Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

DuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

parašė Asta 15 Kov ’21
Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Pasvajokim. Apie lėtus ir ramius rytus, apie pirmadienius, kurie prasideda su saule, apie orkaitėje kepančias pusryčių bandeles, o ant stalo – kvepianti kava ir tobulai sunokę avokadai, švieži žalumynai, gardžiausias kumpis… viskas, iš ko galima išburti gardžiausius pusryčius. Jeigu ne čia ir dabar, išsisaugokite šią idėją savaitgaliui.

Šiandien „Lidl Lietuva“ prasideda teminė „Deluxe“ savaitė, pilna prašmatnių skonių ir unikalių produktų. Nuo kengūrienos kepsnių iki įvairiausių sūrių, padažų, aliejų, desertų. Dailios pakuotės, lyg sukurtos dovanoti, ir išskirtiniai skoniai, kviečiantys virtuvėje jokiais būdais nenuobodžiauti, bet – atrasti, eksperimentuoti, švęsti, džiaugtis, gal net… šokti!

Savaitgalį, kai pabusite su mintimi, kokiais gi pusryčiais pradžiuginti šią dieną, imkit ir išsikepkit jų – pikantiškų pusryčių bandelių su čederio sūriu. Jos purios, labai lengvos tekstūros, paruošiamos lengvai ir greitai, o ir ingredientų reikės visai nedaug. Keletą iš jų rekomenduoju čiupti iš „Deluxe“ asortimento: čederio sūrio, ispaniško vytinto kumpio, aitrių prieskonių malūnėlį.

Svarbūs dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti, pasiruošę kepti šias pusryčių bandeles:

  • Skaniausios jos yra vos iškeptos, dar kiek šiltos, tiesiai iš orkaitės; todėl, jei tik turite galimybę, kepkite bandeles prieš patiekiant, o ne iš vakaro ar juolab kelias dienas prieš;
  • Šių bandelių purumo ir lengvos tekstūros priežastis – šalti ingredientai. Sviestas, sūris, pienas – imkite juos iš šaldytuvo paskutinę akimirką ir minkykite tešlą greitai, kad nuo rankų šilumos sviesto gabalėliai nepradėtų tirpti;
  • Minkykite ne tik greitai, bet ir saikingai – tai ne mielinė tešla, kuri mėgsta būti ilgai ir kruopščiai minkoma. Vos tik visi produktai ims sukibti į rutulį, dar kelis kartus paminkykite ir – laikas kočioti.

Bandeles patiekti galite įvairiais būdais: kaip pusryčių baldeles su įvairiais nesaldžiais priedais, perpjauti perpus ir sutepti lyg sumuštinius; kaip pagardą prie dubenėlio sriubos ar lėkštės salotų; kaip užkandį su pikantiškais džemais ar minkštais sūriais.

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 bandelės Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

1 ¾ stiklinės (245 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. aitrių prieskonių mišinio (aitriųjų paprikų, pipirų, garstyčių sėklų, kt.)
60 g šalto sviesto
100 g tarkuoto čederio sūrio
4-5 svogūnų laiškų
½ stiklinės (125 ml) pieno

Viršui:
1-2 valg. š. pieno
20 g tarkuoto čederio sūrio

Patiekti:
tepamojo sūrio
avokadų
vytinto kumpio
gražgarsčių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Sudėkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius. Suberkite tarkuotą čederio sūrį, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų trupiniuose.
3. Dalimis maišydami supilkite pieną, išmaišykite ir išminkykite minkštą, tačiau pakankamai tvirtą tešlą. Minkykite greitai, neleiskite šalto sviesto gabaliukams ištirpti nuo jūsų rankų šilumos.
4. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite tešlą iki maždaug 1,5-2 cm storio. Su apvalia sausainių formele išspauskite maždaug 8 cm skersmens apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
5. Kiekvienos bandelės viršų aptepkite trupučiu pieno ir apibarstykite smulkiai tarkuotu čederio sūriu.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol paviršius bus gražiai auksinės spalvos.
7. Atvėsinkite, perpjaukite perpus ir patiekite, aptepę tepamuoju sūriu, pagardinę avokadais, vytintu kumpiu ir gražgarstėmis.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @LidlLietuva #LidlPartnerystė #Deluxe

avokadaibandelėsčederisgražgarstėskumpispienaspusryčiaisumuštiniaisūris
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu
kitas įrašas
Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Makaronų salotos su kepta vištiena

Lengvos ir gaivios salotos

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Pusryčių skrebučiai su agurkais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

Tortas „Juodasis miškas“

Pieniško šokolado sūrio tortas

Tiramisu keksiukai

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Pyragėliai su pomidorais

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Saldžios dovanos Mamai

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų