Kaskart tokia pati ir kasmet vis kitokia. Vasara. Ir visi tie pirmi kartai.
Pirmosios žemuogės. Ir vėl pirmąkart nusvilę pečiai. Pirma kiaurai permerkusi liūtis. Žinoma, kad netikėta! Pirma per nuogas kojas persiritusi lūžtanti banga. Pirmos maudynės. Pirma nemiegota naktis, iš ryškiai žibančių žvaigždžių piešiant netikėčiausius paveikslus. Pirmi laužai, pirmos vakaronės. Uodų sugeltos kojos. Ilgi vakarai, ilgi savaitgaliai.
Pirmosios braškės jau buvo senokai, dabar – pirmieji braškėm pagardinti keksiukai. Minkšti, purūs, gardūs, tobuli!
Citrininiai keksiukai su braškėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
¼ stiklinės (60 ml) tirpinto kokosų aliejaus
1 stiklinės (250 ml) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 citrinos sulčių
1 citrinos nutarkuotų žievelių
2 stiklinių (280 g) „Kauno grūdų“ miltų „Ekstra“
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
250 g šviežių braškių
saujelės migdolų plokštelių
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir 12 keksiukų popierėlių.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, cukrų, tirpintą kokosų aliejų, graikišką jogurtą, vanilės ekstraktą, citrinos sultis ir nutarkuotą citrinos žievelę.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite šaukštu, kol neliks sausų miltų.
4. Pusę tešlos paskirstykite į keksiukų kepimo formeles. Į likusią tešlą įmaišykite kubeliais supjaustytas labai gerai popieriniais rankšluosčiais nusausintas braškes. Tešlą su braškių gabalėliais tolygiai paskirstykite į keksiukų kepimo formeles ant jau į jas supiltos tešlos. Pripildykite keksiukų kepimo formeles beveik iki viršaus. Viršų apiberkite trupučiu migdolų plokštelių.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai iškils ir jų paviršius bus auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku, – įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, medinis pagaliukas turi būti beveik švarus, tik apsivėlęs keliais stambesniais drėgnos tešlos gabalėliais.
6. Kelias minutes keksiukus atvėsinkite keksiukų kepimo formoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite pilnai.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.