Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Pyragas su Nutella

parašė Asta 11 Rgp ’12
Pyragas su Nutella

Nežinau, kaip Jūs visi, tačiau aš turiu sąrašą dalykų, kurie mane padaro laimingą net tada, kai vasara yra tokia, kokia yra šiemet. Tada, kai pasaulis griūna ne tik nuo griaustinių ir nesibaigiančių žaibų, bet ir mažų nereikšmingų kasdienių stichinių nelaimių. Arba tada, kai netikėtai užklumpa liūdesys, nuobodulys, tingulys ar ilgesys. Kai atrodo, kad savaitė niekada nesibaigs. Kai suprantu, kad mano atostogos jau baigėsi ir dar ilgai ilgai neateis. Tada, kai norisi pasislėpti kažkur tolimiausiam kamputyje, apsikabinti pagalvę ir nieko nematyti, nieko negirdėti, nieko negalvoti. Nieko nejausti.
Tuomet padeda tas sąrašas. Vienas iš punktų ar daugelis iš jų, sumaišyti į vieną terapijos programą.

Įkritus į minkštas pagalves ir susisupus į chalatą, skaityti knygas. Prisiversti paimti į rankas telefoną, paskambinti draugėms ir pamiršti savo kaprizus. Įsipilti taurę pačio saldžiausio balto vyno. Slėptuvėje susirasti plytelę pieniško šokolado ir neskaičiuoti kalorijų. Vartyti nuotraukų albumus. Išsikepti gardžiausią pyragą. Arba lėtai lyg medituojant kepti nedidelius sausainėlius ir skęsti jaukiuose kvapuose. Klausytis muzikos. Garsiai. Ir dainuoti kartu, kai niekas negirdi. Kurti tobulus svajonių planus ir piešti juos juodu ant balto. Pasiruošti didžiausią puodelį kavos ir pamiršti laiką, skaitant tinklaraščius ar sklaidant žurnalus. Paskambinti mamai. Nusipirkti (dar vieną) suknelę. Nes jų niekad nebūna per daug. Nusilakuoti nagus ryškesne už ryškią spalva. Apsikabinti. Išsiverkti, net jei visiškai dėl nieko. Atsinešti vėlai vakare į lovą dėžę ledų ar didžiulį gabalą pyrago ir valgyti pilnais žandais. Mėgaujantis akimirka ir skaniu gyvenimu.

Puikiu išsigelbėjimu nuo užklupusios pilkumos gali būti ir šis desertas – pyragas su Nutella. Jis toks teigiamai saldus, kad tikrai bent akimirkai privers pamiršti visas gyvenimo negandas, kad ir kokios nemielos jos būtų. Išmėginkit.

Skonis: 9/10. Jei mėgstate „Nutellą“, šis pyragas Jums neabejotinai patiks, kadangi kremas… jis tikrai intensyviai nutelinis. Ir pyragas tikrai saldus, todėl, suvalgius vieną gabalėlį, kurį laiką pakartoti tikriausiai nenorėsite (ar negalėsite, nes saldu saldu saldu). Nebent esate tokio lygio saldomanas kaip aš – tuomet galbūt ranka tiesis ir antro. Šiaip ar taip, pyragas skanus. Jo pagrindas – trapi ir ne per saldi tešla, tiesiog atsvara tikrai saldžiam kremui. Na, o kremas… kaip ir sakiau, jei esate „Nutellos“ gerbėjas, tapsite ir šio pyrago gerbėju.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Mississippi Kitchen

Pyragas su Nutella

Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
½ puodelio (115 g) sviesto, minkšto
¼ puodelio (50 g) cukraus
1 puodelis (140 g) miltų
1/8 arb.š. druskos

Kremui:
3 dideli kiaušiniai
1 puodelis (200 g) cukraus
½ puodelio šokoladinio kremo „Nutella“
½ puodelio (70 g) miltų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Į dubenį sudėkite visus pyrago pagrindui skirtus produktus ir plaktuvu plakite tol, kol sausi trupiniai įgaus drėgmės ir virs į lipnią masę.
3. Paruoštą tešla tolygiai išklokite kepimo indo dugną.
4. Subadykite šakute ir kepkite orkaitėje apie 15 minučių, kol pyrago pagrindas bus gražiai auksinės spalvos.
5. Į kitą dubenį sudėkite visus įdarui skirtus produktus ir išplakite iki vientisos masės.
6. Supilkite paruoštą kremą ant apkepto pyrago pagrindo ir kepkite dar 25-30 minučių, kol pyragas sutvirtės.
7. Visiškai atvėsinkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!

nutellapyragasšokoladas
22 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais
kitas įrašas
Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

Varškės sausainiai

Kepti cinamoniniai obuoliai

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Minkšti sausainiai su šokolado gabalėliais

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

Kapučino sausainiai

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Citrininis tiramisu

Neriebi bananų duona

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Bulvių ir varškės blynai

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Kalėdinis užkandžių padėklas

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

22 komentarai

Vasara 12 Rgp ’12 - 11:27 pm

nuostabus! tik vienas klausimėlis. sutrūkinėjo viršutinė plutelė. ką padariau ne taip? :/

Reply
Asta 13 Rgp ’12 - 8:38 pm

Vasara, na, kai produktai keturi ir juos visus tereikia sumesti į dubenį ir išplakti, sunku kažkur suklysti 🙂 Manau, kad sutrūkinėti galėjo dėl to, kad gal šiek tiek per ilgai kepėte. Bet kokiu atveju, džiaugiuosi, kad skoniui netrukdė ir patiko 🙂

Reply
banga 14 Rgp ’12 - 6:11 am

Ne tik gaminti jums reikia, bet ir rašyti, tai visa taip artima man, jausmai, išgyvenimai, svajonės…Bet jūs tai taip mokat perteikt lyg lietusį kaip vienas melodingas nežemiško grožio kūrinys su aukštesnėm, žemesnėm natom, na sunku apsakyt koks jausmas apima skaitant jūsų mintis…

Reply
Vasara 14 Rgp ’12 - 8:34 pm

kai pirmas keptas pyragas, tai ir suklysti gan lengva. 😀 dėkui, gaminsim dar kartą. 🙂

Reply
Asta 19 Rgp ’12 - 7:51 pm

banga, ačiū labai. Net nemoku apsakyti, kaip man gera girdėti tokius žodžius – neapsakomai malonu! 🙂 Ačiū dar kartą 🙂

Vasara, linkiu, kad ankstas kartas būtų dar geresnis ir skanesnis 😉

Reply
jurgita 16 Rgp ’12 - 4:48 pm

o kiek reikia nutelos nes gyvenu ne lt ir nutelos indeliu dydziu cia ivairiu yra:)

Reply
Asta 19 Rgp ’12 - 7:52 pm

Jurgita, čia recepte minimas ne indelis, o puodelis, t.y. pusė 250 ml talpos puodelio 🙂

Reply
jurga 16 Rgp ’12 - 8:08 pm

Pyragas buvo puikus, nors pataupiau ir i nutelos sluoksni dejau puse cukraus. Siek tiek ir man patrukinejo, bet skoniui tikrai netrukde. Jurgita, puse puodeliu man gavosi 4 valgomi saukstai. Dideli tokie 🙂

Reply
Asta 19 Rgp ’12 - 7:52 pm

Jurga, labai džiaugiuosi girdėdama, kad pyragas pavyko ir buvo skanus! 🙂

Reply
Vitalija 30 Rgp ’12 - 9:32 pm

Kaip tik ieskau savo antrokeliui ka iskepti rugsejo 1 (arba 3) proga 🙂 o jis taip megsta nutella 😉

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:28 pm

Vitalija, ar patiko antrokėliui pyragas? 🙂

Reply
Vasara 24 Vas ’13 - 9:29 pm

paaaaaaaaats paprasciausias ir geriausias!! tikrai pats mėgiamiausias

Reply
Asta 5 Kov ’13 - 8:13 pm

Smagu girdėti! 🙂

Reply
Pyragas su Nutella | skoniotrupinelis 26 Vas ’13 - 10:04 am

[…] https://www.sauletavirtuve.lt/?p=2775 […]

Reply
Monika 25 Bir ’13 - 11:40 am

Sveiki. Norejau paklaust..jei noriu iskept si pyraga 27/28 cm skersmens skardoje, kiek reiktu didinti recepto turi: 1,5 ar 2 kartus, kiek laiko kepti, ir kaip zinoti,kad jis jau iskepes ( itariu jei jis slapias,gal pagaliuko bedimas netiks?!) ?

Aciu is anksto!

Reply
Asta 7 Lie ’13 - 7:15 pm

Monika, visų produktų kiekius padidinkite trečdaliu 🙂 Kepkite apie 40 – 45 minutes. Tik nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso ir nuo Jūsų orkaitės „charakterio”, todėl prižiūrėkite kepantį pyragą, kad nesudegtų netyčia. Manau, kad turėtų pavykti puikiai 🙂

Reply
Kamile 17 Lap ’13 - 2:40 pm

Nerealus pyragiukas!!! Tik man taip pat plutele suskilinejo ant virsaus, bet skonis tai pasaka!!!!

Reply
Asta 17 Lap ’13 - 4:16 pm

Super, Kamile, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Sima 22 Bir ’15 - 8:03 pm

Tiesiog puikus! Neliko iš karto. Beje, taip pat dėjau perpus mažiau cukraus, tai gavosi tobulo saldumo ir plutelė nesuskilinėjo. Tikrai bus įrašytas į mėgstamiausių sąrašą.

Reply
Asta 28 Bir ’15 - 8:17 am

Sima, labai smagu girdėti, ačiū! 🙂

Reply
Monika @ Pyragai 7 Kov ’18 - 1:12 pm

Oi koks skanutis. Labai labai ačiū už receptuką. Gaminsime dar ir dar. Vaikai iškart visą suvalgė.

Reply
Asta 10 Kov ’18 - 7:32 am

Monika, labai džiaugiuosi girdėdama! Ačiū Jums, kad išbandėte ir pasidalinote įspūdžiais 🙂

Reply

Komentuoti: Sima Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 6

    Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

    30 Bal ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų