Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

parašė Asta 30 Rgp ’23
Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Prieš atsisveikinant su vasara – dar vienas grilio receptas. Tikrai nesakau, kad šiemet jau paskutinis, nes grilyje gaminame ištisus metus, tik vasarą kiek dažniau nei žiemą.

Ant medinių iešmelių suvėriau česnakais, prieskoniais ir alyvuogių aliejumi įtrintus jautienos gabalėlius, apvirtas mažas bulvytes ir raudonuosius svogūnus. Iškepę virš karštų žarijų, ragavome su pikantišku fetos padažu. Pavyko labai gardžiai!

Tokie iešmeliai tiktų ne tik šeimos pietums ar vakarienei, bet ir draugų susibūrimui ar mažam grilio vakarėliui. Didelio padėklo centre dėkite dubenį su fetos padažu, o aplink – daug jautienos ir bulvių iešmelių. Tik, prisiminkite, jei iešmelius versite smulkesnius, iš mažesnių jautienos gabalėlių, kepti turėtumėte trumpiau – jautiena turi išlikti minkšta ir sultinga.


  • Iešmeliams rinkitės brandintą jautieną – tokia bus sultingesnė ir iškeps skaniau.
  • Svarbiausia – jautienos iešmelių neperkepkite, kitaip gabalėliai taps sausi ir sprangūs. Priklausomai nuo jautienos gabalėlių dydžio, skirkite ne daugiau kaip po 2-3 minutes kiekvienai iešmelio pusei (bendras kepimo laikas bus 8-12 minučių).
  • Jautieną gardinau „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu „Grill Shashlik“. Mišinio sudėtis visiškai natūrali ir subalansuota virš ugnies ruošiamiems mėsos patiekalams.
  • Ant iešmelių papildomai galite suverti spalvingų paprikų, pievagrybių, cukinijų griežinėlių.
  • Pikantiškas fetos padažas gardžiai tinka tiek prie jautienos, tiek prie keptų bulvyčių. Jei pasigaminsite jo daugiau, sandariame indelyje šaldytuve galite laikyti iki trijų dienų. Galite valgyti su duonos lazdelėmis, daržovėmis, kepta vištiena.

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 7 iešmeliai Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 8 min.

INGREDIENTAI

Fetos padažui:
100 g fetos sūrio
¼ stiklinės (62 g) riebios grietinės
¼ stiklinės (62 g) majonezo
1 skiltelės česnako
¼ žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. prieskoninių žolelių
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Iešmeliams:
2 brandintos jautienos kepsnių (500 g)
4 skiltelių česnako
1 pakuotės (20 g) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio „Grill Shashlik“
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
500 g mažų bulvyčių
2 raudonųjų svogūnų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite fetos padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
2. Sudėkite padažą į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite saujelę kepintų sezamo sėklų ir čili dribsnių. Atidėkite į šalį.

3. Medinius iešmelius pamerkite į vandenį ir palikite pastovėti apie 30 min.
4. Paruoškite iešmelius. Bulvytes švariai nuplaukite ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Priklausomai nuo bulvių dydžio, virkite apie 4-7 minutes.
5. Jautieną supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su tarkuotomis česnako skiltelėmis, prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
6. Svogūną supjaustykite gabalėliais.
7. Jautienos gabalėlius, apvirtas bulvytes ir raudonojo svogūno gabalėlius pakaitomis suverkite ant iešmelių.
8. Kepsninės groteles papurkškite trupučiu aliejaus. Išdėliokite iešmelius. Kepkite virš karštų žarijų po 2 minutes iš visų pusių (iš viso 8 minutes).
9. Karštus iešmelius patiekite su fetos padažu ir šviežiais žalumynais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#vegetanarur #reklama

bulvėsbulvytėsčesnakaicitrinosfetagrietinėgrilisiešmeliaijautienamaistas gamtojeraudonieji svogūnai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu
kitas įrašas
Citrininis tortas su šilauogėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Dešrainiai su mėsos kukuliukais

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Trijų sūrių lazanija su špinatais

Vištienos suktinukai su morkomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių „rožės”

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Šakšuka su morkomis

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

REKLAMA

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Šalta juodoji arbata su persikais

Braškių ir citrinų limonadas

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tiramisu Affogato

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų