Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

parašė Asta 16 Rgp ’12
Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Keksiukas. Mažas ir visuomet labai skanus.

Mielas kaip pliušinis meškiukas, su kuriuo dalinaisi pagalvę vaikystėje. Jaukus kaip šilti vakarai su šeima. Purus ir minkštas – kaip patalai, į kuriuos įgriūni po ilgų dienos darbų. Spalvingas kaip vaivorykštė. Kai žinai, kad gyvenimo lietūs pagaliau baigės, o iš po debesies lenda saulė. Gražus kaip svajonė. Gal tolima, bet tokia tikra, kad įmanytum paliesti. Trokštamas ir laukiamas, lyg mylimo žmogaus glėbys. Džiugus. Lyg šviesus sekmadienio rytas, paskendęs šiltuose saulės spinduliuose. Gardžiais kvapais pripildantis namų kerteles ir žmonių širdis.

Ir neabejotinai truputėlį magiškas…

Skonis: 9/10. Man patinka keksiukai su jogurtu – jie visada būna labai minkšti ir purūs; ir šį savo purumą bei šiaip tiesiog labai gerą konsistenciją išlaiko ne vieną dieną. Tik jei nemėgstate saldžių gardėsių, iškart sumažinkite cukraus kiekį perpus. Nors mums per saldu nebuvo – kadangi šokoladą naudojau juodąjį, o citrinos taip pat nepagailėjau, skonių visuma buvo „pats tas”!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Foodizm

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 15 keksiukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

½ citrinos sultys
1 citrinos tarkuota žievelė
kelios saujos šokolado gabalėlių
1 ½ puodelio (210 g) miltų
½ puodelio (160 g) jogurto
1 arb.š. vanilės ekstrakto
½ puodelio (110 g) sviesto
2 arb.š. kepimo miltelių
1 puodelis (200 g) cukraus
3 kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite keksiukų formeles.
2. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, citrinos sultis, citrinos žievelę, jogurtą ir sviestą.
4. Suberkite miltus ir lengvai išmaišykite.
5. Galiausiai suberkite šokolado gabalėlius ir išmaišykite.
6. Paruošta tešla pripildykite keksiukų formeles.
7. Kepkite 25-30 minučių, kol gražiai pagels.
8. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!

citrinosjogurtaskeksiukaisaldumynaišokoladasvanilė
12 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragas su Nutella
kitas įrašas
Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuoti želė kubeliai

Kokosiniai sausainėliai

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

Keksiukai su šokolado gabalėliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Tiramisu Affogato

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Braškinis pieno kokteilis

Žaliasis avokadų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Mažieji daržovių maltinukai

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

12 komentarai

Gabriele 16 Rgp ’12 - 5:19 pm

Kaip man dabar toks keksiukas tiktu prie kavos, atrodo net jauciu skoni burnoj :))) Labai gundanciai atrodo 🙂

Reply
Asta 19 Rgp ’12 - 7:58 pm

Gabriele, ačiū 🙂
Žinai, keksiukai yra nuostabūs dar ir tuo, kad iškepti juos galima neįtikėtinai greitai! 🙂 Ir kavos gėrimo ritualą padaryti dar skanesnį… 🙂

Reply
Egle 17 Rgp ’12 - 10:10 am

Noreciau suzinoti, ar jogurtas naturalus, ar tinka bet koks? 🙂

Reply
Asta 19 Rgp ’12 - 7:59 pm

Egle, jogurtas tinka bet koks, tik geriau be vaisių gabaliukų (vientisos konsistencijos) 🙂 Pavyzdžiui, aš naudojau persikinį, nes jis man dažniausiai skaniausiai visur dera 🙂

Reply
Egle 21 Rgp ’12 - 9:47 am

Aciu, uz atsakyma!!! :))) Pabandysiu ir as su persikiniu.

Reply
Egluze 18 Rgp ’12 - 7:16 pm

Sveiki,

išmėginau receptuką. Naudojau natūralų liesą jogurtą, vietoje vanilės ekstrakto (čia kaip suprantu tie aromatiniai buteliukai kur būna?) dėjau vanilinio cukraus. Šokoladą tarkavau, ta nelabai gal jautėsi, bet buvo labai kietas (skirtas kepimui), tad nebuvo kitos išeities 🙂
Man irgi lieka klaustukas, kokį jogurtą galima naudoti.Keksiukai gavosi skanūs, tačiau maniškiai labiau primena citrininius, o ne jogurtinius 🙂

P.S. Kepiau silikoninėse formelėse, tai užteko 9.

Reply
Asta 19 Rgp ’12 - 8:02 pm

Egluže, tikra tiesa, kad citrina čia jaučiasi – ir turi jaustis 🙂 Jogurtiniais pavadinau juos dėl to, kad dažnai keksiukai kepami, pavyzdžiui, su pienu, bet ne su jogurtu. Jogurtiniai (t.y. tie, kurių sudėtyje yra jogurtas) būna šiek tiek kitokios konsistencijos. O būtent konkrečiai jogurto skonio galutiniame rezultate tikrai nesijaučia 🙂
O jogurtą, kaip ir minėjau, galima naudoti savo mėgstamą – tiek natūralų, tiek su skoniu 🙂

P.S. Mano keksiukų forma – metalinė. Gal mano keksiukai kiek mažesni, vadinasi 🙂

Reply
Rūta 27 Sau ’13 - 12:45 pm

O sviesta reikia istirpinti?

Reply
Asta 5 Vas ’13 - 4:10 pm

Rūta, sviestą geriausia naudoti kambario temperatūros 🙂

Reply
pievu zaluma 7 Vas ’15 - 9:18 pm

Labai smagus atradimas !!! Nuostabiai deranti citrina. Aciu uz recepta 😉

Reply
Asta 8 Vas ’15 - 4:33 pm

Nėra už ką, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Jurgita 11 Lap ’16 - 12:28 pm

Superiniai keksiukai ?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų