Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Juodai balti keksiukai

parašė Asta 20 Rgs ’09
Juodai balti keksiukai

Skonis: 9/10. Pirmą kartą pamačiusi jų nuotrauką interneto platybėse, iškart „įsimylėjau”, tokie jie man skanūs ir žavūs pasirodė! Kai atėjo eilė kepti, gaminimo eigoje tūkstantį ir vieną kartą suabejojau, ar gausis čia tas, ko aš noriu ir tikiuos, bet – valio valio valio – tikrai gavos ir pateisino lūkesčius! 🙂 Beje, jau kuris laikas aš tiesiog apsėsta romo esencijos – o ji čia taip pat puikiai tinka 😉

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Joy of BAKING

Juodai balti keksiukai

Juodai balti keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Šokoladinė masė:
1 1/2 puodelio (210 g) miltų
1 puodelis (210 g) rudojo cukraus
1/3 puodelio (30 g) natūralių nesaldintų kakavos miltelių
1 valg.š. kepimo miltelių
1/4 valg.š. druskos
1 puodelis (240 ml) vandens
1/3 puodelio (80 ml) aliejaus
1 valg.š. baltojo vyno acto
1 arb.š. romo esencijos

Varškės kremo įdaras:
227 g kreminės varškės, kambario temperatūros
1/3 puodelio (65 g) balto cukraus
1 didelis kiaušinis
1/2 arb.š. vanilės ekstrakto

GAMINIMO EIGA

Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC ir paruošti 12 keksiukų formelių.Varškės kremo įdarui blenderiu pertrinti varškę, kol gausis vientisa švelni masė. Sudėti cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir išplakti. Šokoladinei masei dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Atskirame dubenyje sumaišyti vandenį, aliejų, actą ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišyti ir supilti į sausąjį mišinį. Išmaišyti, kol masė taps vientisa. Padalinti tešlą į 12 keksiukų formelių. Tuomet į kiekvieno keksiuko vidurį dėto po kelis arbatinius šaukštelius varškės kremo. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, arba kol varškės kremo įdaras šiek tiek paruduoja. Išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.

kakavakeksiukaisaldumynaivanilėvarškė
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės ir obuolių plokštainis
kitas įrašas
Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės pyragas „Gintarėlis”

Imbierinės eglutės

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Trispalvis varškės tortas

Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Bulvių apkepas

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Pica „Margarita“

Nicos salotos

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Imbierinis sirupas kavai

Tiramisu Affogato

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Šalta juodoji arbata su persikais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

4 komentarai

Cleflyliz 3 Lie ’11 - 8:21 pm

It is an amusing piece

Reply
uphopscoill 5 Lie ’11 - 4:56 pm

This excellent idea is necessary just by the way

Reply
slimmingmethodsonline 8 Lie ’11 - 12:06 am

What a great web log. I spend hours on the net reading blogs, about tons of various subjects. I have to first of all give praise to whoever created your theme and second of all to you for writing what i can only describe as an fabulous article. I honestly believe there is a skill to writing articles that only very few posses and honestly you got it. The combining of demonstrative and upper-class content is by all odds super rare with the astronomic amount of blogs on the cyberspace.
I have bookmarked, Dugg, and I joined the RSS subscription. Thanks! ….

Reply
:-) 7 Geg ’17 - 10:23 am

Visai skanūs:-) Bet acto nereikia – duoda įtartiną poskonį ir šiaip tešla gana abejotina, nes labai ilgai kepa ir išlieka šlapia, tąsi, guminė:-s Užtat varškė labai skani, tik cukraus kaip visad per daug (man optimali norma yra 1 šaukštas/1 pakeliui);-)

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Jogurtinis Musas”

    22 Rgs ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Kavos ledai su sausainių gabaliukais

    1 Bir ’23
  • Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (299)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (125)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • LENGVI KĄSNELIAI (280)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (594)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (14)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų