Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalaiSumuštiniai

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

parašė Asta 17 Geg ’22
Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Kai pavasario pradžioje įsigijome grilį, žinojau, kad labiausiai jame norėsiu kepti plėšytą kiaulieną: švelniai kvepiančią dūmu, plyštančią vos palietus šakute, sutirpstančią burnoje… Šiek tiek užtrukom, kol prisiruošėm; iš pradžių kepėm bulvinius blynus, vištieną (visais įmanomais būdais), daržoves, lašišą, picas, net kugelį. Tik prieš porą dienų – pagaliau! – atėjo metas plėšytai kiaulienai. Pirmoji partija buvo suvalgyta su klasikiniais mėsainiais: plėšytą kiaulieną maišiau su barbekiu padažu, dėjau ant pašildytų brioche bandelių, ant viršaus – po dosnų šaukštą kopūstų ir morkų salotų. Paprasta, bet, o dievai, kaip buvo skanu!

Sunku numanyti, kiek laiko užtruksite plėšytai kiaulienai paruošti, nes tai stipriai priklausys nuo to, kokio dydžio kiaulienos gabalą kepsite (dažniausiai kepama kiaulienos sprandinė arba mentė). Tai vienas tų receptų, kuriame verčiau kliautis termometru, o ne laikrodžiu. Patogiausia naudoti tokį, kuris leistų matuoti temperatūrą viso kepimo metu ir stebėti ją per nuotolį. Temperatūra pasufleruos, kada ateis laikas mėsą suvynioti į foliją, o kada – iš grilio išimti, leisti pailsėti ir galiausiai plėšyti.

Lėtas kepimas yra plėšytos kiaulienos esmė. Tik lėtai ir kantriai žemoje temperatūroje kepta mėsa lengvai plyš ir bus gardžiai sultinga. Taip, vakarienę teks pradėti ruošti iškart po pusryčių, bet toji vakarienė bus nuostabaus skanumo!

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Atsispausdinti

INGREDIENTAI

Plėšytai kiaulienai:
1,2 – 1,5 kg kiaulienos sprandinės
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. džiovinto česnako miltelių
1 arb. š. maltos rūkytos paprikos
1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
1 arb. š. druskos
1 arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1/2 arb. š. malto kumino
1/2 arb. š. kajeno paprikos

Kopūstų salotoms:
1/2 vidutinio dydžio baltagūžio kopūsto
2 morkų

Padažui:
1 stiklinės (250 ml) majonezo
2 valg. š. baltojo vyno acto
2 valg. š. agavų (ar klevų) sirupo
1 arb. š. garstyčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Mėsainiams:
brioche bandelių
barbekiu padažo

GAMINIMO EIGA

PAGAMINKITE PLĖŠYTĄ KIAULIENĄ (GRILYJE)

1. Kiaulienos sprandinę ištrinkite alyvuogių aliejumi, tuomet – sumaišytu visų prieskonių mišiniu. Palaikykite šaldytuve per naktį, kad mėsa įgertų prieskonius.
2. Grilį įkaitinkite iki 110 ᵒC temperatūros. Paruoškite netiesioginiam kepimui (su karščio deflektoriumi). Ant karščio deflektoriaus statykite karščiui atsparų kepimo indą (pavyzdžiui, iš folijos), į kurį nuvarvės riebalai.
3. Griliui įkaitus, ant anglių dėkite porą rūkymo kaladėlių, kurios kiaulienai suteiks gardų dūmo skonį. Ant grotelių (virš folijos indo) dėkite kiaulienos sprandinę. Lėtai rūkykite, palaikydami 110 ᵒC kaitrą, kol vidinė sprandinės temperatūra pasieks 74 laipsnius. Priklausomai nuo mėsos gabalo dydžio (ir storumo), gali užtrukti apie 2,5 – 3,5 valandos.
4. Kiaulienos sprandinę trumpam išimkite iš grilio ir kruopščiai suvyniokite į tris sluoksnius folijos.
5. Padidinkite grilio temperatūrą iki 125 ᵒC. Grąžinkite į foliją įsuktą kiaulienos sprandinę ant grotelių ir kepkite, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 97 ᵒC. Priklausomai nuo sprandinės gabalo dydžio, kepimas gali užrukti dar 1-2 valandas.
6. Iškeptą kiaulieną išimkite iš grilio ir leiskite folijoje pailsėti apie 30-60 minučių. Tuomet išvyniokite iš folijos (skysčio iš folijos neišpilkite!), perkelkite mėsą į indą į indą ir šakutėmis suplėšykite. Supilkite skystį iš folijos ir išmaišykite.
7. Taip paruoštą plėšytą kiaulieną galite naudoti picai, dešrainiams, nachos, o taip pat, žinoma, mėsainiams.

PAGAMINKITE KOPŪSTŲ SALOTAS

1. Kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais, morkas smulkiai sutarkuokite. Suberkite į dubenį ir atidėkite į šalį.

PARUOŠKITE PADAŽĄ

1. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos tekstūros.
2. Pusę paruošto padažo sumaišykite su kopūstais ir morkomis, likusią pusę – atidėkite mėsainiams.
3. Tiek salotas, tiek padažą iki patiekiant laikykite šaldytuve.

SURINKITE MĖSAINIUS

1. Plėšytą kiaulieną sumaišykite su keliais šaukštais barbekiu padažo (pagal skonį).
2. Mėsainių bandeles trumpai pašildykite grilyje ant grotelių, kol sušils.
3. Apatinę bandelių dalį aptepkite padažu. Ant viršaus dėkite plėšytos kiaulienos, ant jos – dosnų šaukštą kopūstų ir morkų salotų. Užvožkite viršutine bandele.
4. Ragaukite nedelsiant, skanaus!

bandelėsgreitas maistasgriliskiaulienakopūstaimaistas gamtojemajonezasmėsainiaimorkosplėšyta kiaulienasprandinė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais
kitas įrašas
Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Žaliasis humusas

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Beveik prancūziškas skrebutis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Citrininis sūrio tortas su aguonomis

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Avižiniai sausainiai

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Žiedinių kopūstų blyneliai

Vištienos kotletukai su varške

Svogūnų pica

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Braškių ir citrinų limonadas

Kreminis airiško viskio likeris

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų