Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiSRIUBOS

Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis

parašė Asta 12 Sau ’24
Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis

Ilgiau nei pagaminti vakarienę ar užrašyti receptą trukau spręsdama, kaip jį pavadinti – sriuba ar troškiniu? Sriuba tokia tiršta, kad tikrai pusė žingsnio iki troškinio, bet vis tik lai būna sriuba. Tiesa, bolivinės balandos stipriai sugeria skystį, todėl rytojaus dieną likučiai bus labai, labai tiršti. Skanu valgyti ir kaip troškinį, bet jei sriubos jums mielesnės – šildydami įpilkite papildomą puodelį sultinio ar vandens.

Sriuba soti, šildanti, nuostabiai skani. Tiesiog sutverta žiemos vakarienėms, kai už lango dar tamsu ir žvarbu, o namuose – gera, jauku ir skanu.

Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
3 skiltelių česnako
2 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
1 stiklinės (200 g) bolivinės balandos sėklų
1 skardinės (400 g) raudonųjų pupelių
100 g špinatų
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės

Patiekti:
tarkuoto kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Puode virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite maždaug vienodo dydžio nedideliais gabalėliais supjaustytą svogūną, morkas ir saliero stiebus. Kepkite, kartais pamaišydami, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
2. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir maišydami kepkite dar minutę.
3. Supilkite sultinį ir konservuotus smulkintus pomidorus. Suberkite bolovinės balandos sėklas, išmaišykite. Leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite, uždenkite puodą dangčiu ir virkite 10 minučių.
4. Įmaišykite į sriubą pupeles, pasmulkintus špinatų lapelius ir grietinėlę. Pavirkite dar kelias minutes, kol špinatų lapeliai sukris.
5. Patiekite sriubą pagardinę tarkuotu kietuoju sūriu.

Įkvėpimas: Cookie and Kate

bolivinė balandačesnakaigrietinėlėmorkospomidoraipupelėsšpinataisriubasultinyssvogūnai
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sumuštiniai su tunu ir avokadais
kitas įrašas
Vištienos ir mocarelos kepsneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Paprastas tuno pyragas

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Lazanija su jautiena

Tarta su špinatais ir tunu

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškinis nekeptas sūrio tortas

Tortas „Snickers“

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Biskvitinis pyragas su nektarinais

Kokosiniai sausainėliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Aštrus vištienos karis

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų