Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

PyragaiSALDUMYNAI

Trupiniuotis su obuoliais

parašė Asta 27 Rgs ’18
Trupiniuotis su obuoliais

Suskaičiavau, kiek dienų liko iki Kalėdų. Tik 87!

Kodėl apie tai pradėjau galvoti? Gal dėl to, kad šiandien youtube muzikos takelis per porą valandų nuo P!nk pasuko link kalėdinių melodijų. Staiga supratau niūniuojanti „Last Christmas“. Žinoma, kad nubėgau perjungti kitos dainos, bet niūniuoti taip ir nenustojau. O besiruošdama fotografuoti šį pyragą, beveik norėjau kompoziciją papuošti pušų šakelėmis ar kankorėžiais. Truputį juokauju, bet…

Dar per anksti, Asta, per anksti.

Dabar laikas raustantiems, geltantiems, rusvai besidažantiems lapams. Šnarantiems po kojomis. Ilgiems spalvotiems pasivaikščiojimams. Ir obuolių pyragams.

Nes koks gi ruduo be obuolių, ir koks jis be pyragų?

Tegul kvepia namai!

 Trupiniuotis su obuoliais

Skonis: Kai norisi deserto, bet ne mažiau norisi palaikyti gerus santykius su sąžine, šis trupiniuotis yra pats tas. Pilno grūdo avižiniai dribsniai, riešutai, bolivinių balandų sėklos – kas galėtų paprieštarauti, kad tai ne sveikuoliškas desertas? Ir dar skanus!

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

 Trupiniuotis su obuoliais

Trupiniuotis su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

Obuoliams:
1 valg. š. kokosų aliejaus
4-5 puodeliai nuluptų ir kubeliais supjaustytų obuolių
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. cinamono
2 valg. š. medaus
1 valg. š. citrinų sulčių

Trupiniams:
210 g pilno grūdo avižinių dribsnių
60 g kokosų miltų
60 g virtų bolivinių balandų sėklų
100 g kapotų migdolų riešutų
1 arb. š. cinamono
½ arb. š. druskos
½ stiklinės (105 g) kokosų aliejaus
½ stiklinės (170 g) medaus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Didelį kepimo indą (14×30 cm ar 32 cm skersmens) ištepkite šaukštu kokosų aliejaus.
2. Obuolių kubelius sumaišykite su kukurūzų krakmolu, cinamonu, medumi ir citrinų sultimis. Suberkite į kepimo indą.
3. Trupiniams sumaišykite pilno grūdo avižinius dribsnius, kokosų miltus, gerai nusausintas atvėsusias bolivinių balandų sėklas, kapotus migdolų riešutus, cinamoną ir druską. Supilkite kokosų aliejų ir medų. Gerai išmaišykite.
4. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol obuoliai suminkštės, o trupiniais apskrus. Patiekti galite šiltą ar jau atvėsusį, su ledais, jogurtu, grietinėle ar kitais mėgstamais priedais.

Recepto šaltinis: foolproof living

 Trupiniuotis su obuoliais

avižiniai dribsniaicinamonascitrinosdesertaskokosų aliejuskokosų miltaimedusmigdolaiobuoliaipyragassaldumynai
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis
kitas įrašas
Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Jei neturite orkaitės…

Kokosinis obuolių pyragas

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Marmuriniai keksiukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Lietiniai blyneliai su varške

Beveik prancūziškas skrebutis

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Tortilijų suktinukai su vištiena

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Ryžiai su moliūgais

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Šakšuka su morkomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

2 komentarai

Laura 28 Rgs ’18 - 3:36 pm

Bus išbandytas!
Na o Kalėdas ir ypač tą laikotarpį iki jų aš taip pat dievinu, ir jam pasibaigus vis galvoju, kad mielai pradėčiau juo gyventi kad ir nuo rugsėjo, bet štai jam atėjus ir jau beveik praėjus – ne, ne, jokių Kalėdų, pasimėgaukime pirma nuostabiu rudeniu ir kvepiančiais obuolių pyragais 😉

Reply
Asta 4 Spa ’18 - 11:49 am

Laura, jūs visiškai teisi! Reikia atrasti savo būdą mėgautis kiekvienu metų laiku 🙂
Tikiuosi, kad trupiniuotis patiks!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų