Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

parašė Asta 18 Spa ’21
Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

Desertai skirti ne tik savaitgaliams, jie skirti ir ilgiausiems pasaulyje pirmadieniams. Kai po ilgos dienos norisi trumpam sustabdyti laiką: kad pavyktų tyloje giliai įkvėpti, kad rastum galvoje pasimetusią mintį ar surinktum save, dienoje išsibarsčiusią ir trumpam save pametusią. Kad „myliu“ sušnabždėtum ne tik žodžiais. Arba „pasiilgau“, arba „atsiprašau“. Kažkas, rašydamas apie penkias meilės kalbas, tikrai pamiršo šeštą – pyragų meilės kalbą. 

O keksiukai puikūs. Minkšti ir drėgni, jaukiomis rudens dienomis kvepiantys, cinamonu ir sultingomis kriaušėmis pagardinti. Labai paprasti, bet labai gardūs.

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

½ stiklinės (100 g) cukraus
2 kiaušinių
½ stiklinės (125 ml) alyvuogių aliejaus
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
1 didelės kriaušės
100 g graikinių riešutų

Viršui:
malto cinamono
cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Pasiruoškite keksiukų kepimo formą.
2. Cukrų, kiaušinius, aliejų ir grietinę elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
3. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir muskatu. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Suberkite kubeliais supjaustytas kriaušes ir stambiai pasmulkintus graikinius riešutus. Išmaišykite.
5. Paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami beveik visą jų tūrį. Viršų apiberkite trupučiu malto cinamono ir cukraus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
7. Kelias minutes atvėsinkite keksiukų kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

alyvuogių aliejuscinamonasdesertaigraikiniai riešutaigrietinėkeksiukaikriaušėsriešutaisaldumynai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Takai su plėšyta vištiena
kitas įrašas
Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinis cukinijų keksas

Tinginys

Medaus keksas

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais...

Bandelės su aguonomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

Vaisių pica

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Karameliniai kvadratėliai

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų