Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuosePASAULIO SKONIAISALDUMYNAI

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

parašė Asta 11 Lap ’20
Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

Tyliai juokiuosi, kad mano Kalėdos yra dabar. Pakuoju dėžes – tik ne dovanų, o dideles ir kartonines; ir perrišu jas ne kaspinėliu, o tvirtai klijuoju lipnia juosta. Kraustomės šiais metais jau antrą kartą, bet prie to priprasti turbūt neįmanoma. Kaip ir anąkart, taip ir dabar, – sutalpinti visą gyvenimą į dėžes man atrodo iššūkis. Atrasti kiekvienam daiktui vietą naujuose namuose bus dar vienas, bet – po vieną žingsnį.

Susitariau su savimi niekur neskubėti. Rasti laiko atsitraukti nuo tų dėžių ir pažiūrėti serialą. Paklausyti šiek tiek muzikos, galbūt kalėdinės. O tada – pagaminti tos šventinės nuotaikos įkvėptą desertą!

Švelni, minkšta, burnoje tirpstanti panakota – vienas mano mėgstamiausių nekeptų desertų. Ją paruošti neįtikėtinai paprasta, o skonių variacijų – kiek tik norite. Šįkart panakotą ruošiau iš riebios grietinėlės, nes norėjau, kad ji būtų sodresnio skonio, šiek tiek riebesnė, kremiškesnės tekstūros. Prie jos puikiai derėjo gaivūs ir rūgštūs citrusiniai vaisiai, apšlakstyti medumi. Dar truputis aguonų, žiupsnelis nutarkuotų citrinų žievelių. Tobulas skonių balansas!

Kai manęs klausiate, kokią grietinėlę dažniausiai naudoju desertams, visad atsakau: tikrą, kokybišką, riebią (35 proc.) grietinėlę. Kai reikia, ji puikiai išsiplaka iki standžių putų (be jokių grietinėlės standiklių ar papildomų priedų!), taip pat – ji suteikia kepiniams turtingesnės tekstūros, sodresnio skonio, minkštumo. Gamindama panakotą, kurios pagrindinis ingredientas yra būtent grietinėlė, drąsiai renkuosi „DVARO“ prekės ženklą, kuriuo tikiu ir pasitikiu jau ne vienerius metus. Gaminama tikiu paprastomis taisyklėmis; tikiu, kad kokybiškiausi produktai leidžia sukurti geriausią ir skaniausią rezultatą.

 Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

 Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Panakotai:
4 valg. š. (40 ml) vandens
2 ½ arb. š. (10 g) želatinos
3 stiklinių (750 ml) „DVARO“ grietinėlės (35 % riebumo)*
3-4 valg. š. klevų sirupo (ar medaus)
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
1 valg. š. aguonų
1 valg. š. nutarkuotų citrinų žievelių

Citrusiniams vaisiams:
1 apelsino
1 greipfruto
1 mandarino
¼ stiklinės (90 g) medaus

Papuošti:
saujelės spanguolių
aguonų
šviežio rozmarino šakelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite panakotą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
2. Į puodą supilkite grietinėlę, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir žiupsnį druskos. Kaitinkite virš mažos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps. Įmaišykite aguonas ir nutarkuotas citrinų žieveles.
3. Paruoštą kremą supilstykite į mažas kepimo formeles, indelius ar stiklines. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 2 valandas, kol sustings.
4. Paruoškite citrusinius vaisius. Išskaidykite juos skiltelėmis, kruopščiai nuimkite odeles. Apšlakstykite medumi ir lengvai išmaišykite, kad visos skiltelės juo kuo tolygiau pasidengtų.
5. Vaisius sudėkite ant sustingusios panakotos.
6. Papuoškite keliomis spanguolėmis, žiupsneliu aguonų, šviežio rozmarino šakelėmis.

* Jei norite lengvesnės, liesesnės panakotos, naudokite grietinėlę perpus su pienu (po 375 ml grietinėlės ir pieno).

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.
Reklama #dvaro #pienozvaigzdes

 Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

 Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais

aguonosapelsinaicitrinosdesertasgreipfrutaigrietinėlėmandarinaimedusnekeptas desertassaldumynaivaisiaiželatina
2 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis
kitas įrašas
Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Pieniško šokolado sūrio tortas

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Varške įdaryti kepti obuoliai

Didelis sausainis

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Šalta juodoji arbata su persikais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Įdarytos šviežios bulvės

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Cukinijų ir vištienos blyneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

LYG MEDITACIJA // Vanilinis ryžių pudingas su keptais...

Beveik prancūziškas skrebutis

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Omletas su daržovėmis ir silke

Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

2 komentarai

Nina 16 Lap ’20 - 1:47 pm

Ar galima nedėti aguonų, arba į ką jas keisti?

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:50 pm

Nina, galite nedėti arba galite keisti chia sėklomis.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų