Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

parašė Asta 16 Spa ’12
Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Kitoks pasaulis, sako žmonės. Kitokie žmonės, kitokios jų tradicijos. Kitokie miestai, kitoks maistas, kitas požiūris į gyvenimą. O jis – gyvenimas – čia labai lengvas, sako jie. Kitoks.

O aš sakau, kad dar nežinau, ar gyvenimas čia tikrai toks jau pasakiškai lengvas. Bet nepastebėti to, kad jis čia tikrai kitoks, tiesiog neįmanoma. Kad ir kur pasisuktum, iš pradžių šokiruoja dydis. Namai čia primena pilis, automobilius sunku vadinti lengvaisiais, o jau maisto porcijų dydis..! Pusryčiams užsisakytų blynelių su kreminiu sūriu ir uogomis užtenka pavalgyti trims. Arba trims kartams. Nes jie milžiniški, kaip ir visa kita. Beje, žmonės čia dideli taip pat. Jau nebeteisingai ir nesuprantamai dideli, todėl, žiūrint į jų rankose laikomą „super size” gazuotą gėrimą, taip ir norisi paklausti: ei, kodėl? Kaip?

Čionykščiams čia viskas normalu. Jie šypsosi ar juokiasi, girdėdami mūsų aikčiojimus, pilnus nuostabos. O mes jaučiamės lyg vaikai, vis atrandantys kažką naujo. Ar prisimenat, koks tai geras jausmas?

Beveik toks pats geras kaip atrasti naują receptą, kuriuo norisi pasidalinti iš karto, nedelsiant. Nes jis toks geras, toks skanus, toks paprastas ir lengvas. Toks, kuris tiesiog privalo patikti visiems. Juk kitaip ir būti negali, ar ne?

Skonis: 10/10. Paprastutis, ne per saldus biskvitas nepaprastai gardžiai dera su Nutella ir kepintais lazdyno riešutais. Nors atrodo visiškai paprasta, šio vyniotinio skonis tikrai puikus – saldus, tačiau teisingai. Ne per daug. Ir ne sausas, o, sakyčiau, pats tas – minkštas ir saikingai drėgnas. Dar tikrai gaminsiu: laiko užima visiškai nedaug, o skonis ir vaizdas kalba patys už save. Šypt.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Adventures in Cooking

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 12-15 Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

3 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 puodelis cukraus
¾ puodelio grietinės
¾ puodelio miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. migdolų ekstrakto
½ arb.š. cinamono
½ arb.š. druskos

2 valg.š. cukraus pudros
2 valg.š. kakavos miltelių

1 puodelis Nutellos
1/3 puodelio lazdyno riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Kepimo skardoje paskleiskite lazdyno riešutus ir kaitinkite įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol nuo riešutų atšoks odelės.
3. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Nuimkite odeles, susmulkinkite nedideliais gabalėliais ir atidėkite į šalį.
4. Sumažinkite orkaitės karštį iki 190 °C temperatūros.
5. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Atidėkite į šalį.
6. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų iki baltos purios masės, apie tris minutes.
7. Sudėkite grietinę ir išplakite.
8. Suberkite miltų mišinį ir lėtai išplakite iki vientisos masės.
9. Galiausiai šaukštu įmaišykite migdolų ekstraktą.
10. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (apie 32×45 cm. dydžio), paskleiskite tolygiai ir išlyginkite paviršių.
11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos.
12. Kol biskvitas kepa, ant lygaus paviršiaus pasitieskite panašaus dydžio kepimo popieriaus lakštą. Apibarstykite jį pora šaukštų cukraus pudros ir kakavos.
13. Biskvitui iškepus, išimkite iš orkaitės ir iš karto apverskite, paguldydami ant kepimo popieriaus lakšto su cukraus pudra ir kakava. Kepimo popierių, su kuriuo biskvitas kepė, taip pat palikite.
14. Iš karto biskvitą su abiem kepimo popieriaus lakštais suvyniokite į vyniotinį. Padėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.
15. Kai biskvitas atvėsta, atvyniokite. Nuimkite kepimo popierių.
16. Biskvitą tolygiai aptepkite Nutella ir apibarstykite smulkintais kepintais lazdyno riešutais.
17. Suvyniokite biskvitą atgal į vyniotinį.
18. Patiekite, pjaustykite riekelėmis ir ragaukite*. Skanaus!

* originaliame recepte rekomenduojama vyniotinį patiekti ir valgyti iš karto, nedelsiant. Tačiau mes valgėme už poros valandų ir per jas nieko neatsitiko – Nutella, kadangi užtepta pakankamai plonai, nesikėsino išbėgti per kraštelius. Manau, kad galima prieš patiekiant, palaikyti ir ilgiau, kad biskvitas taptų dar drėgnesnis.

cinamonasgrietinėkakavalazdynų riešutainutellariešutaisaldumynaišokoladas
24 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
kitas įrašas
Moliūginiai keksiukai „Trick or Treat”

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

Imbierinis pyragas su rabarbarais

Pyragėliai su mėlynėmis

Ledų „sumuštiniai“

Pieniško šokolado sūrio tortas

REKLAMA

SALDUMYNAI

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

Šokoladinis pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

24 komentarai

Karolina 17 Spa ’12 - 7:07 am

Kaip pamačiau FB man iškart žandikaulis atvipo :)) Atrodo super!

Reply
Asta 18 Spa ’12 - 1:34 pm

Ačiū! 🙂

Reply
Lina 17 Spa ’12 - 7:54 am

oho,kur cia ta guliveriu salis? labai idomiai aprasyta.

Reply
Asta 18 Spa ’12 - 1:35 pm

Lina, ačiū 🙂 O toji šalis tikrai labai toli… 🙂

Reply
Aušra 17 Spa ’12 - 8:06 am

Atrodo tikrai įspūdingai! O aš vat niekaip nepersilaužiu per save ir niekaip nepabandau gaminti vyniotinių – man jie visada asocijuojasi su daug kruopštaus darbo. Ir iš nuotraukų nepasakytum, kad čia darbo visai nedaug 😉

Reply
Asta 18 Spa ’12 - 1:36 pm

Aušra, tikrai nepasakytum iš nuotraukų, bet aš galiu tau prisiekti, kad čia darbo tiesiog juokingai mažai 🙂 Ne daugiau nei kad sausainiams ar keksiukams iškepti 🙂 Todėl pirmyn! 🙂

Reply
aguonėlė 17 Spa ’12 - 10:31 am

Atrodo žavingai skaniai ♥

Reply
Asta 18 Spa ’12 - 1:36 pm

Ačiū, aguonėl 🙂

Reply
Indrė 17 Spa ’12 - 1:49 pm

Nujaučiu, kad už Atlanto…. taip aprašyta taikliai.. Saloje (t.y. D.Britanijoj) panašiai… Linkėjimai iš Škotijos 😉

Reply
Asta 18 Spa ’12 - 1:37 pm

Indre, oho 🙂 Negalvojau, kad taip greitai išsiduosiu 😀
Linkėjimai ir tau! 🙂

Reply
Ausra 17 Spa ’12 - 3:25 pm

Apie ka tu cia?

Reply
Asta 18 Spa ’12 - 1:41 pm

Ausra, apie tai, kad šiuo metu mus skiria tik gal 700-800 mylių 🙂 Ir tikiuosi, jog galėsiu paskirti tau pasimatymą, jei man išeis jas įveikti 😀

Reply
Ausra 19 Spa ’12 - 3:57 pm

Asta!!! skirk pasimatyma! I can’s wait!

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:07 pm

Aušra, kai tik suplanuosim kelionę į tą kraštą, būtiniausiai pranešiu 🙂

Reply
Indre 17 Spa ’12 - 4:57 pm

Apie tai, kad Asta turbut USA dabar 🙂
Kokie vejai nubloske i ten? Beprotiskai laukiam nuotrauku ir nauju receptu kai tik isikursi :))))

Reply
Asta 18 Spa ’12 - 1:38 pm

Tiesą sakant, kol kas neturiu nei nuotraukų, nei labai įspūdingų pasakojimų 🙂 Bet pamažu, pamažu… 🙂

Reply
Gabriele 23 Spa ’12 - 4:26 pm

Vis per naujo žiūrinėju visus receptus, nuotraukas ir negaliu atsigrožėt <3 O kalbant apie vyniotinį, tai irgi labai labai!!!

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:06 pm

Ačiū, Gabriele! 🙂

Reply
Svečias 4 Lap ’12 - 6:18 pm

Atrodo labai gražiai, bet tik kyla klausimas: ar biskvitas bevyniojant nelūš? 😮

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:32 am

Nesulūžta, kadangi į ritinį yra suvyniojimas vos tik iškepęs, dar šiltas. Paskui atvyniojam, aptepam kremu ir vėl suvyniojam. Man visa tai pavyko labai lengvai ir sklandžiai 🙂

Reply
Roberta 10 Spa ’13 - 5:35 pm

Neisejo, gavosi zalias ir dar sutrukinejo…kepiau gal 25 minutes.

Reply
Asta 11 Spa ’13 - 6:03 am

Roberta, labai gaila. Sunku įsivaizduoti, kaip toks plonytis tešlos sluoksnelis galėjo neiškepti? Gal orkaitė kalta? Kaip visada sakau ir primenu visiems, orkaitės – skirtingos ir individualios asmenybės 🙂 Geriausia kepinį stebėti, patikrinti ir pagal tai spręsti, kada laikas išimti iš orkaitės 🙂

Reply
rita 14 Gru ’14 - 7:03 pm

Jei tokiu ismatavimu formos neturiu. Tiktu jei daryciau 2 vyniotinius 24×24 cm? 🙂

Reply
Asta 15 Gru ’14 - 5:48 pm

Rita, labai jau plonyčiai ir menkai susisukę vyniotiniai būtų; siūlyčiau iškepti šiuos du ir sujungti į vieną, kad būtų 24×48 cm 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų