Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŽuvis

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

parašė Asta 29 Geg ’23
Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

Tarp produktų, kurių mano virtuvėje privalo būti visada, tikrai yra kiaušiniai. Dar – sezoninės daržovės. Ir bulvės, kad ir koks sezonas bebūtų, šypt. Šaldiklis – atskira tvirtovė, kur galima rasti visko, o tarp to visko – ir kokybiškos šaldytos žuvies iš „Fish Wish“. Labai džiaugiuosi mūsų draugyste ir jų paskatinimu žuvį namuose gaminti kur kas dažniau.

Šįkart sumanėm paruošti ką nors artėjančiai tėčio dienai. O ką mėgsta tėčiai? Pasikuitusi po savo vaikystės prisiminimus, pamaniau – lai būna tai omletas! Sotiems, skaniems, stipriems tėčių pusryčiams.

Omleto recepte susitiko visi tie dalykai, be kurių savo virtuvės neįsivaizduoju: visada gardžios bulvės, smidrai, kurių sezonas dabar pat, ir kokybiška šaltai rūkyta škotiška lašiša iš „Fish Wish“.

Iš tiesų tokia fritata galėtų atstoti ir pietus, ir vakarienę. Gardūs ingredientai – gardus ir rezultatas. O paruošite visai greitai ir labai paprastai!

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 55-60 min.

INGREDIENTAI

2 didesnių bulvių (250-300 g)
žiupsnio druskos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
200 g jaunų plonų smidrų
7 kiaušinių
ryšelio šviežių krapų
30 g kietojo sūrio
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
200 g šaltai rūkytos lašišos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Gabalėliu sviesto iškepkite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Bulves perpjaukite į keturias dalis ir pavirkite pasūdytame vandenyje 5-7 minutes, kol suminkštės. Nukoškite, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
3. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite smidrus (jei jie ilgi, perpjaukite į dvi-tris dalis) ir pakepinkite dar porą minučių. Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
4. Dubenyje išplakite kiaušinius su smulkintais krapais, tarkuotu kietuoju sūriu ir žiupsniu pipirų.
5. Į kepimo formą suberkite bulves, sudėkite keptus svogūnus ir smidrus, lašišos gabalėlius. Užpilkite kiaušinių plakiniu.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 min., kepimo indą uždengę folija, ir dar 15-20 min. be folijos, kol omletas sutvirtės.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Fish Wish“.
#reklama #fishwish

kiaušiniaikrapailašišaomletaspusryčiairūkyta lašišasmidraišparagaisūris
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Juodosios arbatos keksas su medumi
kitas įrašas
Kavos ledai su sausainių gabaliukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Skrudinti prieskoniniai riešutai

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Šakšuka su morkomis

Kalakutiena su saldžiosiomis bulvėmis

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Sveikuoliški krekeriai

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kriaušių pyragas

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

Jogurtinis žaliųjų citrinų keksas

Cinamoniniai biscotti

Vanilinė panakota su medumi ir uogomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų