Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

parašė Asta 24 Rgp ’11
Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Jei ne maistas ir jei ne tinklaraščiai, ir jei ne naminiai gyvūnėliai, mes gal ir niekada nebūtume susipažinę. Ir nebūtų buvę tų kilometrinių laiškų, kupinų geriausių ir šilčiausių žodžių, kurie skriejo elektroninėje erdvėje tai pas tave, tai pas mane. Ir nebūtų buvę kelionės, o paskui ir kelionių Kaunas – Vilnius, Vilnius – Kaunas. Tikriausiai net nebūčiau paragavusi tobulosios lazanijos pas „Piccolo Canopi“ ir dar daug ko nebūčiau, nebūtų, nebūtume.

Bet žmonės ateina į gyvenimą. Sutinki juos savo kely ir supranti, kad tai didelė dovana. Nes jie verčia šypsotis. Įkvepia. Paskatina. Leidžia būti savimi. Išsipasakoti, pasiguosti, pasidžiaugti, paisterikuoti ir nusiraminti. Nekęsti, mylėti, prakeikti ir vėl džiaugtis gyvenimu. Kartu ieško gyvenime šviesių spalvų, kai viskas pasidaro pernelyg pilka, ištiesia ranką ir veda pirmyn.

J., ačiū Tau už labai daug visko. Ir, žinoki, savaitė ritasi į antrą pusę ir liko tik trys dienos!


Skonis: 9/10. Tie, kas mėgsta varškės pyragus, tikriausiai man pritars, jog neskanių varškės pyragų apskritai nebūna. Šis ne išimtis – tikrai skanus, su labai švelniai jaučiamu kokoso skoniu ir maloniomis staigmenomis – karamelės gabalėliais! Tik šiek tiek saldokas, todėl kitą kartą dėčiau truputį mažiau cukraus ir… norėtųsi, kad kokosas jaustųsi labiau, todėl vietoj grietinėlės taip pat pilčiau kokoso pieną. Arba cukraus kiekio nemažinčiau, o vietoj „Rududu” gabalėlių priberčiau kokoso drožlių. Būtų visiškai kitoks, tačiau, tikiu, puikus pyragas.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Citrinos žievelė

 

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

Trapiai tešlai:
100 g sviesto
3 valg.š. cukraus
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
2 valg.š. šalto vandens
1 arb.š. cinamono
miltų

Varškės įdarui:
800 g varškės, pertrintos
1 puodelis (200 g) cukraus
3 kiaušiniai
170 g kokosų pieno
100 g grietinėlės
200 g „Rududu”

cukraus pudros

GAMINIMO EIGA

1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo.
2. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą masę gerai išplakite.
3. Supilkite šaltą vandenį, suberkite druską ir cinamoną.
4. Maišant po truputį pilkite miltus. Miltų reikia tiek, kad tešla būtų minkoma, tačiau minkšta ir šiek tiek limpanti prie rankų.
5. Paruoštą tešlą pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
6. Pasiruoškite įdarą. Varškę ištrinkite iki visiškai vientisos masės, kol neliks gumuliukų.
7. Varškę sumaišykite su cukrumi.
8. Įmuškite kiaušinius ir išplakite.
9. Supilkite grietinėlę, kokoso pieną ir viską išplakite iki vientisos masės.
10. Iš šaldytuvo išimkite tešlą iš išklokite ja 22 cm. skersmens kepimo indo, ištiesto kepimo popieriumi, dugną ir sieneles.
11. Pagrindą iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 15 minučių, kol pradės rusti kraštai.*
12. Tuomet supilkite ant pagrindo varškės įdarą.
13. Šaukšteliu kabinkite „Rududu” ir gabalėlius „paskandinkite” varškės įdare. Paviršių išlyginkite.
14. Kepkite orkaitėje apie 1 valandą, kol pyrago įdaras bus tvirtas.
15. Iškepusį pyragą atvėsinkite, tuomet gerai atšaldykite ir patiekite, apibarstytą cukraus pudra ar aplietą šokolado glaistu, kaip Jums labiau patnka. Skanaus!

* šį žingsnį aš praleidau ir kepiau pyragą visą iškart – ir pagrindą, ir įdarą.

cinamonasgrietinėlėkokosų pienaspyragasrududusaldumynaivarškė
18 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Naminė pica
kitas įrašas
Porų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Graikiško jogurto tortas

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Migdolinė bananų duona su šokoladu

MOTERYS // Kakavinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Moliūgų kava

Braškinis pieno kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Žaliasis kokteilis su persikais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Bananiniai – kokosiniai blynai

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish &...

Cukinijų ir vištienos blyneliai

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Burokėlių ir fetos blyneliai

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

18 komentarai

Jul 24 Rgp ’11 - 4:58 am

._o
*
ei, nesitikėjau aš taip kažkaip, ir ir
(ir, žinok, prigalvoju šeštadieniui visko, ir nežinau, tartis onlaine, ar tave išlipusią iš autobuso pasitikti ir sakyti „wazzaaaaaaaa, darom taip ir anaip” :))

{ir tu juk žinai, kad linksiu ne tai kad su kiekvienu žodžiu, bet ėmusi skaityti nulenkiu galvą, gale ją pakeliu, ir sakau, ‘ak, šypt, taip, kaip.. tiksliai’, ir. Va.}

(o aš esu kepusi pyragą su bananais ir rududu ir varške, ir oho, anas toooks saldus ir tooooks gardus buvęs, tik į varškę cukraus pora šaukštelių tekeliavo. Tad suprantu, ką turi omeny sakydama, jog jo norėtai pamažint. Bet vis viena, vau.)

Reply
Asta 24 Rgp ’11 - 7:01 pm

Jule 🙂
Cha cha, jau tu čia mane nemenkai suintrigavai! Žinai, dabar net nežinau apie ką ir galvoti, todėl apsidrausdama prašau man dress kodą pasakyti, atitinkantį tavo planus 🙂 Bet, aaaa, staigmenas aš mėgstu! Kaip miela! 🙂

Ei, o tą pyragą – jis, beje, nuskambėjo laaabai skaniai – tikiuosi išvysti penktoj kepykloj!

Reply
Indrė 24 Rgp ’11 - 6:26 am

Žinoma, kad nėra blogų varškės pyragų – juos sugadinti galima tik sudeginus, o visi kiti išgelbėjami 🙂 taviškis atrodo labai gardžiai ir manau man kaip turėjusiai Mikės Pūkuotuko statusą tikrai per saldu nebūtų buvę 🙂

Reply
Asta 24 Rgp ’11 - 7:03 pm

Indre, kažkaip ir man niekada niekas per saldu nebūdavo… ar čia skonio receptoriai pasikeitė ar ką, bet paskutiniu metu vis mažiau cukraus kepiniuose norisi 🙂 Matyt, išaugu iš Mikės Pūkuotuko amžiaus… 🙂

Reply
Karolina 24 Rgp ’11 - 6:33 am

O lia lia koks pyragas 🙂 Šiandien ir aš planuoju kepti kažką, bet dar nežinau ką, net sąrašą galimų variantų vakar vakare pasidariau ir nuėjau miegoti laukdama šiandienos 😀

Reply
Asta 24 Rgp ’11 - 7:05 pm

Karolina, o lia lia, kaip ačiū 😀
Dėl pyragų ir kitų kepinių planavimų – aš irgi taip mėgstu 🙂 Tada jau ir miegi su saldžiu laukimu, mmm… 🙂

Reply
Renata 24 Rgp ’11 - 7:28 am

Oo koks pyragas, koks pyragas! Receptas atrodo puikus. Ir pritariu kad blogų varškės pyragų nebūna 🙂

Reply
Asta 24 Rgp ’11 - 7:05 pm

Renata, ačiū 🙂 Pyragas tuoj nosį užries nuo tokių komplimentų 😀

Reply
Jul 24 Rgp ’11 - 7:37 pm

Asta, tas pyragas slaptas ir virtualią erdvę nebent adaptuotu pavidalu išvys :), bet į ausį pakuždėsiu. Va.
O dreskodas… High heels ir little black dress. Juokauju. Toks pats kaip visad, toks pats kaip visad 🙂

Reply
Asta 26 Rgp ’11 - 10:24 am

O, valio, kokios privilegijos! 🙂 Pasiimsiu pieštuką ir lapelį į kelionę 😀
Dėl dresskodo – o ką aš žinau, gi tu šitaip suintrigavai! Aišku, man mintis truputėlį kitokia buvo šovus – apie kedus, kelnes ir jokių suknelių, ar kažką panašaus 😀

Reply
dasani 25 Rgp ’11 - 4:29 pm

garantuotai puikus kepinys kaip ir visi kiti tavo bloge 🙂 rytoj pat bus isbandytas!
p.s. turiu klausimeli apie grietinele. kokio riebumo naudojai? ar uztenka kokiu 10%, ar reiketu riebesnes?

Reply
Asta 26 Rgp ’11 - 10:22 am

dasani, labai ačiū 🙂 Tikiuosi, kad išeis puikus pyragas ir patiks labai! 🙂
O naudojau aš 36 % riebumo grietinėlę, bet šiame pyrage tinka ir liesesnė 😉

Reply
ugne 1 Rgs ’11 - 9:35 am

O as turiu klausima del cukraus…kiek pati antra karta gamindama jo detum? As irgi megstu pamazint cukraus 🙂

Reply
Asta 8 Rgs ’11 - 7:49 pm

Ugne, pamažinčiau dvigubai, manau, ir berčiau 100 gramų 🙂 Tikiu, kad bent jau man būtų pats tas 🙂

Reply
Goda 24 Lie ’13 - 10:57 am

Kur butu galima gauti kokosu pieno? 🙂

Reply
Asta 24 Lie ’13 - 4:02 pm

Goda, beveik bet kurioje parduotuvėje; ieškok metalinėse skardinėse arba tetrapakuose. Būna ne šaldytuvuose, o lentynose, kartu su visokiais egzotiškai produktais, prie meksikietiškų padažų, bambukų ūglių ir pan. 🙂

Reply
Inga 22 Kov ’20 - 8:00 pm

O kuo galima keist kokosu piena? Nes nemegstu kokosu pieno :

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:43 pm

Inga, galite keisti didesniu kiekiu grietinėlės 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų