Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŽuvis

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

parašė Asta 29 Geg ’23
Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

Tarp produktų, kurių mano virtuvėje privalo būti visada, tikrai yra kiaušiniai. Dar – sezoninės daržovės. Ir bulvės, kad ir koks sezonas bebūtų, šypt. Šaldiklis – atskira tvirtovė, kur galima rasti visko, o tarp to visko – ir kokybiškos šaldytos žuvies iš „Fish Wish“. Labai džiaugiuosi mūsų draugyste ir jų paskatinimu žuvį namuose gaminti kur kas dažniau.

Šįkart sumanėm paruošti ką nors artėjančiai tėčio dienai. O ką mėgsta tėčiai? Pasikuitusi po savo vaikystės prisiminimus, pamaniau – lai būna tai omletas! Sotiems, skaniems, stipriems tėčių pusryčiams.

Omleto recepte susitiko visi tie dalykai, be kurių savo virtuvės neįsivaizduoju: visada gardžios bulvės, smidrai, kurių sezonas dabar pat, ir kokybiška šaltai rūkyta škotiška lašiša iš „Fish Wish“.

Iš tiesų tokia fritata galėtų atstoti ir pietus, ir vakarienę. Gardūs ingredientai – gardus ir rezultatas. O paruošite visai greitai ir labai paprastai!

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 55-60 min.

INGREDIENTAI

2 didesnių bulvių (250-300 g)
žiupsnio druskos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
200 g jaunų plonų smidrų
7 kiaušinių
ryšelio šviežių krapų
30 g kietojo sūrio
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
200 g šaltai rūkytos lašišos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Gabalėliu sviesto iškepkite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Bulves perpjaukite į keturias dalis ir pavirkite pasūdytame vandenyje 5-7 minutes, kol suminkštės. Nukoškite, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
3. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite smidrus (jei jie ilgi, perpjaukite į dvi-tris dalis) ir pakepinkite dar porą minučių. Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
4. Dubenyje išplakite kiaušinius su smulkintais krapais, tarkuotu kietuoju sūriu ir žiupsniu pipirų.
5. Į kepimo formą suberkite bulves, sudėkite keptus svogūnus ir smidrus, lašišos gabalėlius. Užpilkite kiaušinių plakiniu.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 min., kepimo indą uždengę folija, ir dar 15-20 min. be folijos, kol omletas sutvirtės.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Fish Wish“.
#reklama #fishwish

kiaušiniaikrapailašišaomletaspusryčiairūkyta lašišasmidraišparagaisūris
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Juodosios arbatos keksas su medumi
kitas įrašas
Kavos ledai su sausainių gabaliukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

Lietiniai su rikota ir braškėmis

Keptos vištienos, kiaušinių ir avokadų mišrainė

Pica su pesto padažu ir vištiena

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu...

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

NAUJI PAŽADAI // Spanguolių tiramisu su apelsinais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Obuoliniai varškėčiai

Trinta burokėlių sriuba

Žiedinių kopūstų pyragas

Jautienos ir daržovių troškinys greitpuodyje

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų