Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsPyragėliaiSALDUMYNAI

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

parašė Asta 30 Spa ’21
Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Šie pyragėliai išties paprasti – sluoksniuota tešla ir cinamonu pagardinti kepti obuoliai dera neabejotinai gardžiai, tačiau išskirtinumas ir žavesys čia slypi formoje. Plonomis tešlos juostelėmis išraizgyti pyragėliai, jei patieksite juos ant Helovyno stalo, primins šiek tiek šiurpias mumijas. Ypač, jei papuošite… dekoratyvinėmis akytėmis!

Kaip namuose pasigaminti dekoratyvines akytes? Labai paprastai! Tam tereikės kiaušinio baltymo ir miltelinio cukraus. Kiaušinio baltymą (arba dalį jo, jei akyčių nereikia labai daug) paplakite šakute. Baltymams suputojus, po kelis šaukštus berkite miltelinį cukrų ir vis plakite. Kai masė taps pakankamai tvirta ir standi, laikanti savo formą, miltelinio cukraus jau pakaks. Sukrėskite masę į konditerinį maišelį su mažo skersmens apvaliu antgaliu ir ant kepimo popieriaus išspauskite taškelius. Drėgnais pirštais patapšnokite per viršų, kad sulygintumėte kauburėlius. Įspauskite po pabarstuką ir palikite valandėlei, kol sustings. Sustingusios akytės lengvai atšoks nuo kepimo popieriaus ir galėsite jomis dekoruoti Helovyno skanėstus!

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 pyragėliai Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Įdarui:
3 vidutinio dydžio obuolių
3 valg. š. rudojo cukraus
2 arb. š. cinamono
½ citrinos sulčių

500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (4 lakšelių)

Viršui:
1 kiaušinio
rudojo cukraus
dekoratyvinių akyčių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Paruoškite obuolių įdarą. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinų sultimis.
3. Sudėkite obuolius į keptuvę ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol obuoliai suminkštės, išskirs sultis ir sultys išgaruos. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
4. Du sluoksniuotos tešlos lakštelius padalinkite į tris dalis – iš viso gausite šešis tešlos stačiakampius. Kiekvieną šiek tiek pakočiokite (iki maždaug 12×8 cm dydžio).
5. Ant tešlos padalinkite ir paskirstykite obuolių įdarą, palikdami švarius kraštelius. Kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu.
6. Likusius du sluoksniuotos tešlos lakštelius supjaustykite plonomis juostelėmis. Netvarkingai išdėliokite ant pyragėlių viršaus, ties kraštais lengvai paspauskite pirštais.
7. Aptepkite tešlą kiaušinio plakiniu, apiberkite žiupsneliu rudojo cukraus.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos. Atvėsinkite ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

cinamonasdesertashelovynaskepiniaiobuoliaipyragėliairudasis cukrussaldumynaisluoksniuota tešla
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladiniai Helovyno keksiukai
kitas įrašas
Karamelinis tortas su maskarpone ir obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas

Kokosiniai sausainėliai

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

Juodai balti keksiukai

Tortas „Mėnulis”

REKLAMA

GĖRIMAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Kreminis airiško viskio likeris

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Žaliasis kokteilis su persikais

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Tiramisu Affogato

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

Bananų duonelė su riešutų sviestu ir šokoladu (video)

Tortas „Snickers“

Apelsininis aguonų keksas

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Tiramisu sūrio tortas (cheesecake)

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Varškės spurgos

    20 Vas ’23
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23
  • Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

    23 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (298)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (279)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (139)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų