Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Porų pyragas

parašė Asta 26 Rgp ’11
Porų pyragas

Kuri savaitės diena yra Tavo mylimiausia? Kurios dienos lauki visą savaitę, o jai atėjus, džiaugiesi nuo ryto iki vakaro?

Aš labiausiai myliu Penktadienius. Jei labai sąžiningai, ne pačius penktadienius, o penktadienių vakarus. Na, žinote, laiką nuo penktos valandos popiet – kai pagaliau susirenki šmutkes ir išeidama iš darbo paskui save uždarai duris. Ir keliauji į savaitgalį.
Penktadienį visą dieną persekioja malonus jausmas, kad jau „tuoj tuoj”, bet viskas dar tik priešaky, dar neliūdna (kaip kad būna dažnai sekmadieniais), jog „rytoj ir vėl…”.
Be to, penktadieniais darbas baigiasi pusvalandžiu anksčiau. Todėl ir savaitgalis tampa visu pusvalandžiu ilgesnis, ar ne?
Penktadienį vėlai vakare, eidamas į minkštus patalus, gali džiūgauti, jog – taip taip taip! – rytoj darbą išvis nereikės, ir žadintuvas išvis neskambės, ir miegoti galėsiu kiek tik nooooriu.

Ir netgi nesvarbu, kad jau paskutinės vasaros dienos ir paskutinis vasaros savaitgalis. Nesvarbu.
Nes savaitgalis visuomet yra savaitgalis.

Ar jaučiat? Penktadienis! Savaitgalis! Ei, kaip galima nemylėti penktadienių?


Skonis: 9/10. Trapios tešlos ir švelnaus skonio porų įdaro duetas. Paprasta, tačiau jei mėgstate nesaldžius pyragus, drąsiai galite paįvairinti savo dienos meniu šiuo pyragu – mums jis buvo labai gardus.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Porų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

tešla pyrago pagrindui

Įdarui:
340 g porų stiebų
3 kiaušiniai
250 g pieno
150 fermentinio sūrio, tarkuoto
druska, pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm. skersmens kepimo indą.
3. Paruoškite pyrago tešlą pagal mėgstamą receptą (pavyzdžiui, galite rinktis šį, šį ar šį, arba tiesiog naudoti šaldytą tešlą) ir išklokite ja kepimo indo dugną bei sieneles.
4. Porus išvirkite pasūdytame vandenyje. Nuvarvinkite.
5. Kiaušinius ir pieną išplakite, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite 110 g tarkuoto fermentinio sūrio.
6. Virtus porų stiebus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant tešlos.
7. Ant porų užpilkite kiaušinių, pieno ir fermentinio sūrio plakinį.
8. Viršų apibarstykite likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu.
9. Kepkite apie 30 – 40 minučių. Skanaus!

nesaldus pyragasporaisūris
14 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais
kitas įrašas
Obuolių pyragas su maskarpone

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Įdarytos bulvės

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Piemenėlių pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Tiramisu Affogato

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

14 komentarai

Diana 26 Rgp ’11 - 12:47 pm

Skaičiau aš apie penktadienius ir tada tavo nuotraukos kampelyje ir pradėjo saulė švytėti ( žvilgsnis užkliuvo ).
Ne šiaip sau, Asta. ). Visgi pateisini tu savo tinklaraščio vardą.

Reply
Asta 29 Rgp ’11 - 9:45 am

Diana, paglostei širdį. Ačiū labai 🙂

Reply
Indrė 26 Rgp ’11 - 2:16 pm

O pas mus penktadieniais pragaras užverda ir nei kiek diena netrumpesnė. Pirmadieniai kur kas puikesni būna, nors ir kaip sunku keltis 2 dienas miegojus kiek telpa 🙂

O tešlą kokią siūlai naudoti? 🙂

Reply
Asta 29 Rgp ’11 - 9:48 am

Indre, matai kaip 🙂 Kiekvienam skirtingai tuomet, pasirodo. Man, pavyzdžiui, atrodo, kad joks pragaras nebaisus, kai žinai, kad už penkių minučių savaitgalis 😀
Tešlą siūlau, jei tingi, naudoti sluoksniuotą, o jei netingi – bet kurią ir pateiktų recepte, visos čia puikiai tinka 🙂

Reply
Aguonėlė 26 Rgp ’11 - 2:24 pm

O jūs galit patikėti, kad man trečiadienis yra ta diena,kai jau džiaugiuos ir savaitgalį užduodžiu? Sunkiausia diena darbo atžvilgiu, tad kai ji praeina galiu atsikvėpti ir kaip ant sparnų ketvirtadienį pradėti. Penktadienis ir taip laisva 😉

Panašų poro pyragą kepiau praeitą savaitę (jį tingėjau paviešinti…begėdė). Aš tik paįvairinau šonine ir grietine. Tavo atrodo irgi liuks! Man tokių tarte/pyragų gali kelis kartus per savaitę būti 🙂

Reply
Asta 29 Rgp ’11 - 9:50 am

Aguonėle, čia tikriausiai patys didžiausi optimistai trečiadienį jau savaitgalį užuodžia 😀 Aišku, kai penktadienis jau savaitgalis (kas čia per tobulas darbas??), kitas reikalas 🙂

Tavo porų pyragas irgi labai labai skaniai skamba, mm 🙂 Pritariu, kad tokie pyragai ant pietų stalo gali puikuotis keliskart per savaitę ir vis tiek nepabosta 🙂

Reply
oditele 27 Rgp ’11 - 4:29 pm

žinoma laukiu penktadienio, bet darbų prasme tai šlykščiausia diena, nes visiems visko reikėjo vakar..:))
su tokiu yragu tik ir švęsti savaitgalius – super 😉

Reply
Asta 29 Rgp ’11 - 9:52 am

Oditėle, tavo variantas irgi realus 🙂 Bet kiek aš iš savo darbo patirties pastebėjau, penktadieniais kaip tik žmonės linkę ne verstis per galvas, bet nestresuojant nuspręsti, kad jeigu ką, tai pirmadienį padarys tą ar aną 😀

Reply
Indrė 30 Rgp ’11 - 5:57 pm

Pyragas – niam niam ir dar niam. Porus dievinu, tartus irgi. +, saugom – kopijuosim 🙂

O penktadieniai… Gaila man visos darbo dienos 18 valandą baigiasi ir po jų aš būnu per daug nusikalusi veikti kažką smagaus…

Reply
Asta 30 Rgp ’11 - 8:41 pm

Indre, skanios kopijos! 😀
O dėl penktadienių ir ne penktadienių… vis tik visada svarbiausias yra nusiteikimas 🙂

Reply
Agne 17 Vas ’14 - 10:28 pm

Super super skanus!!!! Butinai dar gaminsiu!!! 🙂

Reply
Asta 18 Vas ’14 - 5:58 am

Labai smagu, Agne, kad patiko 🙂

Reply
aldona 5 Kov ’14 - 1:38 pm

labai skanus pyragas,net neytiketina,kaip porai ystengia virsti kazkuo pyragisku!!!aciu uz recepta.Tik as juos apviriau supjaustytus.

Reply
Asta 7 Kov ’14 - 7:51 am

Nėra už ką, Aldona, man labai smagu, kad patiko 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų