Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Citrininiai keksiukai su braškėmis

parašė Asta 23 Bir ’19
Citrininiai keksiukai su braškėmis

Kaskart tokia pati ir kasmet vis kitokia. Vasara. Ir visi tie pirmi kartai.

Pirmosios žemuogės. Ir vėl pirmąkart nusvilę pečiai. Pirma kiaurai permerkusi liūtis. Žinoma, kad netikėta! Pirma per nuogas kojas persiritusi lūžtanti banga. Pirmos maudynės. Pirma nemiegota naktis, iš ryškiai žibančių žvaigždžių piešiant netikėčiausius paveikslus. Pirmi laužai, pirmos vakaronės. Uodų sugeltos kojos. Ilgi vakarai, ilgi savaitgaliai.

Pirmosios braškės jau buvo senokai, dabar – pirmieji braškėm pagardinti keksiukai. Minkšti, purūs, gardūs, tobuli!

 Citrininiai keksiukai su braškėmis

 Citrininiai keksiukai su braškėmis

 Citrininiai keksiukai su braškėmis

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
¼ stiklinės (60 ml) tirpinto kokosų aliejaus
1 stiklinės (250 ml) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 citrinos sulčių
1 citrinos nutarkuotų žievelių
2 stiklinių (280 g) „Kauno grūdų“ miltų „Ekstra“
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
250 g šviežių braškių
saujelės migdolų plokštelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir 12 keksiukų popierėlių.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, cukrų, tirpintą kokosų aliejų, graikišką jogurtą, vanilės ekstraktą, citrinos sultis ir nutarkuotą citrinos žievelę.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite šaukštu, kol neliks sausų miltų.
4. Pusę tešlos paskirstykite į keksiukų kepimo formeles. Į likusią tešlą įmaišykite kubeliais supjaustytas labai gerai popieriniais rankšluosčiais nusausintas braškes. Tešlą su braškių gabalėliais tolygiai paskirstykite į keksiukų kepimo formeles ant jau į jas supiltos tešlos. Pripildykite keksiukų kepimo formeles beveik iki viršaus. Viršų apiberkite trupučiu migdolų plokštelių.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai iškils ir jų paviršius bus auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku, – įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, medinis pagaliukas turi būti beveik švarus, tik apsivėlęs keliais stambesniais drėgnos tešlos gabalėliais.
6. Kelias minutes keksiukus atvėsinkite keksiukų kepimo formoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite pilnai.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Citrininiai keksiukai su braškėmis

 Citrininiai keksiukai su braškėmis

braškėscitrinosdesertasgraikiškas jogurtaskeksiukaikokosų aliejusmigdolaisaldumynaivanilė
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ledų sumuštiniai su avietėmis
kitas įrašas
Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Itališkas desertas „Struffoli“

Florentinai

Žemės riešutų sviesto ledai

Cinamoninė obuolių duonelė | Obuolių keksas

Tortas „Rožių kerai”

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Imbierinis sirupas kavai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

REKLAMA

SALDUMYNAI

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Kalėdinis imbierinis namelis

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

Kavos ledai su pieniško šokolado gabaliukais

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Braškinis šerbetas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų