėkite ant salotų viršaus į tris paruoštus indus.
11. Jei norisi, viršų galima apšlakstyti dar trupučiu padažo.
12. Iš karto patiekite. Skanaus!

citrinoskrapaimocarelapievagrybiairidikėliaisalotossūrisvištiena
11 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vanilinis varškės tortas su braškėmis
kitas įrašas
Imbierinis pyragas su rabarbarais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Kavos chia pudingas

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Beveik prancūziškas skrebutis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kalėdinis užkandžių padėklas

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Grikių granola

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Braškinis nekeptas sūrio tortas

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Svarainių sausainiukai su saldžiarūgščiu glajumi

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

11 komentarai

Julė 10 Geg ’12 - 6:35 pm

Ar akys manęs neapgauna??? Salotos??? Čia???
Oooo 🙂

Reply
Asta 10 Geg ’12 - 6:41 pm

Hm, matyt, augu 🙂 Ir tobulėju. Jau moku pagaminti net salotas! 😀

Reply
Mindaugas 10 Geg ’12 - 7:02 pm

Kaip tas padažas, skanus? Man kažkodėl pagaminti padažai salotoms nelabai sueina, labiau patinka pasikratyti su keliais indeliais ir fsiooo 🙂 Mes tokias/panašias salotas irg darom, greitai ir paprasta bei svarbiausiai – skanu 🙂

Reply
Asta 10 Geg ’12 - 7:44 pm

Mindaugai, žinok, visai neblogas. Man, kaip pirktinis, net labai patinka. Paprastas, lengvas, čiut saldžiarūgštis. Aišku, nepalyginsi su naminiais padažais, nu bet gi čia mano pirmos salotos 😀

Reply
Reda 10 Geg ’12 - 7:22 pm

Nepatikėsi, bet salotoms pirmenybę pradėjau teikti tik šiemet, kažkodėl… nesuprantu kodėl, bet taip atsitiko ir nuo šio pavasario ,taip užtikrintai pirmesnę vietą maistui atiduodu būtent joms… 🙂 kažkokia mistika, kaip galėjau tiek ilgai be jų gyventi 😀
…ir būtinai su vištiena, įvairiai paruošta. Taviškės atrodo pasakiškai skaniai!!!

Reply
Asta 10 Geg ’12 - 7:45 pm

Sutapimai sutapimai! Sveikinu ir tave, Reda, atradus salotas! 🙂

Reply
Karolina 10 Geg ’12 - 8:43 pm

Šiandien irgi tuno salotas sumeistravau 😀 kažkokia telepatija visoms 😀

Reply
Egle 11 Geg ’12 - 6:38 pm

Aš irgi be galo myliu salotas, tobuliausiais šiltos dienos maistas. Asta, pas Jus labai gražios ir kokybiškos receptų nuotraukos, tiesiog iškart norisi juos išbandyti. 😉

Reply
Asta 12 Geg ’12 - 7:44 pm

Egle, labai ačiū! 🙂 Labai labai paglostė širdį šis komplimentas – aš visad dėl nuotraukų labai nerimauju 🙂

Reply
Klone 27 Geg ’12 - 2:26 pm

Tiesiog žavinga! Pavasariška, lengva ir net neabejoju, kad labai skanu 🙂 Kadangi esu didžiulė citrinų mėgėja, iš karto teiraujuosi, ar stipriai jos jaučiasi tokiose salotose? Ir kaip ten su tais pirktiniais padažais, ar verti jie dėmesio? 🙂

Reply
Asta 2 Bir ’12 - 7:16 pm

Ačiū 🙂
Citrinos jaučiasi labai subtiliai, ne per intensyviai. Kaip jau kažkam sakiau, esu tikra, kad naminiai padažai visada yra kur kas geresni nei pirktiniai. Tačiau aš šioje maisto ruošimo kategorijoje esu visiškai naujokė, todėl šiek tiek „pasilengvinau sau dalią” 🙂 O šiaip tai būtent šis padažas man tikrai pakankamai skanus 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų