Suskaičiavau, kiek dienų liko iki Kalėdų. Tik 87!
Kodėl apie tai pradėjau galvoti? Gal dėl to, kad šiandien youtube muzikos takelis per porą valandų nuo P!nk pasuko link kalėdinių melodijų. Staiga supratau niūniuojanti „Last Christmas“. Žinoma, kad nubėgau perjungti kitos dainos, bet niūniuoti taip ir nenustojau. O besiruošdama fotografuoti šį pyragą, beveik norėjau kompoziciją papuošti pušų šakelėmis ar kankorėžiais. Truputį juokauju, bet…
Dar per anksti, Asta, per anksti.
Dabar laikas raustantiems, geltantiems, rusvai besidažantiems lapams. Šnarantiems po kojomis. Ilgiems spalvotiems pasivaikščiojimams. Ir obuolių pyragams.
Nes koks gi ruduo be obuolių, ir koks jis be pyragų?
Tegul kvepia namai!
Skonis: Kai norisi deserto, bet ne mažiau norisi palaikyti gerus santykius su sąžine, šis trupiniuotis yra pats tas. Pilno grūdo avižiniai dribsniai, riešutai, bolivinių balandų sėklos – kas galėtų paprieštarauti, kad tai ne sveikuoliškas desertas? Ir dar skanus!
Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.
Trupiniuotis su obuoliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Obuoliams:
1 valg. š. kokosų aliejaus
4-5 puodeliai nuluptų ir kubeliais supjaustytų obuolių
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. cinamono
2 valg. š. medaus
1 valg. š. citrinų sulčių
Trupiniams:
210 g pilno grūdo avižinių dribsnių
60 g kokosų miltų
60 g virtų bolivinių balandų sėklų
100 g kapotų migdolų riešutų
1 arb. š. cinamono
½ arb. š. druskos
½ stiklinės (105 g) kokosų aliejaus
½ stiklinės (170 g) medaus
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Didelį kepimo indą (14×30 cm ar 32 cm skersmens) ištepkite šaukštu kokosų aliejaus.
2. Obuolių kubelius sumaišykite su kukurūzų krakmolu, cinamonu, medumi ir citrinų sultimis. Suberkite į kepimo indą.
3. Trupiniams sumaišykite pilno grūdo avižinius dribsnius, kokosų miltus, gerai nusausintas atvėsusias bolivinių balandų sėklas, kapotus migdolų riešutus, cinamoną ir druską. Supilkite kokosų aliejų ir medų. Gerai išmaišykite.
4. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol obuoliai suminkštės, o trupiniais apskrus. Patiekti galite šiltą ar jau atvėsusį, su ledais, jogurtu, grietinėle ar kitais mėgstamais priedais.
Recepto šaltinis: foolproof living
2 komentarai
Bus išbandytas!
Na o Kalėdas ir ypač tą laikotarpį iki jų aš taip pat dievinu, ir jam pasibaigus vis galvoju, kad mielai pradėčiau juo gyventi kad ir nuo rugsėjo, bet štai jam atėjus ir jau beveik praėjus – ne, ne, jokių Kalėdų, pasimėgaukime pirma nuostabiu rudeniu ir kvepiančiais obuolių pyragais 😉
Laura, jūs visiškai teisi! Reikia atrasti savo būdą mėgautis kiekvienu metų laiku 🙂
Tikiuosi, kad trupiniuotis patiks!