Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiMėsos patiekalai

Makaronai su padažu „Bolognese”

parašė Asta 19 Rgs ’12
Makaronai su padažu „Bolognese”

Nebesuprantu, kas daros.
Čia neparašiau nė žodžio jau be poros minučių dvi savaites. Nieko negaminau ne trumpiau. Įkeliu į virtuvę koją kelioms minutėms. Pasiruošiu puodelį arbatos, susitepu porą sumuštinių. Arba ant riekės šviežio batono užsitepu „Rududu”. Arba pasisemiu šaukštelį riešutų sviesto.

O puodai ir keptuvės liūdi, nes aš tikrai juos pamiršau. Paskutiniu metu jiems nelieka nei laiko, nei… ypatingai didelio noro.

Kartais nekreipiu į tai didelio dėmesio ir toliau tepuosi sumuštinius, kartais pradeda graužti sąžinė. Ir planuoju, kaip nuo rytojaus stebuklingai susigrąžinsiu norą gaminti ir tuo džiaugtis. Deja, taip gražiai beplanuodama užmiegu, o dieną, įsisukus į darbų sūkurį, pamirštu savo gerus ketinimus. Ir pietums nusiperku indelį jogurto bei porą bananų.

Tiesa, šiandien, po poros savaičių pertraukos, pagaliau nuo vieno puodo nukėliau dangtį. Nupūčiau dulkes ir išviriau makaronų. Pakepinau svogūną, šiek tiek kumpio. Užpyliau grietinėle, įbėriau žiupsnį druskos ir pipirų. Bet galiausiai nusprendžiau, kad šitai nesiskaito – ir nuliūdau nerasdama atsakymo, kur dingo mano įkvėpimas?

Ir tuomet atėjau čia. Pasipasakoti ir pasiguosti truputį.

O kaip be recepto? Prieš šimtą metų gamintų makaronų. Labai gardžių. Nieko naujo, bet kartais labai gerai yra prisiminti ir senus gerus patiekalus.

Skonis: 10/10. Manau, visi žino šitokių makaronų skonį. Paprastas, tačiau skanus ir sotus patiekalas. O kartais paprastumas yra labai labai gerai – taip gerai, kad galima rašyti dešimt.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? IKI receptai (Lino Samėno receptas)

Makaronai su padažu "Bolognese"

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

500 g maltos jautienos
1 morka
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 valg.š. tirštos pomidorų pastos
400 g pomidorų savo sultyse
50 ml pieno
480 g makaronų „Spaghetti”
kietasis ar kitas mėgstamas sūris

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame puode užkaiskite vandenį. Kai vanduo užvirs, pasūdykite jį, dėkite makaronus ir virkite tiek minučių, kiek nurodyta ant pakuotės
2. Morką nuskuskite ir sutarkuokite.
3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite į jį morkas, svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol apskrus.
6. Tada į tą pačią keptuvę verskite maltą jautieną, vis pamaišydami kepkite, kol iš mėsos išgaruos vanduo.
7. Į keptuvę su mėsa dėkite pomidorų pastą, pabarstykite druskos, pipirų ir dar pakepkite kelias minutes.
8. Tada supilkite pomidorus savose sultyse ir troškinkite apie 10 minučių.
9. Po to pilkite pieną ir dar patroškinkite kelias minutes.
10. Kai makaronai išvirs, juos nukoškite, įdėkite į lėkštes, ant jų uždėkite „Bolognese“ padažo ir pabarstykite tarkuoto sūrio.

česnakaijautienaMakaronų patiekalaimorkospomidoraipomidorų pastaspaghettisvogūnai
13 komentarai
36
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
kitas įrašas
Varškės pyragas su obuoliene

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Virti varškėtukai

Enčilados su vištiena ir sūriu

Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Žiedinių kopūstų pyragas

Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir citrinų limonadas

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Žaliasis kokteilis su persikais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Sumuštinukai su pievagrybiais

Dešrainiai su šonine ir barbekiu padažu

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

13 komentarai

Eglė 19 Rgs ’12 - 8:38 pm

uff kaip suprantu tą iš kažkur atsiradusį nenorą gaminti ir sumuštinių/jogurtų periodą 🙂 aš savąją virtuvės mūzą stengiausi prisišaukti atgal kugeliu ))
reik tikėtis, kad šąlantys orai privers daugiau suktis virtuvėje 😉

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:54 pm

Egle, ačiū už palaikymą 🙂 Kugelį jau kepėm (maniškis be jo gyventi tiesiog negali), o ir pyragų kvapas po truputį į namus grįžta… po truputį, po truputį. Įsileisim atgal į virtuvę įkvėpimą 🙂

Reply
Indrė 20 Rgs ’12 - 2:49 pm

Na tau vienai toks periodas – ir man kažkas ant ausies/šaukšto užmynė. Irgi daug pokyčių buvo, daug naujo visko. Nieko, ateis smagesnis metas ir vėl ok bus 😉 xoxo

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:54 pm

Indre, tikrai – pokyčiai viską šitaip apverčia aukštyn kojom, kad oho! Prireikia laiko vėl įsivažiuoti, bet tai juk normalu 🙂

Reply
Monika 23 Rgs ’12 - 5:30 pm

Labai skanu su tokiais spalvotais makaronais, berods apie 4 litus kainuoja, bet man su jais nepaprastai skaniausia :))

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:55 pm

Monika, kažkaip aš visada renkuosi natūralių spalvų makaronus, be dažiklių. Nors prisimenu, kad su tais spalvotais vaikystėje mama kartais bandydavo mus – vaikus – nustebinti 🙂 Smagu būdavo sėsti prie dubens su raudonais, geltonais, mėlynais ir visokiais kitokiais makaronais 🙂

Reply
Julė 29 Rgs ’12 - 5:53 pm

Ak, kaip… Pasirašau po viskuo viskuo.
Labai laikau kumščius už tavuosius Pokyčius. Ir lauksiu žinių*

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:55 pm

Jule, ačiū! Atsiprašau, kad neatrašau. Atrašysiu tikrai tikrai, tik niekaip man paskutiniu metu neužtenka tų varganų dvidešimt keturių valandų per parą 🙂

Reply
Taura 6 Spa ’19 - 11:25 am

Labai patiko !

Reply
Lina 9 Lap ’12 - 1:58 pm

Puikus receptukas! Ačiū Tau, Asta 😉

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:28 am

Nėra už ką, Lina! 🙂

Reply
Gintaras 1 Rgp ’20 - 2:14 pm

Ką duoda pienas šiame recepte?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:51 pm

Gintarai, šiandien šliūkštelėčiau galbūt grietinėlės – ji daugiau kremiškumo, švelnumo suteikia. Tąkart, kai gaminau ir dalinausi, tiesiog vadovavausi receptu (yra nurodytas šaltinis į jį).

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų