Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseSALDUMYNAITortai

Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas

parašė Asta 7 Kov ’24
Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas

Sako, kad meilės kalbos yra penkios, bet aš jų savo gyvenime suskaičiuoju kur kas daugiau. Saulėti šviesūs rytai, jaukūs namai, juokas už pilvų susiėmus, knygos puslapių šnarėjimas, ilgi pasivaikščiojimai, miško ošimas, atostogų planai, pavasario jausmas širdy – viskas yra meilė! Dar ir desertai – saldūs, sutirpstantys burnoje. Meilė yra juos gaminti, meilė yra jais dalintis.

Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas – klasikinio angliško „Trifle“ deserto interpretacija. Tradiciškai „Trifle“ sluoksniuojamas iš biskvito (ar biskvitinių sausainių), uogų, želė sluoksnio, vanilinio kremo ir plaktos grietinėlės. Jo receptą galite rasti čia.

Tuo tarpu „Juodojo miško“ pavadinimas labiau būdingas tortui – ar kada ragavot? Panašiai kaip ir torto sluoksniuose, taip ir čia – sluoksniuojamas trupintas šokoladinis biskvitas, vyšnios, švelnus šokoladinis kremas, puri plakta grietinėlė.

Desertą susluoksniavus dideliame stikliniame inde, jis išties atrodo įspūdingai! Gal ir nėra lengva jį gražiai padalinti į lėkšteles, bet juk skonis yra svarbiausias, tiesa? Na, o jei vis tik norite išvengti kabinimo dideliu šaukštu ir dalijimo porcijomis, desertą iškart sluoksniuokite stiklinėse ar taurėse – atrodys taip pat labai gražiai!

Skonis Jus sužavės, jei mėgstate saldžius, kremiškus desertus su šokoladu ir uogomis. Mažo samtelio pakaks, kad apsaltų širdis, bet prie gabalėlio nesaldintos kavos toks desertas yra visiška meilė.

PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Šokoladainį kepkite keliomis minutėmis ilgiau nei įprastai – kad būtų šiek tiek tvirtesnis, bet išliktų minkštas ir drėgnas. Atvėsinę supjaustykite jį mažais gabalėliais ar, dar geriau, sutrupinkite. Trupinto šokoladainio sluoksniai pasiskirstys tolygiau ir atrodys gražiau.
  • Vietoje naminio šokoladainio galite naudoti ir pirktinį šokoladinį biskvitą ar minkštus šokoladinius sausainius.
  • Vyšnias galite naudoti tiek šaldytas, tiek šviežias. Svarbiausia, kad būtų be kauliukų.
  • Atskirus sluoksnius – šokoladainį, vyšnias, plikytą kremą – galite pasiruošti iš anksto, o kitą dieną išplakti grietinėlę ir viską susluoksniuoti.
  • Desertą galite sluoksniuoti dideliame stikliniame inde arba atskirose stiklinėse ar taurėse. Pirmuoju atveju desertas atrodys efektingiau, bet bus sunkiau jį gražiai padalinti į lėkšteles. Antruoju atveju deserto sluoksnių neteks „sujaukti“, dalinant porcijomis.
  • Jei viso deserto nesuvalgysite iškart, indą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve iki trijų dienų.

Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas

Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 Paruošimo laikas: 2 val. + šokoladainio, vyšnių ir kremo vėsinimas

INGREDIENTAI

Šokoladainiui:
180 g sviesto
150 g juodojo šokolado
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
3 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) kvietinių miltų
½ stiklinės (60 g) kakavos miltelių
1 arb. š. druskos

Vyšnioms:
500 g šaldytų vyšnių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
2 valg. š. kukurūzų krakmolo

Plikytam kremui:
1 ¾ stiklinės (440 g) pieno
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
4 valg. š. kukurūzų krakmolo
žiupsnio druskos
4 kiaušinių trynių
30 g sviesto
100 g juodojo šokolado

Plaktai grietinėlei:
400 ml riebios grietinėlės (35-36 proc.)
3 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite šokoladainį. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formą (20×20 cm) išklokite kepimo popieriumi.
3. Gabalėliais supjaustytą sviestą ir šokoladą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies maišydami, kol produktai ištirps ir susijungs į vientisą masę.

4. Šluotele įmaišykite cukrų ir vanilinį cukrų. Leiskite šiek tiek atvėsti.

5. Po vieną įplakite kiaušinius.

6. Suberkite miltus, sumaišytus su kakavos milteliais ir druska. Mentele lengvais judesiais išmaišykite tešlą, kol neliks sausų miltų.

7. Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.

8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Atvėsinkite, o tuomet supjaustykite mažais gabalėliais ar sutrupinkite.

9. Išvirkite vyšnias. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

10. Į puodą sudėkite vyšnias, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Įpilkite nedidelį šlakelį vandens.

11. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies nuolat maišydami, kol vyšnios suminkštės, išskirs sultis ir masė ims tirštėti. Vėsdama ji sutirštės dar labiau.

12. Atvėsinkite vyšnias iki kambario temperatūros.

13. Paruoškite plikytą šokoladinį kremą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

14. Pieną supilkite į nedidelį puodą ir pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir truputį atvėsinkite.

15. Dubenyje cukrų, vanilinį cukrų, kukurūzų krakmolą, druską ir kiaušinių trynius išplakite iki vientisos balkšvos masės.

16. Toliau plakdami, lėtai supilkite karštą pieną.

17. Mišinį iš dubens supilkite atgal į puodą.

18. Grąžinkite puodą virš vidutinio dydžio ugnies ir kaitinkite nuolat maišydami šluotele, kol kremas sutirštės.

19. Nuėmę puodą nuo ugnies, įmaišykite į karštą kremą sviestą ir smulkiai pjaustytą juodąjį šokoladą, kol šie ištirps ir gausite tirštą lygios tekstūros kremą.

20. Sudėkite kremą į švarų dubenį ir paviršių kruopščiai uždenkite maistine plėvele taip, kad ji priglustų prie kremo. Kremui vėstant, plėvelė neleis jo paviršiui apdžiūti.

21. Susluoksniuokite desertą. Į didelį stiklinį indą dėkite pusę plikyto šokoladinio kremo. Paskirstykite taip, kad tolygiai dengtų visą indo dugną.

22. Ant viršaus suberkite kiek daugiau nei trečdalį smulkinto šokoladainio.

23. Ant šokoladainio sluoksnio paskleiskite pusę vyšnių.

24. Ant vyšnių sluoksnio paskleiskite pusę elektriniu plaktuvu iki standžių putų su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplaktos grietinėlės.

25. Dar kartą pakartokite sluoksnius: plikyto šokoladinio kremo, smulkinto šokoladainio, vyšnių (jų šiek tiek pasilikite papuošimui), grietinėlės.

26. Viršų apiberkite likusiais šokoladainio trupiniais, papuoškite vyšniomis ir mėtų šakelėmis.

27. Iki patiekiant bent porą valandų palaikykite šaldytuve, kad visi sluoksniai susijungtų į harmoningą skonio visumą.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

desertasgrietinėlėkakavakremaskukurūzų krakmolassaldumynaišokoladastriflevanilėvyšnios
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu
kitas įrašas
Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

Struffoli

Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais...

Kavos panna cotta su šokoladu

Imbieriniai sausainiai

Imbierinis pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Meduolinės eglutės

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

Sūdytos karamelės semifreddo su lazdynų riešutais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

GĖRIMAI

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Kreminis airiško viskio likeris

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Moliūgų kava

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų