Ilgiau nei pagaminti vakarienę ar užrašyti receptą trukau spręsdama, kaip jį pavadinti – sriuba ar troškiniu? Sriuba tokia tiršta, kad tikrai pusė žingsnio iki troškinio, bet vis tik lai būna sriuba. Tiesa, bolivinės balandos stipriai sugeria skystį, todėl rytojaus dieną likučiai bus labai, labai tiršti. Skanu valgyti ir kaip troškinį, bet jei sriubos jums mielesnės – šildydami įpilkite papildomą puodelį sultinio ar vandens.
Sriuba soti, šildanti, nuostabiai skani. Tiesiog sutverta žiemos vakarienėms, kai už lango dar tamsu ir žvarbu, o namuose – gera, jauku ir skanu.
Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
3 skiltelių česnako
2 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
1 stiklinės (200 g) bolivinės balandos sėklų
1 skardinės (400 g) raudonųjų pupelių
100 g špinatų
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
Patiekti:
tarkuoto kietojo sūrio
GAMINIMO EIGA
1. Puode virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite maždaug vienodo dydžio nedideliais gabalėliais supjaustytą svogūną, morkas ir saliero stiebus. Kepkite, kartais pamaišydami, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
2. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir maišydami kepkite dar minutę.
3. Supilkite sultinį ir konservuotus smulkintus pomidorus. Suberkite bolovinės balandos sėklas, išmaišykite. Leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite, uždenkite puodą dangčiu ir virkite 10 minučių.
4. Įmaišykite į sriubą pupeles, pasmulkintus špinatų lapelius ir grietinėlę. Pavirkite dar kelias minutes, kol špinatų lapeliai sukris.
5. Patiekite sriubą pagardinę tarkuotu kietuoju sūriu.
Įkvėpimas: Cookie and Kate