Keksiukas. Mažas ir visuomet labai skanus.
Mielas kaip pliušinis meškiukas, su kuriuo dalinaisi pagalvę vaikystėje. Jaukus kaip šilti vakarai su šeima. Purus ir minkštas – kaip patalai, į kuriuos įgriūni po ilgų dienos darbų. Spalvingas kaip vaivorykštė. Kai žinai, kad gyvenimo lietūs pagaliau baigės, o iš po debesies lenda saulė. Gražus kaip svajonė. Gal tolima, bet tokia tikra, kad įmanytum paliesti. Trokštamas ir laukiamas, lyg mylimo žmogaus glėbys. Džiugus. Lyg šviesus sekmadienio rytas, paskendęs šiltuose saulės spinduliuose. Gardžiais kvapais pripildantis namų kerteles ir žmonių širdis.
Ir neabejotinai truputėlį magiškas…
Skonis: 9/10. Man patinka keksiukai su jogurtu – jie visada būna labai minkšti ir purūs; ir šį savo purumą bei šiaip tiesiog labai gerą konsistenciją išlaiko ne vieną dieną. Tik jei nemėgstate saldžių gardėsių, iškart sumažinkite cukraus kiekį perpus. Nors mums per saldu nebuvo – kadangi šokoladą naudojau juodąjį, o citrinos taip pat nepagailėjau, skonių visuma buvo „pats tas”!
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Foodizm
Jogurtiniai keksiukai su šokoladu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
½ citrinos sultys
1 citrinos tarkuota žievelė
kelios saujos šokolado gabalėlių
1 ½ puodelio (210 g) miltų
½ puodelio (160 g) jogurto
1 arb.š. vanilės ekstrakto
½ puodelio (110 g) sviesto
2 arb.š. kepimo miltelių
1 puodelis (200 g) cukraus
3 kiaušiniai
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite keksiukų formeles.
2. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, citrinos sultis, citrinos žievelę, jogurtą ir sviestą.
4. Suberkite miltus ir lengvai išmaišykite.
5. Galiausiai suberkite šokolado gabalėlius ir išmaišykite.
6. Paruošta tešla pripildykite keksiukų formeles.
7. Kepkite 25-30 minučių, kol gražiai pagels.
8. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!
12 komentarai
Kaip man dabar toks keksiukas tiktu prie kavos, atrodo net jauciu skoni burnoj :))) Labai gundanciai atrodo 🙂
Gabriele, ačiū 🙂
Žinai, keksiukai yra nuostabūs dar ir tuo, kad iškepti juos galima neįtikėtinai greitai! 🙂 Ir kavos gėrimo ritualą padaryti dar skanesnį… 🙂
Noreciau suzinoti, ar jogurtas naturalus, ar tinka bet koks? 🙂
Egle, jogurtas tinka bet koks, tik geriau be vaisių gabaliukų (vientisos konsistencijos) 🙂 Pavyzdžiui, aš naudojau persikinį, nes jis man dažniausiai skaniausiai visur dera 🙂
Aciu, uz atsakyma!!! :))) Pabandysiu ir as su persikiniu.
Sveiki,
išmėginau receptuką. Naudojau natūralų liesą jogurtą, vietoje vanilės ekstrakto (čia kaip suprantu tie aromatiniai buteliukai kur būna?) dėjau vanilinio cukraus. Šokoladą tarkavau, ta nelabai gal jautėsi, bet buvo labai kietas (skirtas kepimui), tad nebuvo kitos išeities 🙂
Man irgi lieka klaustukas, kokį jogurtą galima naudoti.Keksiukai gavosi skanūs, tačiau maniškiai labiau primena citrininius, o ne jogurtinius 🙂
P.S. Kepiau silikoninėse formelėse, tai užteko 9.
Egluže, tikra tiesa, kad citrina čia jaučiasi – ir turi jaustis 🙂 Jogurtiniais pavadinau juos dėl to, kad dažnai keksiukai kepami, pavyzdžiui, su pienu, bet ne su jogurtu. Jogurtiniai (t.y. tie, kurių sudėtyje yra jogurtas) būna šiek tiek kitokios konsistencijos. O būtent konkrečiai jogurto skonio galutiniame rezultate tikrai nesijaučia 🙂
O jogurtą, kaip ir minėjau, galima naudoti savo mėgstamą – tiek natūralų, tiek su skoniu 🙂
P.S. Mano keksiukų forma – metalinė. Gal mano keksiukai kiek mažesni, vadinasi 🙂
O sviesta reikia istirpinti?
Rūta, sviestą geriausia naudoti kambario temperatūros 🙂
Labai smagus atradimas !!! Nuostabiai deranti citrina. Aciu uz recepta 😉
Nėra už ką, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Superiniai keksiukai ?