Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Juodai balti keksiukai

parašė Asta 20 Rgs ’09
Juodai balti keksiukai

Skonis: 9/10. Pirmą kartą pamačiusi jų nuotrauką interneto platybėse, iškart „įsimylėjau”, tokie jie man skanūs ir žavūs pasirodė! Kai atėjo eilė kepti, gaminimo eigoje tūkstantį ir vieną kartą suabejojau, ar gausis čia tas, ko aš noriu ir tikiuos, bet – valio valio valio – tikrai gavos ir pateisino lūkesčius! 🙂 Beje, jau kuris laikas aš tiesiog apsėsta romo esencijos – o ji čia taip pat puikiai tinka 😉

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Joy of BAKING

Juodai balti keksiukai

Juodai balti keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Šokoladinė masė:
1 1/2 puodelio (210 g) miltų
1 puodelis (210 g) rudojo cukraus
1/3 puodelio (30 g) natūralių nesaldintų kakavos miltelių
1 valg.š. kepimo miltelių
1/4 valg.š. druskos
1 puodelis (240 ml) vandens
1/3 puodelio (80 ml) aliejaus
1 valg.š. baltojo vyno acto
1 arb.š. romo esencijos

Varškės kremo įdaras:
227 g kreminės varškės, kambario temperatūros
1/3 puodelio (65 g) balto cukraus
1 didelis kiaušinis
1/2 arb.š. vanilės ekstrakto

GAMINIMO EIGA

Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC ir paruošti 12 keksiukų formelių.Varškės kremo įdarui blenderiu pertrinti varškę, kol gausis vientisa švelni masė. Sudėti cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir išplakti. Šokoladinei masei dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Atskirame dubenyje sumaišyti vandenį, aliejų, actą ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišyti ir supilti į sausąjį mišinį. Išmaišyti, kol masė taps vientisa. Padalinti tešlą į 12 keksiukų formelių. Tuomet į kiekvieno keksiuko vidurį dėto po kelis arbatinius šaukštelius varškės kremo. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, arba kol varškės kremo įdaras šiek tiek paruduoja. Išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.

kakavakeksiukaisaldumynaivanilėvarškė
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės ir obuolių plokštainis
kitas įrašas
Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

Morkų pyragas be glitimo

Moliūginės kavos sūrio pyragas

Desertas „Damų piršteliai”

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananiniai keksiukai su šilauogėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su kepta lašiša

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Šakšuka su bolivine balanda

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

4 komentarai

Cleflyliz 3 Lie ’11 - 8:21 pm

It is an amusing piece

Reply
uphopscoill 5 Lie ’11 - 4:56 pm

This excellent idea is necessary just by the way

Reply
slimmingmethodsonline 8 Lie ’11 - 12:06 am

What a great web log. I spend hours on the net reading blogs, about tons of various subjects. I have to first of all give praise to whoever created your theme and second of all to you for writing what i can only describe as an fabulous article. I honestly believe there is a skill to writing articles that only very few posses and honestly you got it. The combining of demonstrative and upper-class content is by all odds super rare with the astronomic amount of blogs on the cyberspace.
I have bookmarked, Dugg, and I joined the RSS subscription. Thanks! ….

Reply
:-) 7 Geg ’17 - 10:23 am

Visai skanūs:-) Bet acto nereikia – duoda įtartiną poskonį ir šiaip tešla gana abejotina, nes labai ilgai kepa ir išlieka šlapia, tąsi, guminė:-s Užtat varškė labai skani, tik cukraus kaip visad per daug (man optimali norma yra 1 šaukštas/1 pakeliui);-)

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų