Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

parašė Asta 25 Kov ’20
Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Nežinau, ar maistas išgelbės pasaulį, bet Velykų stalą gardus maistas gali išgelbėti tikrai!

Iki Velykų beliko kiek daugiau nei pora savaičių – net jei kiekviena diena atneš po naujieną, ir gyvenimas versis aukštyn kojomis dar labiau, žydinčios pavasario šventės vis tiek ateis. Atneš mums progą susikurti mažą šventę, dar kartą vienas kitam nusišypsoti (net jei per telefono ar kompiuterio ekraną – tebūnie!) ir pasidalinti tuo, ką kiekvienas puoselėjam savo širdy: meile, šiluma, dėmesiu, iš mažiausių smulkmenų kuriamu džiaugsmu.

Ir skaniu maistu, žinoma! Nes kaip ir visada, taip ir dabar – maistas kuria prisiminimus, maistas suartina, kartais maistas gydo ir tampa dalimi mūsų istorijos.

Lašišą šiam receptui pasirinkau neatsitiktinai. Tai žuvis, kurios tikrai nevalgome kasdien, todėl ragauti ją ypatingesnėmis progomis yra dvigubas džiaugsmas. Lašiša puikiai dera su spalvingomis sezoninėmis daržovėmis, o paruošta garuose yra pavasariškai lengva. Rinkitės lašišos filė arba kepsnius, o daržovės čia labiausiai tiks šviežio derliaus, pasiilgtų skonių: šparagai, vyšniniai pomidorai, mažos traškios morkytės, Briuselio kopūstėliai, galbūt kelios bulvės.

Tai vieno indo patiekalas – labai mažai pastangų, labai geras rezultatas! Puikaus skonio paslaptis čia slypi kokybiškuose šviežiuose produktuose, o taip pat… kepimo inde!

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Paruošiau šį receptą drauge su parduotuvių tinklu „BOHEMIA“, stikliniame SIMAX inde su dangčiu. Atrodytų, gal ir smulkmena, žuvį bei daržoves tikrai iškeptumėte ir kepimo inde be dangčio (aš pati tą dariau daugybę kartų), bet būtent dangtis sukuria tokį mažą stebuklą – garams cirkuliuojant indo viduje, kepantis maistas išlieka nuostabiai sultingas. Tai reiškia, kepdama lašiša neišgarins savo sulčių ir nebus sausa, net jei pamiršite ją orkaitėje dviem-trims minutėms ilgiau nei derėtų.

Be kita ko, šis ir kiti stikliniai SIMAX indai gali būti naudojami ne tik kepimui orkaitėje, bet ir maisto produktų laikymui šaldytuve ar net šaldiklyje. Jei naudojate mikrobangų krosnelę, galite šildyti ir joje; o jei mėgstate serviruoti maistą tiesiog kepimo inde (aš pati tą labai mėgstu) – minimalistinis šių indų dizainas tam tikrai puikiai tiks. Žinia, kol kas aš neturiu indaplovės, bet kai turėsiu – valio, tai vieni tų indų, kuriuos visiškai saugiai galima joje plauti!

Užvis svarbiausia, stikliniai SIMAX indai yra ekologiški, perdirbami ir juose nėra sunkiųjų metalų ar švino. Šiandien, kai net mažiausi žingsniai vardan aplinkos tausojimo yra net labai dideli, sąmoningai juos žengti galime kiekvienas.

Gyventi daiktų pertekliuje nerekomenduočiau nei vienam, tačiau kartais papildymo virtuvės stalčiuose tiesiog reikia. Ir jeigu taip nutiks, žinokite, kad su kodu „sauletavirtuve“ iki balandžio 7 d. visiems SIMAX gaminiams „BOHEMIA“ internetinėje parduotuvėje bus taikoma 33 proc. nuolaida. Apsvarstykite, susipažinkite su asortimentu (štai ČIA), ir jei apsispręsite, dabar yra geras pasinaudoti proga!

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

Lašišai:
¼ stiklinės (60 ml) alyvuogių aliejaus
1 citrinos sulčių
ryšelio šviežių rozmarinų
2 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelio, rozmarino, raudonėlio)
½ arb. š. jūros druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 lašišos kepsnių
½ citrinos, supjaustytos riekelėmis

Daržovėms:
saujos vyšninių pomidorų
ryšelio šparagų
ryšelio mažų morkyčių
poros saujų briuselio kopūstų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros.
2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkiai kapotus šviežius rozmarinus ir česnakus, džiovintas prieskonines žoleles, druską ir pipirus.
3. Lašišos kepsnius nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite. Aptepkite puse aliejaus su prieskoniais.
4. Daržoves sumaišykite su likusia puse aliejaus su prieskoniais, ir gerai išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų visos daržovės.
5. Į kepimo indą (su dangčiu) dėkite lašišos kepsnius, šalia kepsnių – paskleiskite daržoves.
6. Uždenkite sandariu dangčiu, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes, kol daržovės garuose suminkštės, o lašiša bus iškepusi. Jei norite šiek tiek apskrudinti, atidengę dangtį grąžinkite atgal į orkaitę ir kepkite dar kelias minutes, nustatę orkaitės „grill“ režimą.
7. Patiekite lašišos kepsnius su keptomis daržovėmis, papuošę citrinos riekelėmis ir šviežio rozmarino šakelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su indų ir virtuvės reikmenų parduotuvių tinklu „BOHEMIA“.
#reklama #bohemia

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

 Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

briuselio kopūstaičesnakaičiobreliaicitrinoslašišamorkospomidorairaudonėliairozmarinaišparagaižuvis
2 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
kitas įrašas
Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša ir kanapių sėklomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vištienos ir dešros gumbo

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Tarta su špinatais ir tunu

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Porų pyragas

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu

Keksiukai „Raffaello“

Apelsininis aguonų keksas

Bananų duonelė su riešutų sviestu ir šokoladu (video)

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Silke įdarytos bulvės

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

2 komentarai

Vaida 8 Bal ’20 - 11:25 am

Aciu, spejau pasinaudoti nuolaida ir isigijau keleta simax indu. Dar neisbandziau bet labai grazus. Gal galite pasidalinti idejomis ka siame nuotraukoje pavaizduotame inde su dangciu dar butu galima pasigaminti

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:34 pm

Vaida, smagu, kad nuolaida pravertė! 🙂 Aš šiame inde, naudodama antrąją dalį kaip dangtį, kepiau ir žuvį, ir vištieną. Iškepa puikiai! Tikiu, kad turėtų pavykti ir neminkyta duona 🙂 Taip pat, abi dalis galima naudoti kaip tiesiog du atskirus kepimo indus – šitaip esu jau kepusi varškės apkepą, cinamonines bandeles, pikantiškas bandeles, obuolių pyragą. Iš esmės – galima kepti bet ką! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų