Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsPyragėliaiSALDUMYNAI

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

parašė Asta 30 Spa ’21
Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Šie pyragėliai išties paprasti – sluoksniuota tešla ir cinamonu pagardinti kepti obuoliai dera neabejotinai gardžiai, tačiau išskirtinumas ir žavesys čia slypi formoje. Plonomis tešlos juostelėmis išraizgyti pyragėliai, jei patieksite juos ant Helovyno stalo, primins šiek tiek šiurpias mumijas. Ypač, jei papuošite… dekoratyvinėmis akytėmis!

Kaip namuose pasigaminti dekoratyvines akytes? Labai paprastai! Tam tereikės kiaušinio baltymo ir miltelinio cukraus. Kiaušinio baltymą (arba dalį jo, jei akyčių nereikia labai daug) paplakite šakute. Baltymams suputojus, po kelis šaukštus berkite miltelinį cukrų ir vis plakite. Kai masė taps pakankamai tvirta ir standi, laikanti savo formą, miltelinio cukraus jau pakaks. Sukrėskite masę į konditerinį maišelį su mažo skersmens apvaliu antgaliu ir ant kepimo popieriaus išspauskite taškelius. Drėgnais pirštais patapšnokite per viršų, kad sulygintumėte kauburėlius. Įspauskite po pabarstuką ir palikite valandėlei, kol sustings. Sustingusios akytės lengvai atšoks nuo kepimo popieriaus ir galėsite jomis dekoruoti Helovyno skanėstus!

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 pyragėliai Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Įdarui:
3 vidutinio dydžio obuolių
3 valg. š. rudojo cukraus
2 arb. š. cinamono
½ citrinos sulčių

500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (4 lakšelių)

Viršui:
1 kiaušinio
rudojo cukraus
dekoratyvinių akyčių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Paruoškite obuolių įdarą. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinų sultimis.
3. Sudėkite obuolius į keptuvę ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol obuoliai suminkštės, išskirs sultis ir sultys išgaruos. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
4. Du sluoksniuotos tešlos lakštelius padalinkite į tris dalis – iš viso gausite šešis tešlos stačiakampius. Kiekvieną šiek tiek pakočiokite (iki maždaug 12×8 cm dydžio).
5. Ant tešlos padalinkite ir paskirstykite obuolių įdarą, palikdami švarius kraštelius. Kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu.
6. Likusius du sluoksniuotos tešlos lakštelius supjaustykite plonomis juostelėmis. Netvarkingai išdėliokite ant pyragėlių viršaus, ties kraštais lengvai paspauskite pirštais.
7. Aptepkite tešlą kiaušinio plakiniu, apiberkite žiupsneliu rudojo cukraus.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos. Atvėsinkite ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

cinamonasdesertashelovynaskepiniaiobuoliaipyragėliairudasis cukrussaldumynaisluoksniuota tešla
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladiniai Helovyno keksiukai
kitas įrašas
Karamelinis tortas su maskarpone ir obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Raudonojo aksomo migdoliniai morengai (Red Velvet Macarons)

Pyragas su varške, obuoliais ir mėlynėmis

Apelsinų granita

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

Triufeliukai su brendžiu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Salotos su mangais, avokadais, mocarela ir duoniukais

Tiramisu blynų tortukai

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoniniai biscotti

„Vilnonis“ mielinis pyragas su cinamoniniu obuolių įdaru

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 4

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (679)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų