Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMiltiniai patiekalai

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

parašė Asta 14 Rgp ’20
Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

Net nežinau, kaip įspūdžius apie šią picą sudėlioti į rišlius sakinius – jums reikėtų pamatyti, kaip godžiai ir kokie laimingi mes ją valgėm! Nors, NE, jums reiktų patiems jos paragauti!

Aš net nesudvejodama galiu pasakyti, kad tai PATI skaniausia pica, kurią kada nors kepiau. Nuo tešlos pagrindo iki sultingos, pikantiškos barbekiu skonio plėšytos vištienos. Nuostabi, NUOSTABI!

  • Picos pagrindas. Jį – tokį, koks mums patinka labiausiai – atradau jau labai seniai ir naudoju visoms picoms. Tada buvom ką tik grįžę iš kelionės po Sardiniją, ten išragavę pačių skaniausių iki tol valgytų „Margaritos“ picų; jaučiau begalinį įkvėpimą iškepti tobulą picą namuose, ir man tai pavyko! Receptu tąkart pasidalinau ŠTAI ČIA. Šis picos pagrindas nėra labai plonas, bet nėra ir itin storas (visiškai ne bulkiškas). Jis vidutiniškai minkštas, gardžiai apskrudęs, pakankamai tvirtas, kad galėtumėte valgyti tiesiog rankomis.
  • Plėšyta vištiena. Labai mėgstu plėšytą vištieną (ir kiaulieną taip pat). Ji būna tokie minkšta, sultinga! Niekada nemaniau, kad namuose plėšytą mėsą galima pasigaminti taip greitai ir paprastai, o pasirodo – TIKRAI GALIMA! Iš pradžių vištieną išviriau, tuomet jai smulkinti naudojau KitchenAid pastatomą plaktuvą, plokščiąjį antgalį (angl. paddle attachment). Dar kiek šiltą vištieną šis antgalis, sukamas lėtu greičiu, susmulkino iki idealios smulkių atplaišėlių tekstūros! Beliko sumaišyti su barbekiu padažu, ir esminis picos ingredientas buvo paruoštas.

Receptą nufotografavau žingsnis po žingsnio: tiek mielinės picos tešlos ruošimo procesą (žinau, kad kartais kyla klausimų, kaip atrodo aktyvuotos (suputojusios) mielės), tiek plėšytos vištienos gaminimą. Tikiuosi, kad jums bus naudinga, o labiausiai tikiuosi, kad imsite ir išbandysite šią picą.

Taip, naminei picai nuo A iki Z paruošti tikrai reikia laiko ir įkvėpimo, – aš ir pati kartais jų neturiu pakankamai. Bet tada, kai turiu ir iškepu… VISADA būna verta!

 Pica su plėšyta barbekiu vištiena

Pica su plėšyta barbekiu vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 2 picos (apie 30-35 cm skersmens) Paruošimo laikas: 1 val. + 1-2 val. tešlos kildinimas Gaminimo laikas: 12-15 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
1 arb. š. cukraus
1 ¼ stiklinės (310 ml) šilto vandens
3-3 ½ stiklinės (420-490 g) miltų
¾ arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
3 valg. š. (30 ml) alyvuogių aliejaus

Įdarui:
1 vištos krūtinėlės (2 puselių)
1 stiklinės (250 ml) barbekiu padažo
250 g tarkuotos mocarelos
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 nedidelio raudonojo svogūno

Patiekti:
šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Vandenį pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir alyvuogių aliejų. Supilkite aktyvias mieles. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Jeigu matote, kad tešla per drėgna, įberkite dar porą šaukštų miltų. Minkykite, kol tešla bus lygi ir elastinga. Jei naudojate pastatomą plaktuvą, minkymui naudokite tam skirtą antgalį („kablio“ formos).
3. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į švarų, aliejumi lengvai išteptą dubenį. Pasukite tešlos rutulį dubenyje kelis kartus, kad visas apsiteptų aliejumi. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje 1-2 valandoms, kol tešla pakils.

4. Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje. Dar šiltą sudėkite į plaktuvą ir, naudodami plokščią antgalį, susmulkinkite iki „plėšytos“ vištienos smulkumo. Vištieną susmulkinti galite ir rankomis.
5. Smulkintą vištieną sumaišykite su puse stiklinės barbekiu padažo. Atidėkite į šalį.
6. Sūrius sutarkuokite, raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Atidėkite į šalį.

7. Orkaitę įkaitinkite iki 250 ᵒC temperatūros (orkaitės kaitinimas iš viršaus iš apačios, be vėjelio). Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.

8. Pakilusią tešlą išimkite iš dubens ir kelis kartus paminkykite.
9. Perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus, padalinkite į dvi dalis, ir iškočiokite kiekvieną dalį į maždaug 30 cm skersmens apskritimą. Visą tešlos paviršių lengvai aptepkite trupučiu alyvuogių aliejaus. Palikite tešlą pailsėti dar 15 minučių.

10. Tešlos papločius tolygiai aptepkite likusiu barbekiu padažu. Ant viršaus paskirstykite vištieną, tarkuotus sūrius ir raudonuosius svogūnus.
11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių, kol pica bus iškepusi, sūris išsilydęs ir apskrudęs.
12. Išimtą ir orkaitės apiberkite smulkintomis petražolėmis, pjaustykite ir nedelsiant patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „KitchenAid Lietuva“.
#reklama #kitchenaid #kitchenaidlietuva

 Pica su plėšyta barbekiu vištiena


Ž I N G S N I S   P O   Ž I N G S N I O   |   Gaminame kartu?

 Pica su plėšyta barbekiu vištiena

barbekiumielėsmocarelapetražolėspicaraudonieji svogūnaisūrisužkandisužkandžiaivištiena
4 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais
kitas įrašas
Salotos su traškiais avinžirniais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukinijų ir vištienos blyneliai

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladainis su vyšniomis

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Kavos ledai su pieniško šokolado gabaliukais

Purūs varškės keksiukai

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

4 komentarai

Eva 1 Rgs ’20 - 10:20 am

Tobula! Su vyru iš šalia namų esančios picerijos visada užsisakydavom tik barbekiu picą, nes ši ten skaniausia. Tačiau vyras sakė daugiau ten nebepirksim, teks gaminti šią dar ne kartą 😁

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:27 pm

Skaityti tokius komentarus yra didžiulis džiaugsmas! Ačiū labai, kad pasidalinote įspūdžiais! 🙂

Reply
Dovilė 28 Geg ’21 - 12:07 pm

Tiesiog puikus receptas! Ačiū 🤗

Reply
Asta 7 Bir ’21 - 6:05 am

Dovile, ačiū, kad išbandėte! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų