Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Trupiniuotis su obuoliais

parašė Asta 27 Rgs ’18
Trupiniuotis su obuoliais

Suskaičiavau, kiek dienų liko iki Kalėdų. Tik 87!

Kodėl apie tai pradėjau galvoti? Gal dėl to, kad šiandien youtube muzikos takelis per porą valandų nuo P!nk pasuko link kalėdinių melodijų. Staiga supratau niūniuojanti „Last Christmas“. Žinoma, kad nubėgau perjungti kitos dainos, bet niūniuoti taip ir nenustojau. O besiruošdama fotografuoti šį pyragą, beveik norėjau kompoziciją papuošti pušų šakelėmis ar kankorėžiais. Truputį juokauju, bet…

Dar per anksti, Asta, per anksti.

Dabar laikas raustantiems, geltantiems, rusvai besidažantiems lapams. Šnarantiems po kojomis. Ilgiems spalvotiems pasivaikščiojimams. Ir obuolių pyragams.

Nes koks gi ruduo be obuolių, ir koks jis be pyragų?

Tegul kvepia namai!

 Trupiniuotis su obuoliais

Skonis: Kai norisi deserto, bet ne mažiau norisi palaikyti gerus santykius su sąžine, šis trupiniuotis yra pats tas. Pilno grūdo avižiniai dribsniai, riešutai, bolivinių balandų sėklos – kas galėtų paprieštarauti, kad tai ne sveikuoliškas desertas? Ir dar skanus!

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

 Trupiniuotis su obuoliais

Trupiniuotis su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

Obuoliams:
1 valg. š. kokosų aliejaus
4-5 puodeliai nuluptų ir kubeliais supjaustytų obuolių
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. cinamono
2 valg. š. medaus
1 valg. š. citrinų sulčių

Trupiniams:
210 g pilno grūdo avižinių dribsnių
60 g kokosų miltų
60 g virtų bolivinių balandų sėklų
100 g kapotų migdolų riešutų
1 arb. š. cinamono
½ arb. š. druskos
½ stiklinės (105 g) kokosų aliejaus
½ stiklinės (170 g) medaus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Didelį kepimo indą (14×30 cm ar 32 cm skersmens) ištepkite šaukštu kokosų aliejaus.
2. Obuolių kubelius sumaišykite su kukurūzų krakmolu, cinamonu, medumi ir citrinų sultimis. Suberkite į kepimo indą.
3. Trupiniams sumaišykite pilno grūdo avižinius dribsnius, kokosų miltus, gerai nusausintas atvėsusias bolivinių balandų sėklas, kapotus migdolų riešutus, cinamoną ir druską. Supilkite kokosų aliejų ir medų. Gerai išmaišykite.
4. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol obuoliai suminkštės, o trupiniais apskrus. Patiekti galite šiltą ar jau atvėsusį, su ledais, jogurtu, grietinėle ar kitais mėgstamais priedais.

Recepto šaltinis: foolproof living

 Trupiniuotis su obuoliais

avižiniai dribsniaicinamonascitrinosdesertaskokosų aliejuskokosų miltaimedusmigdolaiobuoliaipyragassaldumynai
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis
kitas įrašas
Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Imbierinis sūrio tortas

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Grūdėtosios varškės keksiukai su šilauogėmis

Migdoliniai pyragėliai su figomis

Didysis aguonų pyragas

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir...

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Risotto su lašiša

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių duoniukai su rikota

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

2 komentarai

Laura 28 Rgs ’18 - 3:36 pm

Bus išbandytas!
Na o Kalėdas ir ypač tą laikotarpį iki jų aš taip pat dievinu, ir jam pasibaigus vis galvoju, kad mielai pradėčiau juo gyventi kad ir nuo rugsėjo, bet štai jam atėjus ir jau beveik praėjus – ne, ne, jokių Kalėdų, pasimėgaukime pirma nuostabiu rudeniu ir kvepiančiais obuolių pyragais 😉

Reply
Asta 4 Spa ’18 - 11:49 am

Laura, jūs visiškai teisi! Reikia atrasti savo būdą mėgautis kiekvienu metų laiku 🙂
Tikiuosi, kad trupiniuotis patiks!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų