Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Tiramisu tortas

parašė Asta 23 Gru ’20
Tiramisu tortas

Namuose. Čia vyksta patys geriausi dalykai. Juk iš tiesų! Čia kepa pyragai. Vyksta dūkimas ir pagalvių mūšiai, skamba juokas, kartais toks „per žingsnį iki ašarų“. Čia žybsi kalėdinės lemputės. Gimsta svajonės. Net cypdamas kaista virdulys svarainių arbatai. Pėdos, įkištos į minkščiausias šlepetes, trepsena pagal kalėdinės reklamos melodiją. Ir rankšluostėliu kruopščiai uždengta, kyla aguonomis išmarginta tešla kūčiukams.

Ir nors esam išsiilgę kelionių, juk ne kur kitur, o namo – būtent čia geriausia grįžti po tolimų ar artimų klajonių. Nes namai – ne vien sienos, langai ir stogas; namai yra žmonės ir jausmai, namai – ramybė ir mūsų uostas.

Kavos aromatas, naminio torto gabalėlis – tai taip pat yra namai.

Gal todėl pastaruosius mėnesius aš kepu tiek daug tortų. Man tiesiog patinka jaukintis namus. Kai jie kvepia kepiniais, juose būti dar labiau gera. O dar tas Kalėdų jausmas – lyg cukraus pudra pabarstytas laukimas.

 Tiramisu tortas

Galbūt jau girdėjot, kad visą gruodį Kalėdų laukimu dalinosi ir mano draugai „Lidl Lietuva“. Kiekvieną gruodžio dieną jie kartu su ambasadoriais atvėrė po vieną šventinio „Lidl“ kalendoriaus langelį – tam, kad už langinių rastumėte gerą pasiūlymą, gražią idėją ar puikų patarimą. Sukapsėjus beveik visoms gruodžio dienoms, šiandien savo langelį atveriu ir aš; o už jo – šio NUOSTABAUS Tiramisu torto receptas!

Minkštas ir burnoje akimirksniu sutirpstantis, pagardintas kava, susluoksniuotas iš naminių puriausių pasaulyje biskvitų ir švelnaus maskarponės kremo. Aš labai tikiu, kad jis gali paskaninti Kalėdas.

Jaukaus ir ramaus pasiruošimo žiemos šventėms. Jos jau čia pat, ranka pasiekiamos!

 Tiramisu tortas

 Tiramisu tortas

 Tiramisu tortas

Tiramisu tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Biskvitams:
6 didelių kiaušinių
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 stiklinės (140 g) kvietinių miltų
1 valg. š. (10 g) kukurūzų arba bulvių krakmolo
1 arb. š. kepimo miltelių

Sulaistymui:
¼ stiklinės (65 ml) juodos kavos
šlakelio grietinėlės likerio

Kremui:
750 g maskarponės sūrio
2 stiklinių (240 g) miltelinio cukraus
¼ stiklinės (65 ml) atvėsintos juodos kavos
šlakelio grietinėlės likerio
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)

Papuošti:
125 g maskarponės sūrio
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
½ tiklinės (125 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
kakavos

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite biskvitus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Kepimo skardą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Į didelį plakimo dubenį sudėkite kiaušinius. Trumpai paplakite elektriniu plaktuvu, kol susimaišys. Tuomet suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Dideliu greičiu plakite apie 10 minučių, kol kiaušinių plakinys pabals, taps labai tirštas ir kiaušinių tūris padidės trigubai.
3. Per du kartus lengvais judesiais mediniu šaukštu įmaišykite miltus, kukurūzų krakmolą (arba bulvių krakmolą) ir kepimo miltelius. Nemaišykite energingai ir jokiu būdu neplakite – turite stengtis, kad maišoma tešla nesukristų, neprarastų į kiaušinius įplakto oro.
4. Padalinkite tešlą į tris dalis ir iškepkite tris 22 cm skersmens biskvitus. Kiekvieną iš jų įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 20 minučių; ar biskvitas jau iškepęs – patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro jis turi būti švarus. Porą minučių atvėsinę iškeptus biskvitus kepimo formoje, perkelkite ant grotelių ir leiskite atvėsti visiškai. Biskvitai bus labai minkšti ir labai purūs; jei kepant viršus iškils šiek tiek nelygiai, tiesiog apverskite vėsinamą biskvitą apačia į viršų ir jo forma susilygins.

5. Sulaistymui kavą sumaišykite su šlakeliu grietinėlės likerio. Atvėsinkite.

6. Paruoškite kremą. Maskarponę ir miltelinį cukrų sudėkite į didelį plakimo dubenį. Trumpai paplakite, kol produktai susimaišys. Neperplakite.
7. Lėtai plakdami, supilkite atvėsintą kavą ir šlakelį grietinėlės likerio.
8. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, pamažu pilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite. Plakite, kol supilsite visą grietinėlę ir išplaksite tirštą kremą. Neperplakite! Perplaktas kremas sušoks į gumuliukus.

9. Susluoksniuokite tortą. Ant lėkštės ar padėklo dėkite pirmąjį biskvitą, apjuoskite jį tortinės borteliu (žiedu). Sulaistykite sirupu ir tolygiai paskleiskite trečdalį kremo. Taip susluoksniuokite visus tris biskvitus, kiekvieną iš jų sulaistydami sirupu. Porą šaukštų kremo galite atsidėti į sandarų indelį ir panaudoti tortų šonų aptepimui.
10. Uždenkite formą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent 4 valandas ar per naktį, kol tortas sutvirtės ir skoniai susijungs į harmoningą visumą.

11. Prieš patiekiant, papuoškite. Maskarponę ir miltelinį cukrų sudėkite į didelį plakimo dubenį. Trumpai paplakite, kol produktai susimaišys. Neperplakite.
12. Toliau plakdami, pamažu pilkite grietinėlę. Plakite, kol supilsite visą grietinėlę ir išplaksite tirštą kremą.
13. Sudėkite kremą į konditerinį maišelį su pakankamai plačiu apvaliu konditeriniu antgaliu. Išspauskite kremo „kamuoliukus“ ant torto viršaus. Apiberkite kakava. Patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidllietuva #LidlKalėdos

 Tiramisu tortas

 Tiramisu tortas

desertasgrietinėlėkakavakavakreminis sūrismaskarponėsaldumynaitiramisutortas
10 komentarai
44
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbierinis sirupas kavai
kitas įrašas
Makaronų salotos su kepta vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

Varškės pyragas su pudingu

Citrininis tiramisu

Naminiai senoviniai zefyrai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Citrininis varškės pyragas

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis...

Sūrio tortas su keptais obuoliais ir karamele

Medaus keksiukai su kreminio sūrio ir medaus kepurėlėmis

Pyragėliai su kremu ir vaisiais

10 komentarai

:-) 14 Vas ’21 - 3:01 pm

Nuostabus tortas!!! Tik cukrų dalinau iš 2,5, biskvitą kepiau 1 ir pjausčiau, o tiek sulaistymo, kiek parašyta recepte, man užteko tik pagrindui…:-D

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:50 am

Smagu, kad nepaisant nesklandumų ar reikiamų pakoregavimų, tortas pavyko nuostabus! 🙂 Cukraus kiekį tikrai visada drąsiai skatinu pasikoreguoti pagal savo asmeninį skonį 😉

Reply
Gytė 5 Kov ’21 - 6:48 pm

Ačiū, puikus receptas! Gaminu jau antrą kartą 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:49 am

Gyte, labai džiaugiuosi, ačiū! 🙂

Reply
Kristina 2 Bal ’21 - 12:55 pm

Sveiki, Norėčiau Jūsų paklausti, kuo galėčiau cukrų pakeisti? Pvz.: Tiktų sirupas? Jei taip, tai kaip su normomis, kiek jo reikėtų? O galbūt Jūs turite įdėjų, kuo pakeisti… Ir jeigu nenoriu grietinėlės likerio dėti, kuo kitu galėčiau pakeisti?

Reply
Asta 2 Bal ’21 - 1:15 pm

Sveiki, Kristina, likeris čia tikrai nėra privalomas, galite jį ir praleisti. O štai miltelinis cukrus (cukraus pudra) suteikia ne tik saldumą, bet ir tirština kremą, todėl nerekomenduočiau jo keisti kitais saldikliais; bent jau aš negalėčiau užtikrinti, kad kremus išplakti pavyks. Apgailestauju.

Reply
Simona 24 Spa ’21 - 4:35 pm

Sveika, Asta ❤o galima paklausti, kokį konkrečiai likerį naudojote? 😊

Reply
Evelina 30 Spa ’21 - 9:57 am

Gaminau šį tortą. Iš skonio skanus, tik per daug kremo, labai jau riebu, jautresnio skrandžio net negera pasidarė. Tai siūlyčiau tikrai mažiau kremo gamintis , bent jau trečdaliu mažiau.

Reply
Marija 1 Sau ’22 - 12:16 am

Nuostabus tiramisu. Skonis nepakartojamas. Tik neturėjau kantrybės daryti papuošimų, tad tik paprastai padariau. Man asmeniškai šis skanesnis nei tradicinis su damų piršteliais (gal dėl to, kad su damomis jau buvo per daug nuspėjama ir visąlaik beveik toks pats rezultatas), o su šiuo receptu skonis daug kartų geresnis, įvairesnis… Ačiū Jums.

Reply
Aušra 10 Bir ’22 - 9:48 am

Puikus tortas, visiems labai patiko. Laukiame kuo daugiau nauju tortu receptu 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų