Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiNesaldūs pyragai

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

parašė Asta 10 Bir ’12
Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Man patinka savaitgaliai. Patinka ryte pabusti nuo saulės spindulių, praslydusių pro menką plyšelį tarp žaliuzių. Patinka suvokti, kad nereikia šokti iš lovos ir tekinom skubėti į darbą. Patinka žinoti, kad rytas – mano ir tik mano. Nereikia skubėti, nereikia verstis per galvą, nereikia sau mintyse kartoti motyvacinių kalbų, koks aš būsiu geras ir laimingas žmogus, jei atsikelsiu dabar pat. Nes galiu ir nesikelti. Galiu snūduriuoti iki vidurdienio arba skaityti knygą, įkritus į minkštas pagalves. Galiu atsinešti į lovą puodelį arbatos ir pasklaidyti žurnalą, kol ištyrinėsiu kiekvieną nuotrauką ir kiekvieną žodį. Arba galiu tik gulėti ir svajoti, lyg laikas būtų sustojęs…
Nes savaitgaliai – tai tas stebuklingas metas, kai laikas tikrai sustoja. Tik akimirkai. Todėl ja reikia džiaugtis taip stipriai ir nuoširdžiai, kaip tik įmanoma.

Kai ateina metas ruošti savaitgalio pietus, taip pat galima tuo mėgautis ramiai ir lėtai. Atsipalaidavus. Užmiršus visus pasaulio rūpesčius. Užsimetus lengvą suknelę ir įšokus į basutes, veidą ir plaukus glostant saulės spinduliams aukštai danguje, nukeliauti iki šurmuliuojančio turgaus. Lėtai eiti tarp prekeivių, paaikčioti, kokios gražios trešnės, neatsispirti indeliui sodriai raudonų braškių, išsirinkti patį gražiausią brokolį visame turguje. Ir, keliaujant namo, mintyse jau skanauti gardų nesaldų pyragą su brokoliais. Ir vištiena. Na, ir dar su pora saujų sūrio ir žiupsniu prieskonių…

Skonis: 10/10. Labai lengvai paruošiamas, trapus ir skanus, labai teisingas pyrago pagrindas – net neabejoju, kad šį nuo šiol naudosiu labai dažnai. O įdaras – jei jums patinka vištiena, brokoliai ir sūris, nėra abejonių, kad patiks ir pyragas. Mums labai patiko.

Sudėtingumas: nieko sudėtingo.

Kur radau? Pyrago pagrindas – David Lebovitz, įdaras – Baking Makes Things Better

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 35-45 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
90 g sviesto
1 valg.š. aliejaus
3 valg.š. vandens
1 arb.š. druskos
1 valg.š. cukraus
150 g miltų

Įdarui:
230 g brokolių
130 g rūkyto vištienos kumpelio
220 g fermentinio sūrio, tarkuoto
4 kiaušiniai
250 g pieno
1 arb.š. malto muskato
½ arb.š. druskos
½ arb.š. juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, aliejų, vandenį, druską ir cukrų.
2. Kaitinkite dubenį orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol viskas ištirps ir masė ims burbuliuoti.
3. Greitai suberkite miltus ir išmaišykite.
4. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm. skersmens kepimo indą.
5. Paruošta tešla išklokite šio kepimo indo dugną ir neaukštas sieneles.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir tešlą kepkite apie 10-15 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos.
7. Paruoškite įdarą. Vištienos kumpelį supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį sutarkuokite.
8. Brokolius išskaidykite žiedynėliais ir apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nuvarvinkite.
9. Vištieną, sūrį ir brokolius sumaišykite ir paskleiskite ant apkepusios tešlos.
10. Kiaušinius išplakite su pienu, muskatu, druska ir pipirais.
11. Supilkite į kepimo indą ant viršaus.
12. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes, kol įdaras sutvirtės.
13. Skanaus!

brokoliaimuskatasnesaldus pyragassūrisvištiena
30 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Spurgos su šokoladinio kremo įdaru
kitas įrašas
Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Bulviniai blynai su vištiena

Žiedinių kopūstų pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Vištiena su pievagrybiais

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Imbierinės eglutės

Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu

Obuolių pyragas

Prancūziškas obuolių pyragas

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Tortas „Opera”

30 komentarai

Indrė 10 Bir ’12 - 6:19 pm

Niam niam – reiktų ir man į darbą tokį išsikept 🙂

Reply
Asta 11 Bir ’12 - 6:39 pm

Indre, nesudėtinga, todėl – drąsiai 🙂 Tikiu, kad tokį ir užsimerkus (nu, ok, primerkus vieną akį), iškeptum 🙂
O šiaip labai patogiai transportuotinas dalykas, todėl į darbą neabejotinai tinka puikiai 🙂

Reply
vi.da. 11 Bir ’12 - 6:29 am

Labai labai skaniai atrodo, net ir atmetus tą faktą, kad brokolių negaliu pakęsti 🙁
Be galo norisi išbandyti nesaldų pyragą, bet nežinau kuo geriau pakeisti brokolį. Gal patartumėte?

Reply
Asta 11 Bir ’12 - 6:42 pm

Vida, ačiū 🙂
O brokolius čia pakeisti tikai labai lengva! Tiesą sakant, beveik bet kuo. Žiediniais kopūstais, morkytėmis, pievagrybiais, pomidorais (ne vien tik jais, bet plius su kitom daržovėm tikrai galima įpjaustyti), porais, špinatais, svogūnais… iš ties – beveik bet kuo 🙂 Tuo tokie pyragai ir nuostabūs, kad juos ruošiant, galima fantazuoti nuo-iki 🙂

Reply
Lina 12 Bir ’12 - 6:41 pm

Sveika,
o kaitinti teslos produktus butinai orkaiteje? gal galima ant kaitlentes?
ir vistiena zalia ar rukyta?
aciu

Reply
Asta 16 Bir ’12 - 9:10 pm

Lina, manau, kad tikrai galima ir ant kaitlentės.
Vištiena ne žalia – paruoštas parduotuvėje pirktas kumpelis.

Reply
Jūratė 14 Bir ’12 - 10:30 am

Ačiū už šį receptą. Perksičiau ir tą patį vakarą gaminau. Super. Nesudėtinga ruošti ir labai skanu. Gabalėlį įsidėjau į darbą, jis ir šaltas skanus.
Saulės, Jums 🙂

Reply
Asta 16 Bir ’12 - 9:10 pm

Jūrate, nėra už ką 🙂 Labai smagu, kad yra žmonių, kurie iš karto pasiduoda pagundai čia pat kažką išmėginti, pagaminti, paragauti 🙂 Ir be galo džiugu, kad patiko 🙂

Reply
Vilma 14 Bir ’12 - 7:26 pm

Kazkada, pries beveik metus, as irgi turejau savaitgalio ir ne savaitgalio rytus. Dabar visi rytai ankstyvi, pagal mazosios vytureles dudele – ir toliau scenarijus aiskus: kose poniai, garderobai, higienos ir pramogos jai. Paskaiciau tavo irasa ir taip baltai uzpavydejau ryto lovoje su arbata ir zurnalu. Bet… tik viena karta, nes ne uz ka neatiduociau tu rytu, kai akis atplesti privercia is loveles girdimas „mama” ir dvi i mane isispitrijusios akutes. 🙂

Reply
Asta 16 Bir ’12 - 9:12 pm

Ech, Vilma, matyt, nuo gyvenimo, kurį ir kuriame gyvename, priklauso, ko trokštame – tingaus ryto ar išdykėliškų žvilgančių akių, verčiančių iš lovos šeštą ryto. Ir tai visiškai normalu 🙂 O idealu būtų atrasti tą tobulą aukso viduriuką, ar ne? Todėl labai nuoširdžiai linkiu, kad tas vienas tingus rytas lovoje imtų ir išauštų 🙂

Reply
Vilma 17 Bir ’12 - 7:45 pm

Isaus, kur jis dings. Iki pensijos tik 36 metai beliko, o tada jau kaifuosiu lovoje su kava. 😀 Labai Tau aciu uz nuosirdzius palinkejimus!

Reply
Asta 19 Bir ’12 - 8:27 pm

Vilma, nėra už ką 🙂 Svarbiausia tai, kad ir iki pensijos tų kaifavimų ir malonumų gyvenime pakaktų 🙂 Kad nereikėtų laukti, kol praeis kažkiek metų – kad kasdien galėtumėm džiaugtis, jog čia pat, šiandien yra kažkas superinio 🙂

Reply
Ausra 1 Lap ’12 - 7:37 pm

Aciu labai uz gera ideja!

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:35 am

Nėra už ką 🙂

Reply
ooo 30 Geg ’13 - 1:00 pm

Darysiu su širdelėm, tikiuosi bus skanu 🙂

Reply
Asta 5 Bir ’13 - 3:33 pm

Na, ar buvo skanu? 🙂

Reply
ooo 30 Geg ’13 - 1:14 pm

Kartais kaip užpilą naudojate pieną, kartais grietinėlę arba grietinę. Tai priklauso nuo įdaro 🙂

Reply
Asta 5 Bir ’13 - 3:33 pm

Iš esmės galima rinktis ką tik norite – šiek tiek skiriasi skonio subtilybės ir konsistencija, bet tai nėra esminis dalykas 🙂

Reply
Sigita 27 Vas ’14 - 8:50 pm

Tobulo skonio, ačiū už puikų receptą. 🙂

Reply
Asta 3 Kov ’14 - 7:41 am

Sigita, nėra už ką 🙂 Ačiū, kad išbandėt ir pakomentavot. Man labai smagu, kad patiko 🙂

Reply
Rasa 15 Lie ’14 - 6:40 am

Nuostabus apkepas!buvo labai labai skanu!kepsiu dar ir dar:-) ačiū už receptą:-)

Reply
Asta 27 Lie ’14 - 5:24 pm

Rasa, nėra už ką; labai džiugu, kad patiko 🙂

Reply
Ana 5 Sau ’15 - 6:08 pm

Labai labai skanus pyragas, nesitikejau kad gali gautis taip skaniai!

Reply
Asta 8 Sau ’15 - 1:22 pm

Ana, smagu girdėti! 🙂 Nesaldūs pyragai tikrai dažnai būna netikėtai skanūs 🙂

Reply
Indre 27 Sau ’15 - 2:42 am

O man nesigavo tesla. Bandant kociot ji tiesiog trukinejo ir traukesi. Kas galejo buti ne taip?

(Reziume dadejau kiausini dar miltu ir siaip ne taip iskociojau, bet labai sunkiai valdoma tesla gavosi. Pyragas namiskiams patiko, bet man knieti kas su tesla negerai buvo)

Reply
Asta 1 Vas ’15 - 1:14 pm

Indre, jei tešla trūkinėjo, gal miltų buvo per daug ir per sausa ji buvo? Turėtų būti pakankamai drėgna, elastinga, lengvai formuojama. Kartais kočiojama tešla tikrai būna linkusi „trauktis”. Kita gudrybė: jos nekočioti, bet tiesiog imti po gabalėlį ir iškloti (išspausti) ant indo dugno ir sienelių 🙂 Galutinis tešlos krepšelio rezultatas bus toks pats 🙂 Aš, tingėdama traukti iš spintelės kočėlą, neretai pati tą tešlą iškloju paprasčiausiai rankomis: pirštais, delnais 🙂

Reply
Margarita 1 Spa ’15 - 9:00 am

va atsikėliau ryte ir sugalvojau iškepti,dabar kepa tas gražuolis orkaitėje,tik nubėgau į kioską nusipirkau žalios vištienos kumpelio.tada supratau jog ne tą nusipirkau,bet nieko su kariu pipiriukais ir druskyte pakepiau ant keptuvės ,įdėjau dar cukinijų .tešla gavosi kiek sūroka,bet užtai kitu niekur beveik nedėjau druskos.kadangi laaabaii mėgstu brokolius sūrį ir dar pagardinau kariu turėtų būt skanu

Reply
Rasa 13 Vas ’16 - 9:34 pm

Viskas labai paprasta ir tikrai labai skaniai gavosi, šį pyragą kepsiu tikrai dar ne kartą. Tik reikėtų patikslinti receptą, kad reikia rūkyto vištienos kumpio, o ne tiesiog vištienos kumpelio. Nes turėjau pasiruošus žalią krūtinėlę, kai atėjo laikas dėti suabejojau, atsiverčiau originalų receptą jūsų nuorodoje tai tik tada man viskas paaiškėjo. Spėjau vištieną apkepint, pabarsčiau rūkytos paprikos, buvo labai skanu 🙂 Dėkui už puikų receptą!

Reply
vvk 19 Lap ’16 - 2:13 pm

labai skani tešla. Ir tikrai nėra ką ten kočioti, rankom suploti ir viskas 🙂

Reply
Rima 4 Bal ’21 - 11:54 am

Šį receptą tikrai išbandysiu o visoms kurios rašo, kad recepte nepaminėta, kad reikia rūkyto vištos kumpelio siųlyčiau atidžiau skaityti- aiškiausiai parašyta, kad reikia rūkyto vištienos kumpelio☺

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų