Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiMėsos patiekalai

Makaronai su padažu „Bolognese”

parašė Asta 19 Rgs ’12
Makaronai su padažu „Bolognese”

Nebesuprantu, kas daros.
Čia neparašiau nė žodžio jau be poros minučių dvi savaites. Nieko negaminau ne trumpiau. Įkeliu į virtuvę koją kelioms minutėms. Pasiruošiu puodelį arbatos, susitepu porą sumuštinių. Arba ant riekės šviežio batono užsitepu „Rududu”. Arba pasisemiu šaukštelį riešutų sviesto.

O puodai ir keptuvės liūdi, nes aš tikrai juos pamiršau. Paskutiniu metu jiems nelieka nei laiko, nei… ypatingai didelio noro.

Kartais nekreipiu į tai didelio dėmesio ir toliau tepuosi sumuštinius, kartais pradeda graužti sąžinė. Ir planuoju, kaip nuo rytojaus stebuklingai susigrąžinsiu norą gaminti ir tuo džiaugtis. Deja, taip gražiai beplanuodama užmiegu, o dieną, įsisukus į darbų sūkurį, pamirštu savo gerus ketinimus. Ir pietums nusiperku indelį jogurto bei porą bananų.

Tiesa, šiandien, po poros savaičių pertraukos, pagaliau nuo vieno puodo nukėliau dangtį. Nupūčiau dulkes ir išviriau makaronų. Pakepinau svogūną, šiek tiek kumpio. Užpyliau grietinėle, įbėriau žiupsnį druskos ir pipirų. Bet galiausiai nusprendžiau, kad šitai nesiskaito – ir nuliūdau nerasdama atsakymo, kur dingo mano įkvėpimas?

Ir tuomet atėjau čia. Pasipasakoti ir pasiguosti truputį.

O kaip be recepto? Prieš šimtą metų gamintų makaronų. Labai gardžių. Nieko naujo, bet kartais labai gerai yra prisiminti ir senus gerus patiekalus.

Skonis: 10/10. Manau, visi žino šitokių makaronų skonį. Paprastas, tačiau skanus ir sotus patiekalas. O kartais paprastumas yra labai labai gerai – taip gerai, kad galima rašyti dešimt.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? IKI receptai (Lino Samėno receptas)

Makaronai su padažu "Bolognese"

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

500 g maltos jautienos
1 morka
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 valg.š. tirštos pomidorų pastos
400 g pomidorų savo sultyse
50 ml pieno
480 g makaronų „Spaghetti”
kietasis ar kitas mėgstamas sūris

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame puode užkaiskite vandenį. Kai vanduo užvirs, pasūdykite jį, dėkite makaronus ir virkite tiek minučių, kiek nurodyta ant pakuotės
2. Morką nuskuskite ir sutarkuokite.
3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite į jį morkas, svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol apskrus.
6. Tada į tą pačią keptuvę verskite maltą jautieną, vis pamaišydami kepkite, kol iš mėsos išgaruos vanduo.
7. Į keptuvę su mėsa dėkite pomidorų pastą, pabarstykite druskos, pipirų ir dar pakepkite kelias minutes.
8. Tada supilkite pomidorus savose sultyse ir troškinkite apie 10 minučių.
9. Po to pilkite pieną ir dar patroškinkite kelias minutes.
10. Kai makaronai išvirs, juos nukoškite, įdėkite į lėkštes, ant jų uždėkite „Bolognese“ padažo ir pabarstykite tarkuoto sūrio.

česnakaijautienaMakaronų patiekalaimorkospomidoraipomidorų pastaspaghettisvogūnai
13 komentarai
29
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
kitas įrašas
Varškės pyragas su obuoliene

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir...

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Varškės apkepas su brokoliais

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Ananasų ir bananų duona su kariu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Kreminis airiško viskio likeris

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Žaliasis avokadų kokteilis

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

13 komentarai

Eglė 19 Rgs ’12 - 8:38 pm

uff kaip suprantu tą iš kažkur atsiradusį nenorą gaminti ir sumuštinių/jogurtų periodą 🙂 aš savąją virtuvės mūzą stengiausi prisišaukti atgal kugeliu ))
reik tikėtis, kad šąlantys orai privers daugiau suktis virtuvėje 😉

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:54 pm

Egle, ačiū už palaikymą 🙂 Kugelį jau kepėm (maniškis be jo gyventi tiesiog negali), o ir pyragų kvapas po truputį į namus grįžta… po truputį, po truputį. Įsileisim atgal į virtuvę įkvėpimą 🙂

Reply
Indrė 20 Rgs ’12 - 2:49 pm

Na tau vienai toks periodas – ir man kažkas ant ausies/šaukšto užmynė. Irgi daug pokyčių buvo, daug naujo visko. Nieko, ateis smagesnis metas ir vėl ok bus 😉 xoxo

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:54 pm

Indre, tikrai – pokyčiai viską šitaip apverčia aukštyn kojom, kad oho! Prireikia laiko vėl įsivažiuoti, bet tai juk normalu 🙂

Reply
Monika 23 Rgs ’12 - 5:30 pm

Labai skanu su tokiais spalvotais makaronais, berods apie 4 litus kainuoja, bet man su jais nepaprastai skaniausia :))

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:55 pm

Monika, kažkaip aš visada renkuosi natūralių spalvų makaronus, be dažiklių. Nors prisimenu, kad su tais spalvotais vaikystėje mama kartais bandydavo mus – vaikus – nustebinti 🙂 Smagu būdavo sėsti prie dubens su raudonais, geltonais, mėlynais ir visokiais kitokiais makaronais 🙂

Reply
Julė 29 Rgs ’12 - 5:53 pm

Ak, kaip… Pasirašau po viskuo viskuo.
Labai laikau kumščius už tavuosius Pokyčius. Ir lauksiu žinių*

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:55 pm

Jule, ačiū! Atsiprašau, kad neatrašau. Atrašysiu tikrai tikrai, tik niekaip man paskutiniu metu neužtenka tų varganų dvidešimt keturių valandų per parą 🙂

Reply
Taura 6 Spa ’19 - 11:25 am

Labai patiko !

Reply
Lina 9 Lap ’12 - 1:58 pm

Puikus receptukas! Ačiū Tau, Asta 😉

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:28 am

Nėra už ką, Lina! 🙂

Reply
Gintaras 1 Rgp ’20 - 2:14 pm

Ką duoda pienas šiame recepte?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:51 pm

Gintarai, šiandien šliūkštelėčiau galbūt grietinėlės – ji daugiau kremiškumo, švelnumo suteikia. Tąkart, kai gaminau ir dalinausi, tiesiog vadovavausi receptu (yra nurodytas šaltinis į jį).

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • 3

    Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

    27 Bal ’14
  • 4

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22
  • 5

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (299)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (125)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • LENGVI KĄSNELIAI (280)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų