Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Pyragas su svarainių įdaru

parašė Asta 18 Spa ’09
Pyragas su svarainių įdaru

Skonis: 10/10. Dar vienas labai sėkmingas bandymas iš svarainių pagaminti kažką skanaus ir naujo, ir netgi daug labiau pavykęs nei praėjęs. Ar žinot, kas mane labiausiai žavi šiame kepinyje? Kad jame taip nuostabiai dera saldumas ir svarainių rūgštumas. Tiesiog fantastiškai! Saldi traški tešla ir saldžiarūgštis labai labai svaraininis įdaras, rekomenduoju! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Pyragas su svarainių įdaru (1)

Pyragas su svarainių įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 20 min. + 30 min. šaldymas Gaminimo laikas: 35-40 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
120 g sviesto
80 g cukraus pudros
1 kiaušinis
300 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių

Įdarui:
~ 700 g. svarainių džemo*

4 valg.š. cukraus

GAMINIMO EIGA

Iš ištirpinto sviesto, cukraus pudros, kiaušinio, miltų ir kepimo miltelių išminkyti tešlą, padalinti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve maždaug 30 min.
Vieną atšaldytos tešlos gabalėlį iškočioti, įtiesti į riebalais išteptą atsegamą kepimo formą ir apspaudyti kraštus. Sukrėsti ir išlyginti svarainių įdarą, pabarstyti cukrumi (2 valg.š.). Likusį tešlos gabalėlį sutarkuoti smulkia tarka ir „drožles“ apibarstyti ant viršaus.
Pyragą apšlakstyti vandeniu, apibarstyti cukrumi (2 valg.š.). Kepti apie 35-40 min. įkaitintoje orkaitėje.

* kaip jau minėjau, pristatydama Svarainių sausainiukus su saldžiarūgščiu glajumi, svarainių masę mes gaunam taip:
nuskynus svarainius nuo krūmelių, juos nuplovus ir supjausčius skiltelėmis, užpilam cukrumi ir paliekam, kol išsiskiria sirupas. Sirupą supilame į indelius – gersim skanią arbatą, o skilteles dedam į puodą, užpilam trupučiu vandens ir verdam maišydami tol, kol skiltelės tampa visiškai minkštos. Jei vanduo išgaravo – gerai, jei liko – nukošiam, likusį gėrį sutrinam blenderiu iki vientisos masės. Jei norima saldžiau, galima įdėti cukraus pagal skonį, o jei ne, galima ir nedėti, tuomet gausim maloniai saldžiarūgštį džemą.

džemaspyragassaldumynaisvarainiai
9 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Makaronų apkepas su tunu
kitas įrašas
Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saldūs rageliai su šokoladu

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

Kokosinis obuolių pyragas

Pyragėliai su obuoliais

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Varškės ir obuolių pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

Vanilinis varškės pyragas

Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir...

Pyragas su varške „Draugystė“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Šakšuka su bolivine balanda

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Beveik prancūziškas skrebutis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

9 komentarai

Inga 20 Spa ’09 - 2:12 pm

Jau ne vieną pyragą esu kepus iš jūsų blogo, visi receptai super!! Galvoju išsikepti ir šį pyragiuką, ką manote jei naudočiau obuolinį džemą??

Reply
Asta 20 Spa ’09 - 4:57 pm

Inga, kaip smagu girdėti tokius žodžius! Ačiū 🙂
O šis pyragas tikrai būtų labai skanus ir su obuolių džemu, užtikrinu, nes jau esu išbandžius (su troškintų obuolių įdaru) 🙂 Beje, jį taip pat galima pamatyti Saulėtoj virtuvėj pavadinimu „Pyragas su obuolių įdaru” 😉

Reply
Tortas “Svarainiukas” « Saulėta virtuvė… 24 Spa ’09 - 11:00 pm

[…] 540 g svarainių džemo 100 g cukraus 500 g riebios […]

Reply
Iveta. 14 Geg ’10 - 9:02 am

o kokio dydžio kepimo formai užteks tokio kiekio tešlos? laaabai daug nervų kainuoja pamatyti, kad tešlos per mažai : )

Reply
Asta 14 Geg ’10 - 8:35 pm

Iveta, aš įsivaizduoju 😀 Taigi, imki 22-24 cm. skersment kepimo indą ir išsaugok ramius nervus 😉

Reply
Ala 4 Sau ’13 - 8:30 pm

Kažin, ar svairainių skiltelės, jau ilgokai pastovėjusios su cukrumi indelyje šaldytuve, yra tinkamos tam džemui paruošti? Dievinu svarainius, todėl būtų gaila išmesti nenusisekusį džemą 🙁

Reply
Asta 5 Sau ’13 - 8:28 pm

Ala, paskaityk recepte tekstą prie žvaigždutės (apačioje). Ten paaiškinta, kaip ruošiu svarainių džemą – o gi iš tokių pačių skiltelių. Taigi, viskas tikra įmanoma 🙂

Reply
Raimonda 28 Spa ’20 - 9:32 am

Maždaug kiek žalių svarainių reikėtų pasigaminti 700 g svarainių įdaro? 🙂 Taip pat turiu ir šaldytuve jau sirupe stovinčių.

Reply
Asta 6 Lap ’20 - 10:59 pm

Sveiki, Raimonda, atleiskite, bet tikrai negaliu atsakyti, nesu pamatavusi.

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 5

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (310)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (76)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (16)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų