Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragaiSALDUMYNAI

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

parašė Asta 23 Lie ’19
Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Kai granolos stiklainis ištuštėja, ne visada skubu kepti naują partiją. Tai puiki proga savęs ir šeimos paklausinėti, o ko norėtumėt šįryt? O rytojaus pusryčiams? Kas pradžiugintų įprastą antradienį, o kas – lėtą sekmadienio rytą?

Nors uogos vasarą karaliauja visur kur – tiek granolos ir jogurto dubenėliuose, tiek prie blynų ar vaflių, ar ant avižinės košės – pusryčių trupiniuočiams (angl. crumble) tikrai nėra geresnio laiko nei vasara. Kai uogos, kurios čia ir yra karalienės, yra pačios saldžiausios ir skaniausios. Ar tiesiai iš lysvės, jei turite sodą, ar nuo prekystalio turguje – dabar yra tas laikas, kai mėlynės ir avietės visur!

Ar galėtumėt praleisti šią progą? Aš – gal ir galėčiau, bet tikrai nenoriu!

 Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Įdarui:
500 g šviežių ar atšildytų šaldytų uogų (mėlynių ar aviečių)
4 vidutinio dydžio obuolių
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus

Kokosiniams trupiniams:
120 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (140 g) miltų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite 6 porcijines kepimo formeles arba vieną 26 cm skersmens kepimo formą.
2. Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite uogas, nuluptus ir vidutinio dydžio kubeliais supjaustytus obuolius ir miltelinį cukrų. Supilkite į kepimo formą ar paskirstykite į porcijines kepimo formeles.
3. Kitame dubenyje tirpintą sviestą sumaišykite su kokosų drožlėmis, milteliniu cukrumi ir miltais, kol gausite lipnius trupinius. Paskirstykite juos kuo tolygiau ant uogų.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol paviršius bus gražiai auksinės spalvos. Patiekite dar šilltą, su kaušeliu vanilinių ledų.

Recepto šaltinis: donna hay

Stalo padėkliukai nuotraukose: „Burbuliuko namai“

 Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

 Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

 Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

avietėsdesertaskokosų drožlėsmėlynėsobuoliaipusryčiaisaldumynaiuogos
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais
kitas įrašas
Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas “Boružė”

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

SALDUMYNAI

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Avižiniai riešutų sviesto sausainiai

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Aguoninis tortas su bananų kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronų salotos su kepta vištiena

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su česnakiniu prieskoniniu sviestu

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų