Nežinau, kaip Jūs visi, tačiau aš turiu sąrašą dalykų, kurie mane padaro laimingą net tada, kai vasara yra tokia, kokia yra šiemet. Tada, kai pasaulis griūna ne tik nuo griaustinių ir nesibaigiančių žaibų, bet ir mažų nereikšmingų kasdienių stichinių nelaimių. Arba tada, kai netikėtai užklumpa liūdesys, nuobodulys, tingulys ar ilgesys. Kai atrodo, kad savaitė niekada nesibaigs. Kai suprantu, kad mano atostogos jau baigėsi ir dar ilgai ilgai neateis. Tada, kai norisi pasislėpti kažkur tolimiausiam kamputyje, apsikabinti pagalvę ir nieko nematyti, nieko negirdėti, nieko negalvoti. Nieko nejausti.
Tuomet padeda tas sąrašas. Vienas iš punktų ar daugelis iš jų, sumaišyti į vieną terapijos programą.
Įkritus į minkštas pagalves ir susisupus į chalatą, skaityti knygas. Prisiversti paimti į rankas telefoną, paskambinti draugėms ir pamiršti savo kaprizus. Įsipilti taurę pačio saldžiausio balto vyno. Slėptuvėje susirasti plytelę pieniško šokolado ir neskaičiuoti kalorijų. Vartyti nuotraukų albumus. Išsikepti gardžiausią pyragą. Arba lėtai lyg medituojant kepti nedidelius sausainėlius ir skęsti jaukiuose kvapuose. Klausytis muzikos. Garsiai. Ir dainuoti kartu, kai niekas negirdi. Kurti tobulus svajonių planus ir piešti juos juodu ant balto. Pasiruošti didžiausią puodelį kavos ir pamiršti laiką, skaitant tinklaraščius ar sklaidant žurnalus. Paskambinti mamai. Nusipirkti (dar vieną) suknelę. Nes jų niekad nebūna per daug. Nusilakuoti nagus ryškesne už ryškią spalva. Apsikabinti. Išsiverkti, net jei visiškai dėl nieko. Atsinešti vėlai vakare į lovą dėžę ledų ar didžiulį gabalą pyrago ir valgyti pilnais žandais. Mėgaujantis akimirka ir skaniu gyvenimu.
Puikiu išsigelbėjimu nuo užklupusios pilkumos gali būti ir šis desertas – pyragas su Nutella. Jis toks teigiamai saldus, kad tikrai bent akimirkai privers pamiršti visas gyvenimo negandas, kad ir kokios nemielos jos būtų. Išmėginkit.
Skonis: 9/10. Jei mėgstate „Nutellą“, šis pyragas Jums neabejotinai patiks, kadangi kremas… jis tikrai intensyviai nutelinis. Ir pyragas tikrai saldus, todėl, suvalgius vieną gabalėlį, kurį laiką pakartoti tikriausiai nenorėsite (ar negalėsite, nes saldu saldu saldu). Nebent esate tokio lygio saldomanas kaip aš – tuomet galbūt ranka tiesis ir antro. Šiaip ar taip, pyragas skanus. Jo pagrindas – trapi ir ne per saldi tešla, tiesiog atsvara tikrai saldžiam kremui. Na, o kremas… kaip ir sakiau, jei esate „Nutellos“ gerbėjas, tapsite ir šio pyrago gerbėju.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Mississippi Kitchen
Pyragas su Nutella
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Pagrindui:
½ puodelio (115 g) sviesto, minkšto
¼ puodelio (50 g) cukraus
1 puodelis (140 g) miltų
1/8 arb.š. druskos
Kremui:
3 dideli kiaušiniai
1 puodelis (200 g) cukraus
½ puodelio šokoladinio kremo „Nutella“
½ puodelio (70 g) miltų
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Į dubenį sudėkite visus pyrago pagrindui skirtus produktus ir plaktuvu plakite tol, kol sausi trupiniai įgaus drėgmės ir virs į lipnią masę.
3. Paruoštą tešla tolygiai išklokite kepimo indo dugną.
4. Subadykite šakute ir kepkite orkaitėje apie 15 minučių, kol pyrago pagrindas bus gražiai auksinės spalvos.
5. Į kitą dubenį sudėkite visus įdarui skirtus produktus ir išplakite iki vientisos masės.
6. Supilkite paruoštą kremą ant apkepto pyrago pagrindo ir kepkite dar 25-30 minučių, kol pyragas sutvirtės.
7. Visiškai atvėsinkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
22 komentarai
nuostabus! tik vienas klausimėlis. sutrūkinėjo viršutinė plutelė. ką padariau ne taip? :/
Vasara, na, kai produktai keturi ir juos visus tereikia sumesti į dubenį ir išplakti, sunku kažkur suklysti 🙂 Manau, kad sutrūkinėti galėjo dėl to, kad gal šiek tiek per ilgai kepėte. Bet kokiu atveju, džiaugiuosi, kad skoniui netrukdė ir patiko 🙂
Ne tik gaminti jums reikia, bet ir rašyti, tai visa taip artima man, jausmai, išgyvenimai, svajonės…Bet jūs tai taip mokat perteikt lyg lietusį kaip vienas melodingas nežemiško grožio kūrinys su aukštesnėm, žemesnėm natom, na sunku apsakyt koks jausmas apima skaitant jūsų mintis…
kai pirmas keptas pyragas, tai ir suklysti gan lengva. 😀 dėkui, gaminsim dar kartą. 🙂
banga, ačiū labai. Net nemoku apsakyti, kaip man gera girdėti tokius žodžius – neapsakomai malonu! 🙂 Ačiū dar kartą 🙂
Vasara, linkiu, kad ankstas kartas būtų dar geresnis ir skanesnis 😉
o kiek reikia nutelos nes gyvenu ne lt ir nutelos indeliu dydziu cia ivairiu yra:)
Jurgita, čia recepte minimas ne indelis, o puodelis, t.y. pusė 250 ml talpos puodelio 🙂
Pyragas buvo puikus, nors pataupiau ir i nutelos sluoksni dejau puse cukraus. Siek tiek ir man patrukinejo, bet skoniui tikrai netrukde. Jurgita, puse puodeliu man gavosi 4 valgomi saukstai. Dideli tokie 🙂
Jurga, labai džiaugiuosi girdėdama, kad pyragas pavyko ir buvo skanus! 🙂
Kaip tik ieskau savo antrokeliui ka iskepti rugsejo 1 (arba 3) proga 🙂 o jis taip megsta nutella 😉
Vitalija, ar patiko antrokėliui pyragas? 🙂
paaaaaaaaats paprasciausias ir geriausias!! tikrai pats mėgiamiausias
Smagu girdėti! 🙂
[…] https://www.sauletavirtuve.lt/?p=2775 […]
Sveiki. Norejau paklaust..jei noriu iskept si pyraga 27/28 cm skersmens skardoje, kiek reiktu didinti recepto turi: 1,5 ar 2 kartus, kiek laiko kepti, ir kaip zinoti,kad jis jau iskepes ( itariu jei jis slapias,gal pagaliuko bedimas netiks?!) ?
Aciu is anksto!
Monika, visų produktų kiekius padidinkite trečdaliu 🙂 Kepkite apie 40 – 45 minutes. Tik nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso ir nuo Jūsų orkaitės „charakterio”, todėl prižiūrėkite kepantį pyragą, kad nesudegtų netyčia. Manau, kad turėtų pavykti puikiai 🙂
Nerealus pyragiukas!!! Tik man taip pat plutele suskilinejo ant virsaus, bet skonis tai pasaka!!!!
Super, Kamile, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Tiesiog puikus! Neliko iš karto. Beje, taip pat dėjau perpus mažiau cukraus, tai gavosi tobulo saldumo ir plutelė nesuskilinėjo. Tikrai bus įrašytas į mėgstamiausių sąrašą.
Sima, labai smagu girdėti, ačiū! 🙂
Oi koks skanutis. Labai labai ačiū už receptuką. Gaminsime dar ir dar. Vaikai iškart visą suvalgė.
Monika, labai džiaugiuosi girdėdama! Ačiū Jums, kad išbandėte ir pasidalinote įspūdžiais 🙂