Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Citrininiai keksiukai su braškėmis

parašė Asta 23 Bir ’19
Citrininiai keksiukai su braškėmis

Kaskart tokia pati ir kasmet vis kitokia. Vasara. Ir visi tie pirmi kartai.

Pirmosios žemuogės. Ir vėl pirmąkart nusvilę pečiai. Pirma kiaurai permerkusi liūtis. Žinoma, kad netikėta! Pirma per nuogas kojas persiritusi lūžtanti banga. Pirmos maudynės. Pirma nemiegota naktis, iš ryškiai žibančių žvaigždžių piešiant netikėčiausius paveikslus. Pirmi laužai, pirmos vakaronės. Uodų sugeltos kojos. Ilgi vakarai, ilgi savaitgaliai.

Pirmosios braškės jau buvo senokai, dabar – pirmieji braškėm pagardinti keksiukai. Minkšti, purūs, gardūs, tobuli!

 Citrininiai keksiukai su braškėmis

 Citrininiai keksiukai su braškėmis

 Citrininiai keksiukai su braškėmis

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
¼ stiklinės (60 ml) tirpinto kokosų aliejaus
1 stiklinės (250 ml) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 citrinos sulčių
1 citrinos nutarkuotų žievelių
2 stiklinių (280 g) „Kauno grūdų“ miltų „Ekstra“
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
250 g šviežių braškių
saujelės migdolų plokštelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir 12 keksiukų popierėlių.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, cukrų, tirpintą kokosų aliejų, graikišką jogurtą, vanilės ekstraktą, citrinos sultis ir nutarkuotą citrinos žievelę.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite šaukštu, kol neliks sausų miltų.
4. Pusę tešlos paskirstykite į keksiukų kepimo formeles. Į likusią tešlą įmaišykite kubeliais supjaustytas labai gerai popieriniais rankšluosčiais nusausintas braškes. Tešlą su braškių gabalėliais tolygiai paskirstykite į keksiukų kepimo formeles ant jau į jas supiltos tešlos. Pripildykite keksiukų kepimo formeles beveik iki viršaus. Viršų apiberkite trupučiu migdolų plokštelių.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai iškils ir jų paviršius bus auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku, – įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, medinis pagaliukas turi būti beveik švarus, tik apsivėlęs keliais stambesniais drėgnos tešlos gabalėliais.
6. Kelias minutes keksiukus atvėsinkite keksiukų kepimo formoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite pilnai.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Citrininiai keksiukai su braškėmis

 Citrininiai keksiukai su braškėmis

braškėscitrinosdesertasgraikiškas jogurtaskeksiukaikokosų aliejusmigdolaisaldumynaivanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ledų sumuštiniai su avietėmis
kitas įrašas
Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir vištiena

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiramisu II

Bandelės su cinamonu

Meduolių desertas su bananais

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

Saldainiai “Ferrero Rocher”

Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

SALDUMYNAI

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

KARŠTIEJI PATIEKALAI

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Varškės blyneliai

Lašišos paštetas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Neapolietiška pica „Margarita“

    5 Kov ’21
  • Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21
  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (241)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (490)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (88)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų