Spalvingai ir nuoširdžiomis šypsenomis nuspalvintai vaikystei… Tortas mažai, labai gražiai ir mielai mergytei.
Po šiuo katinėliu slepiasi tortas, gamintas jau daug daug kartų ir nei karto neapvylęs – „Snickers„. Rekomenduoju jį, jei norite skanaus torto, kuris nėra labai lepus – kurį, pavyzdžiui, galite lengvai nuvežti kelio atkarpą Kaunas – Vilnius, nedrebėdami, kad kažkas ims ir sugrius, nučiuoš ar dar kokia niekšybė atsitiks.
Gaminau šį torčiuką iš pusantros (kiekvieno produkto kiekį dauginame iš 1,5) torto normos. Tuomet kepiau ir sutepiau du tortukus – vieną standartinį (23 – 24 cm. skersmens), kitą – mažesnį (14 – 15 cm. skersmens). Ir laukiau pernakt, kol sutvirtės…
O kitą dieną didysis tortas keliavo ant didelio padėklo ir tapo katinėlio galva. Mažesnis tortukas buvo pjaunamas perpus, o viena iš pusių – dar perpus (į du trikampėlius). Tie trikampėliai, truputį apdailinti (apipjaustant šiek tiek išgaubimus toje vietoje, kur glausis ausis su galvyte), keliavo į ausyčių vietą. Liko dar viena pusė mažesniojo tortuko, ar ne? Jį apipjausčiau taip, kad kaspinėlio forma gautųs, ir pridėjau prie katinėlio galvytės apačios. Detalių nereikia prie galvos klijuoti papildomai, jos sulimpa ir taip, tik reik spustelt šiek tiek.
Atėjo eilė papuošimui… Čia, žinoma, gali laisvai lietis kiekvieno žmogučio fantazija, tačiau papasakosiu, kaip dariau aš. O dariau taip:
1. Likusius torto biskvitus (jų vis tiek dažniausiai lieka – ar tai iškilusi viršūnėlė, ar kraščiukai apipjaustyti…) sutrupinau iki smulkių trupinukų su smulkintuvu. Ir apibarsčiau jais tolygiai visą torto paviršių.
2. Tuomet išsiplakiau 400 g grietinėlės su keliais šaukštais cukraus ir pakeliu standiklio iki standžių (labai!) putų. Dėjau į konditerinį maišelį ir išpiešiau torto kraštus.
3. Ėmiau į rankas cukraus pudrą ir kiaušinio baltymą, taip pat maistinius dažus. Ir susimaišiau puodeliuose po truputį skirtingų spalvų glajaus: raudono (kaspinui ir liežuvėliui), mėlyno (akytėms), juodo (nosytei, žandukams, akytėms, kaspinui). Kiekvieną spalvą dėjau į konditerinį maišelį ir nupiešiau katinėlio veiduką.
4. Dar turėjau saulėgrąžų skirtingų spalvų cukruje – jomis taip pat papuošiau katinėlio ausytes ir kaspinėlį.
5. Ir viskas!
20 komentarai
Nuostabūs tortai! Ne tik šis 🙂
Tik vis susimąstau, keik laiko užtrunka tokią skanybę padaryti? Ar esi žiūrėjus į laikrodį?
Akste, ačiū 🙂
Na, kažkiek užtrunka, yra ką nuveikti 🙂 Bet į laikrodį žiūrėjusi nesu, mat sunku net būtų suskaičiuoti – dažniausiai aš vieną dieną išsikepu biskvitus, kitą – sutepu tortą, o trečią – papuošiu ir jau valgom 🙂 Čia aišku, galioja tokiems tortams, kaip kas „Snickers”, kurie antrą – trečią dieną skaniausi 🙂
Kokia mielybė :))
AJ, dėkui 🙂
Turi auksines rankas! O tai mergytei labai pasisekė. 🙂
Vilma, labai ačiū 🙂 Gal ir ne auksines, nes tobulėti dar yra labai labai daug ir toli kur, tačiau stengiuosi 🙂
Koks mielas katiniuks! Mano dukrytė irgi labai tokiu apsidžiaugtų, nes labai jau myli savo katytę.
Rennie, na va, reiškia, tu gali savo mažylei padaryti puikią staigmenėlę, m? :))
Ką tu, ką tu. Tikra auksarankė mūsų Astutė 🙂
Dar kartelį ačiūūū :))
Vau, koks Miau :))
Na gražu labai, Asta, šaunuolė tu tikra 🙂
Dėkui, Jurgita 🙂 Stengiuosi :))
OHO. Įsirašysiu šitą tortą į „tai,ką reikia pabandyti” sąrašą ir pagaminsiu jį kada nors tolimoj ateity, nes kol kas tokiems meistriškiems gaminiams dar ryškiai man trūksta įgūdžių.
Ech, šitas tavo blogas, ne tik stebina, ne tik gražu pažiūrėt ir įdomu paskaityt, bet ir įkvepia išbandyt viską, ką tu čia papasakoji 😉 Super!
Egle, ooo, ačiū už gražius žodžius 🙂 Mane tokie žodžiai, beje, taip pat įkvepia, kaip ir visi komentarai, visi skaitytojų pabandymai ir t.t. 🙂
Ir, drąsiau! Nėra viskas taip sunku, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio 🙂 Kai pradedi, paskui kartais net juokas iš savo baimių ima. Aš tavim tikiu! :))
5. Ir viskas!
Nū toks jausmas, kad čia praktiškai nelabai ką veikti buvo, po tokios frazės. 😀
Talentas. Visoks koks!
Na, žinai, tiesiog priėjus tą penktą punktą taip ir užplūsta toooks geras jausmas – ir viskas, viskas, viskas!!! :))
Ačiū 🙂
Labai jau gražus torčiukas, būtinai pabandysiu.
Tik norėjau pasiteiraut, kur perkat maistinius dažus? ;)))
Emi, ačiū 🙂
Maistinius dažus perku ne iš Lietuvos, parveža lauktuvių draugai ir artimieji iš tolimesnių kraštų – Anglijos, JAV… O kur Lietuvoje nusipirkti ne dideliais kiekiais nežinau 🙁
Vot to ir bijojau, nes pati irgi niekur nerandu.. ;(
Labas Asta,
pirmiausia norėčiau pagirti ,,Saulėtą virtuvę”, visada čia apsilankau kai ne tik artėja kokia šventė ir noriu iškept pasakišką tortą kaip ,,velnio maistas” (ar kaip ten jis vadinasi, kur šokolado bomba draugas praminė :D) ar šiaip rutiną praskaidrint su ,,jogurtiniu musu”, tačiau čia yra ir puikių karštų patiekalų. Kai tik pritrūksta idėjų, ,,Saulėta virtuvė” man numeris 1 🙂
O dabar pereikim prie klausimų 😀
1) Ar tiktų šitą katinuką daryt iš to fantastiško morkų torto su varškės pertepimu?
2) Ar nebus per storas? gal reiktų pamažint proporcijas? Ir jei taip tai kart kiek siūlytum mažinti?
3) Kai plaki grietinėlę su standikliu jį iškart įmaišai ar pirma išplaki grietinėlę?
4) Kokiais kiekiais imi kiaušinio baltymą ir cukraus pudrą?
5) O geriausią klausimą pasilikau finalui 😀 aš, šiuo metu, neturiu mikserio ir pastaruosius gardėsius plakiau su šluotele (beje viskas puikiai gaudavosi šiek tiek paplušėjus :D) tik va tie kiaušinio baltymai mane šiek tiek baugina 😀 aš būčiau linkusi nusipirkti mikserį, bet man nuojauta kužda, kad kaip tik per savo gimtadienį (kuriam beje ir žadu kept šitą grožį) turėčiau gaut išsvajotąjį dovaną 😀 Tai ar įmanoma kiaušinio baltymus išplakti ranka iki tokios konsistencijos kokios reikia? 😀