Kai granolos stiklainis ištuštėja, ne visada skubu kepti naują partiją. Tai puiki proga savęs ir šeimos paklausinėti, o ko norėtumėt šįryt? O rytojaus pusryčiams? Kas pradžiugintų įprastą antradienį, o kas – lėtą sekmadienio rytą?
Nors uogos vasarą karaliauja visur kur – tiek granolos ir jogurto dubenėliuose, tiek prie blynų ar vaflių, ar ant avižinės košės – pusryčių trupiniuočiams (angl. crumble) tikrai nėra geresnio laiko nei vasara. Kai uogos, kurios čia ir yra karalienės, yra pačios saldžiausios ir skaniausios. Ar tiesiai iš lysvės, jei turite sodą, ar nuo prekystalio turguje – dabar yra tas laikas, kai mėlynės ir avietės visur!
Ar galėtumėt praleisti šią progą? Aš – gal ir galėčiau, bet tikrai nenoriu!
Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Įdarui:
500 g šviežių ar atšildytų šaldytų uogų (mėlynių ar aviečių)
4 vidutinio dydžio obuolių
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
Kokosiniams trupiniams:
120 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (140 g) miltų
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite 6 porcijines kepimo formeles arba vieną 26 cm skersmens kepimo formą.
2. Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite uogas, nuluptus ir vidutinio dydžio kubeliais supjaustytus obuolius ir miltelinį cukrų. Supilkite į kepimo formą ar paskirstykite į porcijines kepimo formeles.
3. Kitame dubenyje tirpintą sviestą sumaišykite su kokosų drožlėmis, milteliniu cukrumi ir miltais, kol gausite lipnius trupinius. Paskirstykite juos kuo tolygiau ant uogų.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol paviršius bus gražiai auksinės spalvos. Patiekite dar šilltą, su kaušeliu vanilinių ledų.
Recepto šaltinis: donna hay
Stalo padėkliukai nuotraukose: „Burbuliuko namai“